Graži metų pabaiga dideliame draugų būryje

Gruodžio 28 d. Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje vyko baigiamoji Bibliotekų metų šventė, į kurią buvo sukviesti kolegos, draugai ir bičiuliai, atvyko svečių iš Prienų rajono savivaldybės.

 

Renginio pradžioje Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos metodininkė Dalia Bredelienė trumpai apžvelgė 2016 m. renginius, kurių tiek bibliotekoje, tiek jos padaliniuose nestigo. 2016-aisiais padaryta labai daug darbų: vyko literatūrinės popietės, knygų pristatymai, įvairūs susitikimai ne tik su žymiais kraštiečiais, bet ir su garsiais visuomenės veikėjais, jaunaisiais skaitytojais, įvairaus amžiaus žmonėmis. Prienų biblioteka gali didžiuotis esanti vienintelė Lietuvoje, išleidusi jau 15 knygų „Prienų krašto vyturiai“, gali džiaugtis sėkmingais pasirodymais „Bibliomūšyje“ ir iškovotu sidabro medaliu nacionalinėje Bibliotekų olimpiadoje.

Praėjusiais metais buvo ir daugiau prasmingų įvykių: Nacionalinis diktantas buvo rašomas ne tik viešojoje bibliotekoje, bet ir viename iš padalinių, į svečius buvo užsukusi nacionalinė ekspedicija „Nemunu per Lietuvą“, biblioteka tapo sakralia erdve suaugusiųjų saviraiškai – meninio skaitymo konkursams, knygų aptarimams. Kaip pabrėžė D. Bredelienė, bibliotekoje vyksta ir daugiau tikslinį vartotoją turinčių literatūrinių ir edukacinių renginių, vienas iš jų – kultūros trečiadieniai – iniciatyva, kurią skleidžia jiezniškiai bibliotekininkai. Biblioteka gali tapti ir jaunų žmonių kūrybinio kelio pradžia. Tai iliustruoja metų pabaigoje bibliotekoje surengtas renginys „Baltas vakaras“, kuriame „žiburiečiai“ gimnazistai Gabrielė ir Kasparas atliko savo ir kitų autorių dainas.

Praėję metai pasižymėjo ne tik aktyvia projektine veikla (vykdyti 4 projektai), bet ir įvertinimais: už Prienų vardo garsinimą viešosios bibliotekos direktorė D. Čepeliauskienė pelnė Prienų r. savivaldybės apdovanojimą „Dėkingumas“ ir „Metų kultūros darbuotojo“ premiją. Bibliotekai įgyvendinant projektą „Poeto Justino Marcinkevičiaus jubiliejinių metų renginiai jo vardo bibliotekoje“ buvo parengta kilnojamoji paroda Justinas Marcinkevičius. Nuo ištakų iki šiandienos“, kuri pernai buvo pristatyta LR Seime.

Baigdama praėjusių metų apžvalgą metodininkė D. Bredelienė palinkėjo, kad ir toliau ši įstaiga būtų reikalinga kiekvienam asmeniškai, nes nuo to priklauso visų jos darbuotojų dvasinis komfortas ir profesinė sėkmė.

Baigiamajame Bibliotekų metų renginyje Išlaužo pagrindinės mokyklos bibliotekininkė ir rajono mokyklų bibliotekininkų metodinio būrelio pirmininkė Birutė Klimčiauskienė pasidalino mokyklų bibliotekų gerąja patirtimi .

Pasveikinti bibliotekininkų atvyko Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, vicemeras Algis Marcinkevičius, Prienų rajono savivaldybės administracijos Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis. A. Vaicekauskas pasidžiaugė krašto bibliotekų veikla ir sėkmingai įgyvendinamais projektais, palinkėjo ir toliau išlikti lyderiais, aktyviais bendruomenių telkimo židiniais, o kiekvienam darbuotojui asmeniškai – sveikatos, kūrybingumo, idėjų, sumanymų, atkakliai siekti užsibrėžtų tikslų. Kaip paskatinimą už sėkmingus veiklos metus meras bibliotekininkams padovanojo 500 eurų dovanų čekį, kurį palinkėjo panaudoti prasmingai kelionei, o visiems renginyje dalyvavusiems bibliotekų atstovams – kalendorius su gražiais Prienų vaizdais.

Prienų rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Laimutė Jančiukienė šventėje dalyvavusiems Prienų rajono mokyklų bibliotekininkams perdavė nuoširdžius Švietimo skyriaus vedėjo Rimvydo Zailsko sveikinimus, taip pat Andriaus Mamontovo ir Ramūno Karbauskio įsteigto labdaros ir paramos fondo ,,Švieskime vaikus“ dovanotas knygas.

„2016-ieji Lietuvos Respublikos Seimo sprendimu buvo paskelbti Bibliotekų metais.Tai išskirtinis atvejis pasaulyje, kai valstybės mastu atkreiptas dėmesys į šias kultūros paveldo institucijas, siekiant parodyti jų reikšmingumą, padidinti jų įvaizdžio patrauklumą visuomenei, išryškinti bibliotekų tinklo pranašumus, atskleisti jų teikiamų paslaugų įvairovę. Sakoma, bibliotekos – tai knygų ir skaitytojų namai, kur susitinka knyga su knyga, žmogus su žmogumi, žodis su žodžiu. Deja, šiandien bibliotekos – ne vien TIK skaitymo namai, bet ir vartai į greitai besivystantį, pilną žinių ir naujovių pasaulį. Knygose sukaupta pasaulio išmintis, draugiški patarimai ir pamokymai. Prieiga prie interneto užtikrina greitą informacijos paiešką, nuotolinį bendravimą, priartina paslaugas, taupo žmonių laiką ir pinigus. Šiuolaikiška biblioteka – tai vieša ir visiems vienodai prieinama erdvė, skatinanti socialinę ir skaitmeninę integraciją, patraukli, patogi vieta darbui, saviraiškai ir poilsiui, sudaranti sąlygas mokytis, tobulėti, susipažinti, neformaliai bendrauti, keistis nuomonėmis, kurti ir pramogauti, gauti tikslią ir kokybišką informaciją įvairiais kanalais. Ačiū, kad kartu buvote visuose Bibliotekų metų darbuose, džiaugsmuose ir rūpesčiuose. Jūsų palaikymas, geranoriškumas, nuoširdumas neleido stovėti vietoje, vertė energingai judėti į priekį, priimti racionalius sprendimus, novatoriškas idėjas taikyti bibliotekos darbe“, – dėkodama Prienų rajono savivaldybės merui Alvydui Vaicekauskui ir jo komandai, bibliotekos darbuotojams, partneriams, skaitytojams už bendrystę ir bičiulystę, bendras veiklas ir bendrus projektus kalbėjo Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos direktorė Daiva Čepeliauskienė. Direktorė įteikė padėkas bibliotekininkams už aktyvią profesinę veiklą ir bendruomeniškumo stiprinimą.

Baigiamosios Bibliotekų metų šventės dalyviams koncertavo Prienų kultūros ir laisvalaikio centro moterų vokalinis ansamblis, vadovaujamas Aldonos Šyvokienės.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close