Rogučių šėlsmas bei gigantiški seniai besmegeniai (GALERIJA)

Įpusėjus žiemai, visame pasaulyje nuvilnijo Pasaulinė sniego diena. Žinoma, prie jos prisijungė ir Nemuno kilpų kraštas.

 

Tarptautinė slidinėjimo federacija trečiąjį sausio sekmadienį yra paskelbusi Pasauline sniego diena. Šia proga įvairiose pasaulio šalyse rengiama šventė, kurioje kviečiama slidinėti, čiuožti rogėmis, snieglentėmis. Jei šalyje nėra sniego, šventė rengiama įvairiose sniego arenose ant dirbtinio sniego.

 

Nors pastaraisiais metais žiema Lietuvoje permaininga, tačiau šįkart Sniego diena Prienuose buvo švenčiama ant tikro sniego. Į ją susirinko per 150 moksleivių iš devynių Prienų rajono bei Birštono savivaldybių ugdymo įstaigų. Tuo metu, kai vyresnieji gainiojo kamuolį po sniegu padengtą futbolo aikštelę, mažieji varžėsi rogučių estafečių bei senio besmegenio lipdymo varžybose.

 

Tiesa, patiems mažiausiesiems Sniego diena pakišo koją. Naktį spustelėjęs šaltukas sniegą padarė purų ir nelimpantį, tačiau šią bėdą vaikai išsprendė kūrybingai. Mažieji moksleiviai su savo mokytojomis senius besmegenius lipdė gulinčius – besiilsinčius ant žemės. Ant sniego paklotės šalia Prienų daugiafunkcio sporto komplekso „atsigulė“ pailsėti visų komandų seniai besmegeniai. Prie žemų, lengvai pasiekiamų kūrinių galėjo prisiliesti ir patys mažiausi mokinukai, todėl senius besmegenius statė, dailino ir gražino visi. Dideliame plote išdygo milžiniški, galima sakyti, iš kosmoso matomi, už stovinčius senius besmegenius kelis kartus didesni „miegantys milžinai“.

 

Smagiausios, ko gero, buvo rogučių varžybos. Komandos turėjo pavėžėti, kaip kas rytą tūkstančiai mokyklinių autobusiukų, moksleivius. Dvikinkėmis rogėmis reikėjo kuo greičiau iki nurodytos vietos nuvežti visus savo komandos narius. Paliktųjų nebuvo, taigi laimėjo… visi.

 

Futbolo varžybose daugiausiai įvarčių pelnė ir pergalę iškovojo Stakliškių futbolininkai. Tiesa, dažnai nebuvo aišku, kas skrieja į vartus – kamuolys ar sniego kupstas, tačiau ant sniego liekantys pėdsakai tapdavo kuo geriausiais įkalčiais.

 

Na, o tie, kurie spėjo į visas varžybas arba tiesiog nenorėjo išsimaudyti šventės dalyvių sukeltoje sniego audroje, skubėjo į žiemos lauko stalo teniso varžybas, o po jų – sušilti besivaišinant karšta arbata.

 

Šventę organizavo Prienų rajono savivaldybės kūno kultūros ir sporto centras. Prie šventės organizavimo ir dalyvių apdovanojimų prisidėjo Prienų rajono savivaldybė bei Lietuvos moksleivių sporto asociacija.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close