Dėl būsto pritaikymo neįgaliesiems

Remiantis Būsto pritaikymo neįgaliesiems 2016–2018 metais tvarkos aprašu, patvirtintu socialinės apsaugos ir darbo ministro 2015 m. rugpjūčio 10 d. įsakymu Nr. A1-460, organizuojamas būsto pritaikymas neįgaliesiems.

Būsto pritaikymo neįgaliajam poreikį nustato Prienų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus sudaryta būsto pritaikymo žmonėms su negalia komisija, kurią sudaro statybos darbų specialistas, Lietuvos žmonių su negalia aplinkos pritaikymo asociacijos atstovas bei kiti komisijos nariai. Komisija nustatyta tvarka įvertina būsto pritaikymo asmeniui, turinčiam judėjimo ir apsitarnavimo funkcijų sutrikimų, poreikį ir priima sprendimą dėl būsto pritaikymo poreikio tenkinimo ne vėliau kaip iki einamųjų metų birželio 1 d.

Vieno būsto pritaikymo neįgaliajam išlaidoms dengti iš valstybės ir savivaldybės biudžetų gali būti skiriama ne didesnė kaip 111 bazinių socialinių išmokų dydžio suma (nuo 2017-01-01 ne daugiau nei 4218 Eur). Jeigu būsto pritaikymo išlaidos viršija būsto mokestinę vertę, nustatytą masiniu būdu, sprendimą dėl būsto pritaikymo darbų finansavimo dydžio priima komisija.

 

Dėl būsto pritaikymo neįgaliesiems prašome kreiptis iki gegužės 1 d. į Prienų rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrių (136 kab.), tel. (8 319) 61 132.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close