Prieš šventes – padvigubėjusios gamybos apimtys ir nuo silkės lūžtantys sandėliai

Didžiosios metų šventės – tikras silkės triumfo metas, kai retas vaišių stalas Lietuvoje apsieina be šio patiekalo. Tuo tarpu žuvies gamintojams tai didžiausias darbymetis. Štai „Vičiūnų grupė“ gruodį beveik padvigubina silkės gamybą ir pardavimus, tad šios žuvies gamybos linijoms, produkcijos sandėliams ir transportui tenka dirbti dvigubai intensyviau.

Žuvimi ir jos produktais visoje Europoje prekiaujanti „Vičiūnų grupė“ pastebi, jog silkės pardavimai gruodį ryškiai šokteli visose Baltijos šalyse, tačiau didžiausi šventinės silkės gerbėjai vis dėlto gyvena Lietuvoje.

„Žilą senovę menanti lietuvių meilė silkei per Kūčias ir Kalėdas mums reiškia kruopštų kelių mėnesių pasiruošimą ir išties intensyvų gruodį. Šį mėnesį silkės pagaminame ir parduodame 70 % daugiau nei vidutiniškai per kitus mėnesius, o lyginant su vasara silkės paklausa padvigubėja. Neturėdami lanksčios gamybos, logistikos bei pardavimų struktūros, niekaip nesugebėtume patenkinti taip banguojančios paklausos. Tam iš anksto užsisakome daugiau žuvies, pasirūpiname papildomomis gamybos linijomis, sandėliais bei transportu“, – pasakoja „Vičiūnų grupės“ prekybos ir distribucijos bendrovės „Vičiūnai ir ko“ vadovas Egidijus Remeikis.

Pasak jo, užpernai gruodį silkės buvo parduota 62 %, pernai – jau 76 % daugiau nei kitais mėnesiais, ne ką mažesnis ir šiųmetis kalėdinės silkės bumas.

Populiarumu per šventes ši sūdyta žuvis nesiskundžia ir kitose Baltijos šalyse. Latvijoje „Vičiūnų grupės“ silkės pardavimai gruodį ūgteli ketvirtadaliu, Estijoje – 40 %.

Jau 9 metus vartotojų priešventinius įpročius stebintis Egidijus Remeikis sako, kad Baltijos šalių gyventojų skonis yra panašus – šventėms renkamės tradiciniu būdu sūdytą silkę, be papildomų priedų ir skonių.

„Kita tendencija prieš šventes – silkė dažniausiai perkama didesnėse – 400 g ar 1 kg pakuotėse. Tuo tarpu jau paruoštų silkės gaminių prieaugio prieš Kalėdas beveik nematyti. Tai byloja, kad mūsų šeimininkės mėgsta pačios ruošti įvairius priedus ir pagardus šventinei silkei – juk tokiu būdu perduodamos ir namų silkės ruošimo tradicijos, kurių Lietuvoje begalė. Mūsų darbas – išlaikant kokybės kartelę, užtikrinti didesnį tradiciškai sūdytos silkės kiekį didesnėse pakuotėse. Vėliau ji tampa šeimininkių meistriškumo įrodymu“, – šypsosi E. Remeikis.

silke-burokeliai

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close