Valstybės atkūrimo dienos šventė Birštone

Kaip ir kiekvienais metais, Vasario 16-oji, Lietuvos valstybės atkūrimo diena, Birštone prasidėjo valstybinės vėliavos pakėlimu, savivaldybės merės Nijolės Dirginčienės šventiniu sveikinimu, gimnazijos moksleivių menine kompozicija bei gėlių ir žvakės uždegimu prie didžiojo tautos patriarcho J. Basanavičiaus paminklo. Po to buvo aukojamos Šv. Mišios kurorto bažnyčioje, meldžiamasi už Lietuvos ateitį, jos vadovus ir visą tautą.

 

 

Parodos

Po Šv. Mišių birštoniečiai ir miesto svečiai turėjo galimybę apsilankyti muziejuje ir pamatyti čia pirmą kartą eksponuojamą parodą iš Nacionalinio muziejaus fondų „Jablonskis ir Vasario 16-oji“.

Birštono viešojoje bibliotekoje ta proga buvo surengta paroda „Vasario 16-oji – tai mūsų atsakomybė už valstybės likimą“.

 

Įteiktos nominacijos iškiliausiems savivaldybės žmonėms

 

Vėliau Birštono savivaldybės gyventojai rinkosi į kultūros centrą, kur vyko tradicinis valstybinės šventės proga rengiamas apdovanojimų vakaras, skirtas padėkoti labiausiai nusipelniusiems žmonėms.

Prieš prasidedant nominacijų įteikimui, buvo sugiedota „Tautiška giesmė“, o  sveikinimo žodį susirinkusiesiems tarė Birštono savivaldybės merė ir Seimo narys Andrius Palionis.

Netrukus tautiniais drabužiais pasipuošę jaunuoliai įnešė nominacijų simbolius.

Apdovanojimus garbingiems mūsų bendruomenės žmonėms įteikė savivaldybės vadovai.

Nominaciją „Už profesionalumą ir kurorto bendruomenės telkimą“ įteikė Birštono vaikų lopšelio-darželio „Vyturėlis“ direktorei Vitalijai Adamonienei.
Direktorė, siekdama švietimo kokybės, stengiasi formuoti savo vadybinį profesionalumą. Ji domisi naujausiomis vaiko ugdymo tendencijomis, vadovaujasi šiuolaikine ugdymo filosofija. Lopšelyje-darželyje, kuriam vadovauja nominantė, diegiamos inovacijos, vykdomi projektai, tobulinamos ir gerinamos socialinės sąlygos. Įstaigos vadovė aktyviai dalyvauja Birštono bendruomenės veikloje.

„Už pavyzdingą ir modernų ūkininkavimą bei paramą Birštono bendruomenei“ buvo apdovanotas ūkininkas Jonas Gradeckas.
Atkakliai ir kryptingai dirbdamas ūkininkas sukūrė pavyzdingą, gerai funkcionuojantį530 ha augalininkystės ūkį, kuriame sukurtos 9 darbo vietos, dirba seniūnijos ir Birštono miesto žmonės. Kelinti metai iš eilės jis pavyzdingai valo kelius žiemos metu Birštono vienkiemyje ir visoje seniūnijoje.

Nominacija „Už kultūrinio gyvenimo puoselėjimą Birštono Vienkiemyje“ buvo pagerbta Dalia Banienė.
D. Banienė yra Birštono Vienkiemio moterų klubo „Saulėgrąža“ steigimo iniciatorė ir pirmininkė. Jos iniciatyva buvo pradėtos rengti kaimo teatrų šventės, Birštono Vienkiemyje buvo surengta daug įvairių susitikimų, tradicinių švenčių, poezijos vakarų, parodų. Būdama aistringa jurginų augintoja, ji paskatino auginti šias gėles visoje savivaldybėje.

„Už profesionalų ir šiuolaikišką jaunosios kartos ugdymą“ buvo įvertinta Birštono gimnazijos mokytoja Veda Martinaitienė.
Aktyvi gimnazijos bendruomenės narė, kuri dirba vaiko gerovės komisijoje, profesinio informavimo darbo grupėje, vadovauja užsienio kalbų mokytojų metodinei grupei, yra pirmosios pedagoginės pagalbos komandos narė. Mokytojos ugdytiniai nuolat dalyvauja įvairiuose projektuose, konkursuose, akcijose, olimpiadose ir tampa prizininkais. Ji yra rengusi metodines rekomendacijas technologijų programų moduliams, aktyviai dalyvauja daugelyje respublikinių projektų.

Nominacija „Už Birštono bendruomenės tradicijų ir krašto istorijos puoselėjimą“ buvo įvertinta Valė Petkevičienė.
Ilgametė ir aktyvi Birštono Vienkiemio bendruomenės narė, nuolat prisidedanti prie bendruomenės renginių organizavimo ir jų vedimo. Aktyviai dalyvauja Birštono Vienkiemio kaimo teatro veikloje, rašo jo metraštį, daug prisideda prie klojimo teatro šventės organizavimo. Laisvalaikiu rašo eilėraščius, daug dėmesio skiria senų liaudies tradicijų gaivinimui. Pats ryškiausias darbas –2012 m. išleista knyga „Čia Nemunas vingiuoja“.

„Už sveikos gyvensenos skatinimą ir Birštono vardo garsinimą“ nominuotas Kazys Lukošius.
Jis yra vienas iš aktyviausių klubo „Šilagėlė“ narių, dalyvaujantis daugelyje sportinių varžybų, Lietuvos Respublikos Prezidento taurės sveikuolių varžybose savo amžiaus grupėje septynis kartus tapo nugalėtoju ir du kartus iškovojo antrąją vietą. Aštuonerius metus vadovauja šachmatininkams, organizuoja įvairaus lygio šachmatų turnyrus.

Nominantai, gavęs garbingus apdovanojimus, dėkojo, kad kolektyvo ar bendruomenės buvo pastebėti, o Savivaldybės – įvertinti.

Po apdovanojimų ceremonijos koncertavo Andrius Kulikauskas ir Gintaras Šulinskas.

Vėliau, kaip ir kiekvienais metais, vyko tradicinis pokylis.

 

 

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close