GAL BRAKONIERIAI JAU PRIPRANTA PRIE BAUDŲ DYDŽIO?

Birštono savivaldybės teritorijoje medžiojančio Rotary-Gamta medžiotojai parnešė, kad Šilėngirės miške rado nušautą elnio jauniklį. Į elnio jauniklį, besiganantį rapso želmenų lauke, paleistas šūvis iš lygiavamzdžio šautuvo. Šauta nuo palauke vedančio kelio. Sužeistas elnias, įveikęs apie 70 metrų lauką, sugebėjo įbėgti į mišką, tačiau šūvis buvo mirtinas. Akivaizdu, kad šūvį paleidęs asmuo skubėjo pasišalinti ir net nebandė ieškoti elnio. Sniege nesimatė jokių žmogaus ar automobilio pėdų. Neabejotina, kad tai įsidrąsinusio brakonieriaus darbas. Tačiau ar tikrai taip trokštama žvėriena verta tokios rizikos?

Dar kartą norisi atkreipti dėmesį, kad neteisėta medžioklė užtraukia baudą nuo aštuonių šimtų šešiasdešimt aštuonių iki vieno tūkstančio septynių šimtų trisdešimt septynių eurų su pažeidimo padarymo įrankių, transporto priemonių, kurios buvo panaudotos gyvūnams sumedžioti ir (ar) sumedžiotiems gyvūnams gabenti, ir kitų pažeidimo padarymo priemonių konfiskavimu. Taip pat gali tekti atlyginti aplinkai padarytą žalą. Už sunaikintus žinduolius nustatomi šie baziniai tarifai:

6.1. briedis, taurusis elnias, danielius:

patinas – 5070 Eur;

patelė ar jauniklis – 3040 Eur;

6.2. šernas, stirna:

suaugęs – 1450 Eur;

jauniklis – 870 Eur;

6.3. barsukas – 870 Eur;

6.4. vilkas – 870 Eur;

6.5. bebras, pilkasis kiškis – 290 Eur;

Sunaikinus laukinius gyvūnus ar jų buveines valstybiniuose rezervatuose, nacionalinių bei regioninių parkų rezervatuose, saugomiems gyvūnams, augalams, grybams saugoti skirtuose draustiniuose, nacionalinių ir regioninių parkų draustiniuose, žalos dydis skaičiuojamas dvigubu baziniu tarifu (t. y. bazinis tarifas dauginamas iš 2).

Taigi, prieš išvykdami į neteisėtą medžioklę pagalvokite, ar tikrai dėl vieno nuotykio verta rizikuoti savo ir savo šeimos gerove.

Raginame gyventojus nebūti abejingais ir esant įtarimams, kad pažeidžiami aplinkos apsaugos reikalavimai informuoti tel. 112.

 

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Prienų agentūros vedėjas Česlovas Meržvinskas

 20161202_140252

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close