Kalėdiniame šachmatų turnyre – du nugalėtojai

Gruodžio 21 dieną Birštono sporto centre baigėsi Kalėdinis šachmatų turnyras, tiksliau, du turnyrai – suaugusiųjų ir pradinukų. Turnyre dalyvavo net 45 žaidėjai. Iki pat paskutinių ėjimų nebuvo aišku, kas taps nugalėtojais, nes visi stengėsi ir norėjo laimėti. Visų galimybės irgi panašios, o kartais daugiau šansų suteikia sėkmė.

Šachmatų būrelio treneris Kazys Lukošius pasidžiaugė, kad nemažai pradedančiųjų pramoko žaisti, o lyderiai jau pradeda ir patys sudarinėti kombinacijas.

Suaugusiųjų grupėje pirmąją vietą užėmė net du žaidėjai – birštonietis, ūkininkas Jonas Džervus ir kaunietis Edmundas Jauniškis, surinkę po 15 taškų. Antrą vietą užėmė Danutė Urbonavičiūtė (14 taškų), o trečią vietą laimėjo Kazimieras Senavaitis, taip pat surinkęs 14 taškų.

Moksleivių grupėje sėkmė lydėjo dvyliktoką Liną Andriekų, kuris ir buvo šios grupės lyderis. Antroje vietoje liko septintokė Gabija Žuvininkaitė, trečioje – irgi septintokas Jokūbas Zajančkauskas.

Pradedančiųjų grupėje netikėtai nugalėtoja tapo pirmokė Neda Žuvininkaitė, susirinkusi net 13,5 taško, antrą vietą laimėjo du žaidėjai – pirmos klasės mokinys Nojus Sargevičius ir antrokas Titas Lukoševičius, surinkę po 12 taškų. Trečią vietą laimėjo antrokas Benas Kimeklis, į savo sąskaitą įsirašęs 7,5 taško.

„Žaibo“ turnyro nugalėtoju tapo Kazimieras Senavaitis, antrą vietą užėmė Robertas Travkinas, trečią – E. Jauniškis.

Dažnai R. Travkinas tapdavo šachmatų žaidimo nugalėtoju, tačiau dabar, pasak trenerio, Robertui daugiau žaisti sutrukdė ilga komandiruotė į Čekiją.

Turnyro vyriausiojo žaidėjo titulas atiteko 90-metį netrukus švęsiančiam Antanui Tankevičiui, o jauniausios – pirmokei Austėjai Stašaitytei.

Laimėjimai ir apdovanojimai – puiku, tačiau visi labai laukė Kalėdų Senelio, kuris per gruodžio purvą atbrido su dideliu maišu dovanų. Tik gaila, kad ne visi vaikai sugebėjo svečiui iš šiaurės padeklamuoti eilėraštuką ar dainelę padainuoti. Drąsiausia buvo Austėja, kuri ne tik pati padeklamavo eilėraštį, bet ir dainelę draugui padėjo padainuoti.

Šachmatų būrelio vadovas informavo, kad po žiemos atostogų visi stengsis ištaisyti dažniausiai daromas klaidas, nes laukia susitikimas su Alytaus ar Seirijų jaunaisiais šachmatininkais. Teks atsakingai ruoštis ir Vasario 16-osios bei Kovo 11-osios turnyrams, taip pat J. Palionio taurės turnyrui.

dscf7909

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close