2016 metų gruodžio mėnuo Prienų r. savivaldybėje

Gruodžio 1 d. vyko Savivaldybės tarybos posėdis, kuriame svarstytas 21 klausimas. Posėdžio metu tarybos nariai, vadovaudamiesi Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos sprendimu, pirmiesiems bazinių šilumos kainų dedamųjų galiojimo metams nustatė ženkliai mažesnę šilumos kainą gyventojams ir įstaigoms.

Gruodžio 1 d. vyko Prienų krašto gyventojų vieša diskusija apie naują turistinę Prienų miesto idėją – žaidybinį elementą (žaismingą personažą), kuris pagyvintų Prienų miestą ir pritrauktų gyventojų bei miesto svečių dėmesį. Išrinktos trys idėjos: sklandytuvas, dubuo („bliūdas“) ir puriena, dėl kurių artimiausiu metu gyventojams bus siūloma balsuoti.

Gruodžio 1 d. vyko Švietimo skyriaus darbuotojų, Prienų r. valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, Visuomenės sveikatos biuro atstovų, Savivaldybės gydytojo pasitarimas apie mokinių maitinimą ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo mokyklose.

Gruodžio 1–4 dienomis Prienų sporto arenoje vyko Lietuvos pulo čempionatas.

Gruodžio 2 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vyko Savivaldybės organizuojamas prevencinis renginys jaunimui „Ar žalingi įpročiai – tavo draugai?“

Gruodžio 4 d. Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centre vyko tradicinė liaudiškų kapelų šventė „Tos kaimo vakaruškos“.

Gruodžio 6 d. Prienų sporto arenoje vyko Kauno regiono plėtros agentūros kartu su Kauno regiono rajonais ir miestais šiais metais vykdomo projekto ,,Kauno regiono olimpinis žiedas – judėkime kartu“ baigiamasis renginys.

Gruodžio 7 d. Prienuose įžiebta Kalėdų eglė. Šiais metais Prienus aplankė šviečiantis „Coca-cola“ ir A. Adamkienės paramos ir labdaros fondo Kalėdų karavanas.

Gruodžio 8 d. Prienų r. savivaldybėje lankėsi Utenos r. savivaldybės mokyklų vadovai, švietimo centro atstovai, kurie domėjosi Prienų rajono savivaldybės mokyklų patirtimi panaudojant išorinio vertinimo, standartizuotų testų duomenis mokyklos veiklos kokybei tobulinti, idėjomis apie mokinių individualią pažangą.

Gruodžio 9 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vyko tradicinė šventė, skirta krašto žemdirbiams bei konkurso „Metų ūkis 2016“ nugalėtojams ir dalyviams pagerbti.

Gruodžio 10–11 dienomis Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vyko Lietuvos vaikų ir moksleivių šokių grupių, ansamblių šokių studijų konkursinio festivalio „Aguonėlė 2016“ nacionalinis turas, kuriame varžėsi 42 geriausios šokėjų grupės iš visos Lietuvos.

Gruodžio 11 d. Prienų r. savivaldybės kūno kultūros ir sporto centre prasidėjo 2016–2017 m. Prienų r. savivaldybės ir laikraščio „Gyvenimas“ krepšinio pirmenybės, kuriose dalyvauja 12 rajono krepšinio komandų.

Smulkiojo ir vidutinio verslo rėmimo komisija, apsvarsčiusi gautus Prienų r. savivaldybės verslininkų prašymus, priėmė sprendimą iš Savivaldybės smulkiojo ir vidutinio verslo rėmimo fondo skirti 9585 Eur paramą septynioms įmonėms. Parama skirta banko palūkanoms iš dalies kompensuoti ir mokymo kursų ir verslo planų bei paraiškų išlaidoms apmokėti. Viena įmonė paskatinta už naujai sukurtas darbo vietas.

Gruodžio 11 d. Prienų sporto arenoje vyko kalėdinė šokių šventė „Prienų taurė 2016“.

Gruodžio 16 d. vyko išvažiuojamasis Prienų r. savivaldybės mokyklų direktorių ir pavaduotojų ugdymui pasitarimas Ukmergėje „Mokymosi pasiekimų gerinimas įtraukiant mokinius į aktyvų mokymąsi“.

Gruodžio mėn. Prienų r. savivaldybė sudarė 3 socialinio būsto nuomos sutartis.

Gruodžio 22 d. vyko Savivaldybės tarybos posėdis, kuriame svarstyta 19 klausimų.

Žemės ūkio ministerijos Projektų atrankos komitetas priėmė sprendimą skirti 188 337 Eur finansavimą projektui „Tradicinių amatų centro Prienuose plėtra, II etapas“. Prie projekto įgyvendinimo Prienų r. savivaldybė prisidės 20000 Eur. Projekto metu bus suremontuotos VšĮ „Meninė drožyba“ patalpos ir aptverta įstaigos teritorija. Planuojama įsigyti teleskopinį krautuvą.

Gruodžio 28 d. Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje vyko baigiamoji Bibliotekų metų šventė.

Iš Prienų r. savivaldybės kaimo plėtros rėmimo fondo 117 ūkininkų skirta 26 340 Eur paramos – paskolų palūkanoms kompensuoti ir už melžiamas karves.

Gruodžio mėnesį Prienų r. savivaldybės seniūnijose, kultūros ir laisvalaikio centruose buvo žiebiamos kalėdinės eglutės, vyko šventiniai padėkos vakarai, buvo rodomi spektakliai.

Gruodžio 28 d. Prienų r. savivaldybės meras A. Vaicekauskas sukvietė savivaldybės rėmėjus, verslo atstovus į šventinį padėkos vakarą, kuriame koncertavo kraštiečių muzikos grupė „Žilvičiai“, buvo rodomas filmas apie 2016 metų veiklas savivaldybėje.

Gruodžio 30 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vyko tradicinis šventinis naujametinis vakaras „Žiemos mozaika“. Renginyje pagerbti ir apdovanoti Prienų r. savivaldybės šventinio aplinkos puošimo konkurso „Lai ateina šventės žiburiuotos“ nugalėtojai. Šventiniame koncerte, kurį gyventojams tradiciškai dovanojo Prienų r. savivaldybė, koncertavo scenos grandai – Žilvinas Žvagulis ir Irena Starošaitė, Alytaus choras „De Žavu“ ir Alytaus šokių studijos „Alemana“ šokėjai.

 

Prienų r. savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas gyventojus priima antradieniais 9–12 val. ir 17–18 val.

Prienų r. savivaldybės mero pavaduotojas Algis Marcinkevičius gyventojus priima trečiadieniais 9–12 val. ir 17–18 val.

Išankstinė registracija telefonu 61 102.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close