Gruodžio 14 d. popietę ,,Revuonos‘‘ pagrindinės mokyklos bendruomenė sukvietė savo narius, savivaldybės administracijos atstovus, socialinius partnerius, mokyklos tarybos narius jau į trečiąją Padėkos dieną.

Kai kasmet jautiesi apiplėštas laiko ir pokyčių, supančiotas dabarties, spiriamas į netekties rytojų, artėjanti Šventė kviečia žengti arčiau vienas kito, dalintis savo laiku vienoje erdvėje atvira siela ir įvertinti kito norą pabūti su tavimi. Tik laikas ir pastangos pabūti kartu turi vertę, nes nė vienas gražus daiktas nesukurs prisiminimo. Besisukdami pilkos kasdienybės gyvenimo verpetuose, pasinėrę į varganų dienų rūpesčius, ne visada spėjame net artimui padovanoti gerumo krislelį, savo širdies šilumos spindulėlį. Tačiau ateina toks laikas, kai stabtelėjame, prisimename aplinkui mus buvusius bei esamus gerus žmones, ir kyla noras su kažkuo pasidalyti gerumo pripildytos širdies šiluma. Tiesiog norime būti aplinkiniams geresni, artimesni, mielesni….

Gruodžio 14 d. popietę ,,Revuonos‘‘ pagrindinės mokyklos bendruomenė sukvietė savo narius, savivaldybės administracijos atstovus, socialinius partnerius, mokyklos tarybos narius jau į trečiąją Padėkos dieną. Renginio vedėjos Vita Pikčilingienė ir Kristina Belenavičienė kvietė pabūti kartu, pasidžiaugti, kad yra žmonių, kurie širdyse nešioja gerumą ir dalija jį tiems, kuriuos likimas leidžia sutikti gyvenimo kelyje. Šventinę nuotaiką padėjo sukurti Prienų kultūros ir laisvalaikio centro vokalinis ansamblis ,,Aksomas‘‘.

Sveikinimo žodį tarė šios šventės sumanytoja ir globėja mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė. Socialiniams partneriams, rėmėjams įteikė padėkas už gražų bendravimą ir bendradarbiavimą, pagalbą vykdant produktyvųjį mokymą. Netrukus visi sužinojo, kam buvo įteiktos Gerumo paukštės, kurių autorė – dailininkė, keramikė ir mūsų mokyklos mokytoja Aušra Deltuvienė. Nugalėtojus paskelbė ir sveikinimo žodžius tarė bei Gerumo paukštes įteikė Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Algis Marcinkevičius, švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Laimutė Jančiukienė, Prienų Kristaus apsireiškimo bažnyčios vikaras- kunigas Arnas Budrius, mokyklos tarybos narės Skaidrė Vinklerienė ir Rita Stravinskienė, „Revuonos“ bendruomenės pirmininkė Inrida Baranauskienė, Prienų lopšelio darželio „Saulutė“ direktorės pavaduotoja Rita Drazdauskienė, Sporto centro direktorius Audronis Deltuva, UAB „Jurgaveta“ direktorė Jurgita Valavičienė, Prienų rajono ir Birštono krašto laikraščio ,,Naujasis Gėlupis‘‘ redaktorius Mantvydas Prekevičius, Prienų Just. Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos metodininkė Dalia Bredelienė, mokyklos tarybos pirmininkė Kristina Kravčenko, mokyklos administracijos atstovai, mokytojai.

Gerumo paukštės buvo įteiktos patiems geriausiems, darbščiausiems, paslaugiausiems, niekada neatsisakantiems patarti, padėti… 2016 m. išrinktos šios nominacijos ir apdovanoti nominantai : Metų naujokas – Rūta Palaimaitė – Juozaitienė, Metų klasės vadovas– Danutė Baranauskienė ( 1-4 kl.) ir Vytautė Kurtovienė (5-10 kl.), Metų renginys – Užgavėnės (V. Gustaitienė, R. Liutvynskienė), Metų padėjėja – Daiva Jakinevičienė, Metų geriausiai budintis mokytojas – Daiva Jonikienė ( 1-4 kl.) ir Asta Lasatienė (5-10 kl.), Už paramos labdaros organizavimą – Ilona Balčiukynienė, Metų projektas – Lauko klasės įrengimas (A.P.P.L.E. projektas) (K. Belenavičienė, I. Kuzminskienė), Metų darbščiausias – Algirdas Būras, Metų paslaugiausias darbuotojas – Virginija Rimkovė, Metų pareigingiausias darbuotojas – Gintautas Šukevičius, Metų mokytojas, parengęs mokinius nugalėtojus – Vidutė Kuzmauskienė, Metų paroda (konkursas)- rajoninis konkursas „Aš galiu“ (K. Belenavičienė, G. Andriukevičiūtė, A. Grižaitė, I. Kuzminskienė), Metų inovacija – konkursas „Mano rankinė gražiausia“ (R. Uleckienė), Metų publicistas – Mindaugas Rukas, Metų edukacinė išvyka – „Gamtos mokslų eksperimentas“ į Koperniko mokslo centrą Varšuvoje (Z. Ferevičienė, V. Kurtovienė, E. Bendinskienė, K. Kravčenko), Metų atradimas – Vida Petrulionienė (už knygos „Nežymų intelekto sutrikimą turinčių mokinių kūrybinė raiška“ išleidimą ir projekto „Mascil“ integruotas gamtos mokslų pamokas), Metų partneris – Prienų r. savivaldybės švietimo skyrius.

Antroje šventės dalyje susirinkusieji klausėsi tikybos mokytojos Daivos Žuvaitienės sekamos istorijos ,,Gimtadienis‘‘, kūrė kalėdinius sveikinimus, improvizavo pasaką, bendravo. Apibendrinant norisi pasakyti, kad mes reikalingi vieni kitiems, kai tenka spręsti sudėtingus gyvenimo uždavinius, išnarplioti neduodančias ramybės problemas, nes esame vienos bendruomenės nariai. Ko gero, niekam nereikalingas tik tas, kuris jaučiasi reikalingas vien pats sau… Kai žmogus gyvena taip, kad visi mato jo atliktus darbus, visi džiaugiasi ir didžiuojasi jo sumanumu, tada suveikia magiškasis panašumo dėsnis – žmogus traukia žmogų, išmintingas traukia išmintingą, kūrėjas – kūrėją…

Vita Pikčilingienė, ,,Revuonos‘‘ pagrindinė mokykla

052

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close