Laisvės gynėjų dienai paminėti: jaunųjų šaulių varžybos ir tarptautinis bėgimas

Sausio 12 dieną Prienų sporto centre vyko jaunųjų šaulių krepšinio varžybos Laisvės gynėjų dienai paminėti. Jau tradicinėmis tapusiose varžybose rungėsi komandos iš Jiezno, Išlaužo bei Balbieriškio mokyklų.

Varžyboms teisėjavo R. Meškauskas ir K. Žilinskas. Po ilgai trukusios įnirtingos kovos paaiškėjo nugalėtojai. Aukso medalį pelnė Jiezno gimnazijos jaunųjų šaulių komanda. Antrąją vietą iškovojo Balbieriškio komanda, o treti buvo Išlaužo pagrindinės mokyklos krepšininkai.

Jiezniečiai džiaugėsi pergale ir pavargę, bet laimingi išskubėjo namo, kad spėtų pasiruošti vos už kelių dienų, sausio 14 dieną Vilniuje vyksiančiam renginiui – tarptautiniam bėgimui ,,Gyvybės ir mirties keliu“.                   Tarptautinis bėgimas ,,Gyvybės ir mirties keliu“ skirtas paminėti už Lietuvą pasiaukojusius laisvės gynėjus. Šiemet į renginį susirinko rekordinis skaičius (apie šešis tūkstančius!) dalyvių, tarp jų ir Jiezno gimnazijos šauliai. Kiekvienas užsiregistravęs dalyvis gavo po apyrankę ir žemėlapį, kuris padėjo orientuotis trasoje. Jaunieji šauliai vilkėjo marškinėlius su LŠS (Lietuvos šaulių sąjungos) emblema. Pirmiausia bėgimo dalyviai aplankė Antakalnio kapinėse palaidotus žuvusiuosius Sausio 13-ąją. Prieš startą bėgikus, kurių laukė devynių kilometrų bėgimas iki finišo – Vilniaus televizijos bokšto, pasveikino Seimo pirmininko pavaduotojas Algirdas Bastys, krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis ir kiti.

Renginyje dalyvavo daugybė karių iš Lietuvos, JAV, Čekijos, bėgo Pasieniečių mokyklos mokiniai, policijos pareigūnai, daugybė Lietuvos šaulių sąjungos jaunųjų šaulių iš visos Lietuvos, svečiai iš Latvijos, Švedijos, Gruzijos, Ispanijos, Ukrainos, Belgijos, Lenkijos ir kitų užsienio valstybių, F.O.C.U.S. Running klubo nariai bei daugybė kitų žmonių, norinčių paminėti Laisvės gynėjų dieną.                                                                                                                      Dalyviai Vilniaus gatvėmis bėgo apie valandą, ištvermingesni pasiekė finišą ir greičiau. Įveikę trasą bėgikai gavo po simbolinį medalį, karštos arbatos, kad sušiltų. Bėgikai, susirinkę prie memorialo Sausio 13-osios aukoms atminti, fotografavosi, dalijosi įspūdžiais. Įspūdžiais sutiko pasidalinti ir bėgime dalyvavę Jiezno gimnazijos jaunieji šauliai.

              „Bėgau pirmąkart, nežinojau, koks čia renginys, bet man labai patiko. Tarp visų bėgikų tvyrojo tokia vienybės atmosfera, buvo gera žinoti, kad Lietuvoje dar liko patriotų. Smagu, kad į bėgimą susirinko tiek daug žmonių, tarp jų ir užsieniečių“, – įvertino savo patirtį Eglė.          

              „Renginys labai patiko. Bėgti buvo nelengva, bet džiaugiuosi, kad įveikiau trasą. Bėgdama netgi susiradau draugų“, – juokiasi devintokė Ugnė.

              „Labai patiko, dalyvausiu ir kitąmet“, – trumpai patikino jaunasis šaulys Edvinas.

              „Dalyvavau bėgime, nes norėjau išbandyti savo jėgas ir ištvermę. Galiu pasakyti, kad tikrai apsidžiaugiau išvydusi finišą“, – įspūdžiais dalinosi Eimantė.

              Bėgimas rengiamas jau 26-ąjį kartą, džiugu, kad kasmet dalyvių susirenka vis daugiau. Jiezno gimnazijos jaunieji šauliai daug metų papildo bėgikų gretas ir jau dabar tikina, kad dalyvaus ir kitąmet. Tai rodo, kad jaunimui vis dar svarbi Lietuvos praeitis, vienybė ir jų Tėvynė.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close