Renginyje „Studijos 2017“ jaunuoliai tiesiogiai galės susipažinti su galimybėmis Lietuvos kariuomenėje ir Lietuvos karo akademijoje

Vasario 2–4 d. tarptautinėje mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodoje „Studijos 2017“ šiemet jaunuoliais galės susipažinti su studijų ir karjeros galimybėmis Lietuvos kariuomenėje ir Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje.

 

Parodoje Lietuvos kariuomenę pristatys: Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP), Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis vilkas“, Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono, Karinių oro pajėgų ir Specialiųjų operacijų pajėgų kariai.

 

Krašto apsaugos savanorių pajėgų Regioninių karo prievolės ir komplektavimo skyrių kariai susidomėjusiems pristatys kario profesiją, patars kaip pasirinkti tinkamą tarnybos būdą. Papasakos apie laukiančius iššūkius, socialines garantijas.

 

Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono kariai pristatys atakos ekipuotę ir lengvuosius pėstininkų ginklus.

 

Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono kariai pristatys – išminavimo robotą.

 

Karinių oro pajėgų Oro gynybos bataliono kariai – priešlėktuvinio raketinio oro gynybos kompleksą „STINGER“, o Aviacijos bazės sraigtasparnių eskadrilės kariai demonstruos nuotoliniu būdu valdomą orlaivį SCAN EAGLE.

 

Specialiųjų operacijų pajėgos parodoje pademonstruos savo ekipuotę, ginkluotę ir transporto priemones.

 

Apie universitetinių studijų programas ir priėmimo taisykles Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje išsamią informaciją lankytojai galės gauti parodų centro „Litexpo 5“ salėje.

 

Lietuvos karo akademijos atstovai lankytojams pristatys visas bakalauro studijų programas, kurias bus galima rinktis 2017–2018 mokslo metais: Tarptautinių santykių, Gynybos ir saugumo institucijų valdymo, Moderniųjų gynybos technologijų vadybos ir Nacionalinio saugumo ir gynybos. Pastaroji skirta rengti aukštos kvalifikacijos nacionalinio saugumo ir karybos specialistus.

 

Karininkai lankytojams papasakos apie jau įgytą patirtį šioje universitetinėje aukštojoje mokykloje, supažindins su Lietuvos karininko profesija, karjeros perspektyvomis ir galimybėmis baigus šią universitetinę aukštąją mokyklą.

 

Kariūnai (dar studijuojantys nacionalinėse ar užsienio karo akademijose studentai) pasidalins savo patirtimi ir įspūdžiais iš kasdienio Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos gyvenimo.

 

Parodoje bus galima ne tik apsilankyti stenduose, bet ir pasiklausyti pranešimų aktualiomis temomis:

Vasario 2 d. 11:00 – 11:45 „Kas būtų, jeigu aš tapčiau Lietuvos karininku?“

Vieta: 3.1 konferencijų salė, II aukštas, įėjimas iš 3 salės ekspozicijos, Pranešėjas: kpt. Jurgis Norvaiša

 

Vasario 2 d. 15:00 – 15:45 „Tikslinis vadovavimas“

Vieta: 5.3 konferencijų salė, II aukštas, įėjimas iš 5 salės ekspozicijos

Pranešėjas – plk. ltn. Valerijus Šerelis

 

Vasario 3 d. 10:00 – 10:45 „Kaip atrodo karas? Arba kiek kainuoja vienas litras benzino karo metu?“

Vieta: 3.1 konferencijų salė, II aukštas, įėjimas iš 3 salės ekspozicijos

Pranešėjas – mjr. Linas Idzelis

 

Vasario 3 d.16:00 – 16:45 „Tu unikalus kaip ir kiekvienas kitas“

Vieta: 3K zona, 5 salės ekspozicija, D sektorius

Pranešėjas – Specialiųjų operacijų pajėgų

 

Vasario 4 d. 11:00 – 11:45 „Bepiločiai Lietuvos kariuomenėje. Kokios perspektyvos?“

Vieta: IDĖJŲ INKUBATORIUS, 3 salės ekspozicija

Pranešėjai – vyr. ltn. Ugnius Ragauskas ir kpt. Andrius Mika

 

Paroda „Studijos 2017“ vyks vasario 2-3 d. – 10.00-18.00 val., vasario 4 d. – 10.00-16.00 val. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO, Vilniuje.

 

Daugiau informacijos apie tarnybos būdus, kario profesiją ar priėmimą į profesinę karo tarnybą teikiama nemokamu telefonu 8 800 12340 arba internetinėje svetainėje www.karys.lt

Nuotrauka iš 2016 m. vykusio renginio „Studijos 2016“

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close