Marijampolėje socialinės rizikos šeimoje rastas kūdikis sužalota akimi

Marijampolėje socialinė darbuotoja socialinės rizikos šeimoje rado kūdikį su mėlyne prie akies.

Antradienio rytą 8 val. 15 min. Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo socialinės darbuotojos pranešimą, kad Marijampolėje, R.Juknevičiaus gatvėje, ji lankė 22 metų moterį, kurios šeima įtraukta į socialinės rizikos šeimų sąrašą.

Socialinė darbuotoja pastebėjo, kad vaikui, kuriam netrukus sueis trys mėnesiai, prie dešinės akies yra mėlynė.

Kaip pranešė Policijos departamentas, pernai gimusi mergaitė buvo išvežta į Marijampolės ligoninę. Konstatavus akies sumušimą, ji išvežta į Kauno ligoninę išsamesniems tyrimams.

Marijampolės apskrities policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo ir aiškinasi įvykio aplinkybes.

Pernai lapkritį nuo sunkių sužalojimų Ukmergėje mirė, įtariama, tėvo sumuštas mažylis, apie įvykį visuomenei nepranešta, rašo „Lietuvos rytas“.

Ukmergės medicinos ekspertai nustatė, kad vos metų sulaukęs kūdikis mirė dėl kepenų ir žarnų plyšimo po stipraus pilvo sumušimo. Tą dieną motina negalėjo apginti sūnaus – ji ligoninėje gimdė trečią vaiką, du vyresnėlius prižiūrėjo 22-ejų tėvas. Ukmergės tabore gyvenančią čigono ir lietuvės šeimą nuolat lankė savivaldybės Vaiko teisių apsaugos ir socialinės paramos skyriaus darbuotojai.

Šio skyriaus vedėja Asta Leonavičienė sakė, kad gavę žinią apie kūdikio mirtį vaiko teisių specialistai nuvyko į taborą, bet nepastebėjo jokių smurto požymių. Iš pradžių atrodė, kad vaikas užduso. Tik vėliau ligoninės ekspertai nustatė, kad vaikas buvo stipriai mušamas per pilvą.

Informacija apie 2015 metais gimusio berniuko sumušimą ir mirtį 2016 metų lapkritį policijos suvestinėse nebuvo skelbiama. Šiuo metu Vilniaus apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Ukmergėje nužudyto kūdikio. Vaiko tėvui pateikti įtarimai dėl mažamečio nužudymo ir artimo šeimos nario nužudymo. Įtariamasis buvo sulaikytas dviem savaitėms, bet dabar paleistas į laisvę. Jam skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas nebendrauti su šeima. Laukiama patikslintų teisės medicinos ekspertų išvadų dėl vaiko mirties.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close