Svečiuose Igliaukos Moterų klubas

Pirmoji diena po Užgavėnių – Pelenų diena. Šią dieną bažnyčiose pelenai barstomi žmonėms ant galvų primenant krikščionišką tiesą: „Iš dulkės gimei, dulke ir pavirsi“.

Vasario 13 d. Kunigiškų pagrindinio ugdymo skyriuje sulaukėme viešnių. Mus aplankė Igliaukos Moterų klubo narės. Vilija Valentaitė, Moterų klubo įkūrėja, papasakojo, kad mintis suvienyti aktyvias miestelio moteris kilo iš jų pačių poreikio. Iš pradžių buvo vos ne dvigubai gausesnis būrelis entuziasčių moterų, kurios nori ne tik ištrūkti iš pilkos kasdienybės, bet ir kažko naujo išmokti ar kaimynę pamokyti. Tai savotiški mainai, kuriais moterys dalijasi jau visus metus. Klubo veikla gana įvairi: gamina rankdarbius, organizuoja parodas, keliauja po lankytinas Lietuvos vietas. Klubo narės atvežė parodyti savo molio, vilnos, dekupažo darbų. Zita Antanavičienė, klubo narė, sakė, kad jos daro tai, kas patinka, tiesiog bando taip praskaidrinti savo kasdienybę. Smagu, kai gali pamokyti ir kitus.

Neringa Zujienė, Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyriaus direktoriaus pavaduotoja ugdymui, pasveikino visus susirinkusius ir pasidžiaugė, kad Paprūdžių ir Vartų kaimo bendruomenės moterys turi galimybę pačios iš arti pamatyti šių aktyvių moterų darbus, bei sudaryta galimybe pasigaminti milžinišką velykinį kiaušinį, šventinį atviruką ar dovanų dėžutę.

Nurimus šurmuliui bei apžiūrėjus moterų rankų darbus, kibome ir mes į darbą. Visos susirinkusios moterys pasiskirstė į darbo grupes: vienos gamino netradicinį velykinį kiaušinį, kitos susidomėjo dėžutės gamyba – dekupažu. Igliaukos Moterų klubo narės konsultavo, kaip, kokia technika reikia atlikti pasirinktą praktinę užduotį, nuo ko pradėti, kokiomis „gudrybėmis“ vadovautis, kad darbelis būtų estetiškas, patrauklus akiai. Nors kūrybiniai darbai reikalauja nemažai laiko, tą dieną niekas neskubėjo namo ir neskaičiavo laiko. Jis prabėgo nepastebimai.

Atsisveikinant Janina Miknevičienė, klubo narė, visoms susirinkusioms moterims padovanojo po savo pagamintą velykinę atvirutę. Pavaduotoja Neringa Zujienė Igliaukos Moterų klubo narėms įteikė atminimo dovanėles ir nuoširdžiai padėkojo už įdomiai bei turiningai praleistą laiką.

Dėkojame Igliaukos Moterų klubo narėms už galimybę pabūti kartu, pasidalintas idėjas. Tikimės, kad dar ne kartą sulauksime jų svečiuose, Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyriuje, arba pasinaudosime narių kvietimu dalyvauti bet kuriame jų užsiėmime.

Rita Šalčiūtė, lietuvių kalbos mokytoja

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close