Paskutiniame 2016 metų Birštono savivaldybės tarybos posėdyje

Gruodžio 22 dieną įvyko paskutinis šiais metais Birštono savivaldybės tarybos posėdis, kuriame dalyvavo visi 15 Tarybos narių. Posėdžio darbotvarkėje buvo įrašyta 19 klausimų ir 2 informacijos, tačiau Tarybos nariai pritarė, kad būtų įtraukti ir du papildomi klausimai dėl savivaldybės bendrųjų planų keitimo ir tvirtinimo.

 

Prieš pradedant svarstyti darbotvarkėje numatytus sprendimų projektus, savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė pasidžiaugė, kad šiais metais Tarybos nariai dirbo produktyviai ir gerai, susiklausydami tarpusavyje, o administracija gerai parengė svarstomus projektus. Daugiausia padirbėjo Ūkio, turto ir kaimo plėtros skyrius, Tarybai pateikęs net 77 sprendimų projektus.

Tarybos nariai taip pat buvo ir pareigingi, gerai lankė posėdžius. 10 Tarybos narių nepraleido nė vieno posėdžio.

 

„Birštoniečių tribūnoje“– raginimas džiaugtis gražiais dalykais

„Birštoniečių tribūnoje“ šį kartą kalbėjo Birštono PSPC direktorė, birštonietė Daiva Citvarienė, kuri džiaugėsi ir ragino visus birštoniečius džiaugtis gerais dalykais kurorte. Gydytoja priminė, kad PSPC baigiamos įrengti slaugos palaikomojo gydymo vietos, kuriomis galės naudotis savivaldybės gyventojai. Taip pat visus pradžiugino, kad jau nuo ateinančių metų sausio bus išduodamos Birštoniečio kortelės, suteikiančios vietos gyventojams tam tikras privilegijas.

 

Pateikta informacija apie strateginio plano vykdymą

Pirmuoju darbotvarkės klausimu kalbėjo Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Jovita Tirvienė, kuri pateikė informaciją apie Birštono savivaldybės 2013–2020 metų strateginio plano ir kai kurių uždavinių įgyvendinimą.

 

Patvirtinti etatai ir pareigybės

Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė pristatė sprendimo projektą dėl didžiausio leistino pareigybių skaičiaus Birštono kultūros ir sporto įstaigose.

Taryba vieningai patvirtino didžiausią leistiną pareigybių skaičių Birštono savivaldybės kultūros ir sporto įstaigose: Birštono viešojoje bibliotekoje – 16; Birštono kultūros centre – 24,5; Birštono muziejuje – 10,75; Birštono sporto centre – 7. Įstaigų vadovai įpareigojami tvirtinti pareigybių sąrašus, atsižvelgdami į didžiausią leistiną pareigybių skaičių ir neviršyti įstaigai nustatyto darbo užmokesčio fondo.

Savivaldybės administracijos Teisės ir personalo skyriaus vedėja Aušra Slavinskienė pristatė sprendimo projektą dėl Savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos didžiausio leistino darbuotojų skaičiaus nustatymo.

Savivaldybės tarybos kontrolės komitetas buvo pasiūlęs, kad reikia įsteigti dar vieną etatą. Jų teikimui Taryba neprieštaravo.

 

Numatytas kitų metų pirmojo pusmečio posėdžių grafikas

Vienbalsiai buvo patvirtintas Birštono savivaldybės tarybos 2017 metų pirmojo pusmečio posėdžių grafikas: sausio mėnesį posėdis vyks 27 dieną, vasario – 24 d., kovo – 24 d., balandžio – 21 d., gegužės – 26 dieną ir birželio – 23 d. Posėdžiai bus šaukiami daugiausia penktadieniais, 10 val., jeigu nebus nenumatytų situacijų.

 

Birštonas dalyvaus tarptautiniuose projektuose

Birštono savivaldybės taryba priėmė sprendimą pritarti bendro tarptautinio bendradarbiavimo projekto „Bendruomeninės sporto iniciatyvos abipus sienos“ su Prienų rajono savivaldybe, Prienų rajono Stakliškių gimnazija, Pelesos vidurine mokykla ir Birštono savivaldybės administracijos ir Birštono gimnazijos dalyvavimui partnerio teisėmis.

Priėmus sprendimą dėl projekto tinkamumo finansuoti iš 2014–2020 metų Europos kaimynystės priemonės Latvijos, Lietuvos ir Baltarusijos bendradarbiavimo per sieną programos lėšų, prisidėti prie Birštono savivaldybės administracijos projekto biudžeto dalies ne mažiau kaip 10 proc. visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų bei padengti visas su projektu susijusias netinkamas finansuoti išlaidas ir tinkamų išlaidų dalį, kurių nepadengia skiriamas projekto finansavimas.

Įgyvendinant šį projektą gimnazija numačiusi atlikti kai kuriuos remonto darbus, sutvarkyti laiptus, įsigyti garso aparatūrą, rengti įvairius kultūrinius renginius.

Panašiomis sąlygomis Birštono savivaldybės taryba nusprendė pritarti bendro tarptautinio bendradarbiavimo projekto „Atviros kūrybinės dirbtuvės „Kultūros pėdsakais abipus sienos“ su Prienų rajono savivaldybe, Prienų rajono Stakliškių gimnazija, Pelesos vidurine mokykla.

Šio projekto įgyvendinimo metu bus apšiltintas gimnazijos stogas virš sporto salės, grindys, sutvarkyta apšvietimo sistema ir įsigytas sporto inventorius.

 

Sutarta dėl paviršinių nuotekų tinklų

Tarybos posėdyje buvo svarstyti sprendimų projektai dėl paviršinių nuotekų tvarkytojo paskyrimo ir paviršinių nuotekų tinklų perdavimo Birštono savivaldybės administracijai. Birštono savivaldybės taryba pritarė sprendimui perduoti Birštono savivaldybės administracijai Birštono savivaldybei nuosavybės teise priklausantį ir biudžetinės įstaigos Birštono miesto tvarkymo tarnybos patikėjimo teise valdomą, naudojamą ir disponuojamą ilgalaikį materialųjį turtą – paviršinių nuotekų tinklus ir

įgalioti Birštono savivaldybės administracijos direktorių pasirašyti turto perdavimo–priėmimo aktą.

Taip pat vadovaudamasi Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymais ir Lietuvos Respublikos geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo atitinkamais įstatymais, Birštono savivaldybės taryba nusprendė paskirti UAB „Birštono vandentiekis“ Birštono savivaldybės teritorijos paviršinių nuotekų tvarkytoju ir jai pavesti Birštono savivaldybės teritorijoje vykdyti paviršinių nuotekų tvarkymą.

Tarybos narys Darius Šeškevičius pasidomėjo, ar UAB „Birštono vandentiekis“ pasirengusi perimti ir tvarkyti paviršinių vandenų sistemą ir ar tai neturės įtakos vandens kainai. Šios bendrovės direktorius Cezaras Pacevičius patikino, kad taip neatsitiks, nes paviršinio vandens tvarkymas buhalteriniuose dokumentuose bus išskirtas.

 

 Pritarta teritorijų ribų nustatymo ir pakeitimo planams

Savivaldybės administracijos Architektūros ir kraštotvarkos skyriaus vedėjas Mantas Michaliunjo svarstymui pateikė sprendimo projektą dėl teritorijų ribų nustatymo ir pakeitimo. Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymais ir kitais LR galiojančiais aktais, Birštono savivaldybės taryba vienbalsiai nusprendė pritarti: Birštono savivaldybės Birštono seniūnijoje esančių gyvenamųjų vietovių teritorijų ribų nustatymo bei Birštono miesto teritorijos ribų  pakeitimo planams; Birštono savivaldybės Paverknių kaimo gyvenamosios vietovės pavadinimo pakeitimui, pavadinant jį Paverknių I kaimu; Birštono savivaldybės Paverknių kaimo gyvenamosios vietovės pavadinimo pakeitimui, pavadinant jį Paverknių II kaimu. Birštono savivaldybės administracijos direktoriui pavesta suderinti sprendime įvardytus Birštono savivaldybės Birštono seniūnijoje esančių gyvenamųjų vietovių teritorijų ribų nustatymo bei Birštono miesto teritorijos ribų  pakeitimo planus teisės aktų nustatyta tvarka. Taip pat siūlyti LR Vyriausybei nustatyti Birštono seniūnijoje esančių gyvenamųjų vietovių teritorijų ribas ir pakeisti Birštono miesto teritorijos ribas pagal parengtus planus. 

Kiti klausimai

Savivaldybės administracijos Biudžeto skyriaus vedėja Ona Grigonienė pristatė sprendimo projektą dėl Birštono savivaldybės mokesčio ir lengvatų už ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų išlaikymą Birštono savivaldybės ikimokyklinio ugdymo įstaigose ir bendrojo lavinimo mokyklose tvarkos aprašo tvirtinimo ir kai kurių Birštono savivaldybės tarybos sprendimų pripažinimo netekusiais galios bei patikslino 2016 metų biudžetą. Dauguma Tarybos narių sprendimams pritarė.

Posėdyje buvo pritarta nustatyti 2017 metų kalendoriaus kainą – 5,08 euro.

Priimtas sprendimas dėl Birštono savivaldybės parduodamų savivaldybės būstų ir pagalbinio ūkio paskirties pastatų sąrašo patvirtinimo pakeitimo, dėl spaudos leidinių prenumeratos bei dėl leidimo naudotis automobilių stovėjimo vietomis, įrengtomis S. Dariaus ir S. Girėno g. bei Birutės g. Nr.8A.

 dscf7938

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close