Akcija „Padėkime paukšteliams žiemą“

Birštono gimnazijos mokiniai,kartu su Birštono girininkija ir Nemuno kilpų regioniniu parku surengė akciją „Padėkime paukšteliams žiemą“

Džiugu kai žmonės supranta vieni kitus… Vos tik užsiminus technologijų mokytojui Algiui Guobiui, kad jis su mokiniais gamina lesyklėles, kilo mintis: į šį darbą įtraukti kuo daugiau mokinių ir jų tėvelių. Nusprendėme suorganizuoti akciją „Padėkime paukšteliams žiemą“.

Kiekvieną dieną stebėjomės pirmokų ir jų tėvelių išradingumu. Pasak Nemuno kilpų regioninio parko vyriausios specialistės Rositos Dargienės, 1a klasės mokiniai su tėveliais pagamino tikrus paukščių restoranus. Keletas iš jų buvo net su keliais patiekalais… O 1b klasės pyragų gardumas, tikrai turėjo pradžiuginti paukštelius.

Pakabinti inkilėliams vietą parinko Birštono girininkas Arvydas Lekavičius. Juos kartu su 6a klasės mokiniais iškabinome miesto parke. Girininkas Arvydas ir Rosita pasakė vaikams 2 pagrindines taisykles: Ką atsinešei į gamtą, tą ir išsinešk. Jeigu pradėjai maitinti paukščius, tai ir maitink. Mokiniai eidami su tėveliais pasivaikščioti, įsipareigojo atnešti paukšteliams lesalo, o pavasarį, visas lesyklėles nusiimti, parsinešti namo, suremontuoti ir paruošti naudojimui kitiems metams.

Smagu vaikščioti po miesto parką ir matyti, pačių rankomis pagamintas, lesyklėles pilnas paukštelių.

Pirmų klasių mokytojos Roma Malinauskienė ir Asta Simanaitienė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close