Šv. Valentino dieną – šokoladinės širdelės

Jau tapo madinga vasario 14 d. paminėti Šv. Valentiną ir tą dieną laikyti meilės diena. Ją švenčia ne tik suaugusieji, sveikindami ir dovanodami gėles bei  įvairias širdeles savo mylimiesiems, bet ir vaikai.

Vasario 14-ąją grupė Birštono meno mokyklos ankstyvojo ugdymo vaikučių kartu su direktore Laimute Raugevičiene bei mokytojomis Laimute Petraškiene ir Ramune Liutvynskiene atėjo į sakralinį muziejų pasimokyti kepti šokoladinių širdelių.

Muziejaus darbuotojos pamokė, kaip reikia iškočioti tešlą, išspausti širdeles ir sudėti į skardą. Kol širdelės – meduoliukai kepė, muziejaus darbuotoja Jurgita Suchockienė vaikams pasakojo, kas buvo tas šventasis Valentinas ir kodėl ši diena laikoma meilės ir įsimylėjusių diena.

Buvo įdomu sužinoti, ką vaikučiai labiausiai myli, kam širdelėse jaučia gražius ir šiltus jausmus. Daugiausia meilės, pasirodo, jaučiama močiutėms, mamytėms, tėveliams, broliams ir sesėms.

Pasikalbėjus vaikai padainavo gražių dainelių ir labai įdėmiai klausėsi pasakos apie „Miegančiąją gražuolę“. O netrukus ir jų rankelėmis padarytos širdelės iškepė.

Sakraliniame muziejuje Šv. Valentino dienos proga buvo eksponuojama ir meno mokyklos dizaino studijos (vadovė V. Krasauskienė) širdelių paroda

Stasė Asipavičienė

.

 

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close