Valdančiosios daugumos ardymo operacija nepavyko, Rima Zablackienė savo postą išsaugojo

Jau praėjusių metų rudenį Prienų rajono savivaldybę palietęs „apsivalymas“ dar didesnio atgarsio susilaukė prieš pat kalendorinių-fiskalinių metų pabaigą, kai sudrebėjo administracijos direktoriaus pavaduotojos kėdė.

 

Iš savo pareigų šalių susitarimu pasitraukus Socialinės paramos skyriaus ir Statybos ir ekonominės plėtros skyriaus vedėjams bei garsiau nuvilnijus informacijai apie jų darbo kokybę, Prienų rajono savivaldybės tarybos opozicija nusprendė pareikšti nepasitikėjimą Prienų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojai Rimai Zablackienei.

 

Pabandžius išreikšti nepasitikėjimą lapkričio pabaigoje vykusiame Tarybos posėdyje, per paskutines akimirkas prieš posėdį sukurptas nepasitikėjimo raštas dėl reglamento neatitikimo nebuvo priimtas svarstyti. Dėl šios priežasties opozicija paliko posėdžių salę, o posėdis dėl Tarybos narių trūkumo buvo nutrauktas.

 

Tuo metu pasipylė opozicijos atstovų kaltinimai įvairiems savivaldybės administracijos darbuotojams – ir tiems, kurių opozicijos atstovams atvykus su raštu nebuvo darbo vietoje ir jo nepasirašiusiems, ir tiems, kurie, pasak opozicijos, galimai savivaldybės patalpose įkalino raštą pasirašyti turinčius pareigūnus. Tiesa, faktą, jog opozijai parodžius vieningumą ir pasitraukus iš posėdžių salės bei nebesvarsčius klausimo dėl šildymo kainos sumažinimo, gruodžio mėnesį šiluma vienam (50 kv. m) butui vidutiniškai kainavo per 8 Eur brangiau, opozicija nutylėjo.

 

Tačiau iki kito posėdžio parašai buvo surinkti ir keturių Tarybos narių nepasitikėjimas administracijos direktoriaus pavaduotoja – išreikštas. Balsavus 25 Tarybos nariams, paaiškėjo, jog vienas biuletenis sugadintas, o galiojančių biuletenių balsai pasiskirstė po lygiai – 12 ir 12. Merui pasinaudojus antro balso teise, nepasitikėjimas atmestas.

 

Pasak R. Zablackienės, šis nepasitikėjimo pareiškimas ir neturėjo didelės galios. Pagal reglamentą, reiškiant nepasitikėjimą kartu privaloma nurodyti aiškius motyvus, priežastis jam pareikšti. Deja, gruodžio mėnesį opozicijos atstovai motyvų jau nebeįvardino.

 

Pasak administracijos direktoriaus pavaduotojos, netgi remiantis pirminiais kaltinimais, jog iš savo užimamų pareigų pasitraukė du aukšti pareigūnai, nereikia pamiršti, kad jie tai padarė abipusiu susitarimu. Tai nebuvo priverstinis darbuotojų atleidimas.

 

Anot R. Zablackienės, šis nepasitikėjimo pareiškimas – tik dar vienas nepavykęs opozicijos bandymas suskaldyti valdančiąją daugumą, perimti jos užimamas pareigas ir galbūt inicijuoti valdančiosios daugumos perversmą.

 

Ją stebina ir opozicijos veikla, kai už gyventojų geresnį gyvenimą kovojanti opozicija neskuba savo komitetuose svarstyti einamųjų klausimų, tokių kaip atliekų tvarkymas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close