Su duonele – iš Prienų krašto muziejaus

Pasklidus Kalėdų šviesai, Balbieriškio pagrindinės mokyklos mokytojai gruodžio 28 dieną praleido Prienų krašto muziejuje.Čia vyko šventinis mokytojų tarybos posėdis. Visi dalyvavome edukacinėje programoje „Duonos kelias iki stalo“. Šeimininkė (vyr. muziejininkė A. Razmislavičienė) su savo padėjėja įtaigiai ir jausmingai vedė mus duonos keliu. Sužinoję apie duonos kepimo tradicijas ir papročius, patys formavome jau iš vakaro užminkytos duonos kepalėlius. Išklausius žarsteklio „muzikos“, kepalėliai pateko į iškaitintą krosnį.

Kol duonelė kepė, susipažinome su keliomis renovuojamo muziejaus patalpomis: šiuolaikiškai pateikta ekspozicija „Kokia laisvės troškimo kaina“, skirta partizaninėms kovoms atminti Prienų krašte, ir tautodailininkų darbais. Apžiūrėjus eksponatus, buvome pakviesti į seklyčią. Iki graudulio skambant dainai pagal J. Palionio žodžius, šeimininkės sūpuodamos įnešė duonutės kepalėlius, iškilmingai padėjo ant balta staltiese užtiesto stalo ir palinkėjo, kad visų namuose niekada nepritrūktų duonelės.

Šventinį posėdį paįvairino spindintys pavaduotojos Danguolės įteikti „kalėdinės pasakos“ žaislai su asmeniškai kiekvienam pritaikytais palinkėjimais, vieni kitiems išsakyti sveikinimai, kolegų iš kitų kolektyvų atsiųstų sukarpytų sveikinimų dėlionės, prizo „paieškos“. Namo grįžome su dar tebesitęsiančia kalėdine nuotaika, drobiniuose maišeliuose veždamiesi savo duonelę. Už šventišką išvyką dėkojame organizatoriams mokyklos direktoriui Stasiui Valančiui ir pavaduotojai ugdymui Danguolei Damijonaitytei.

Mokytoja Janina Grigutienė

img_20161228_125901769

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close