„Bočių“ bendrijos pirmininke vėl perrinkta Julija Barutienė

Penktadienio vakarą Birštono parapijos „Carito“ namuose ilgai negeso šviesos. Čia susirinkę „Bočių“ bendrijos nariai aptarė trejų metų veiklos ataskaitą, išsirinko pirmininką, taip pat uždegė antrąją adventinę žvakę.

Renginyje dalyvavo ir nemažai svečių: Birštono savivaldybės merės pavaduotojas Vytas Kederys, LR Seimo nario Andriaus Palionio padėjėja Valė Petkevičienė, Lietuvos pensininkų sąjungos pirmininkas Vytautas Ruzgus, kunigas Alfonsas Babonas bei visuomeninių organizacijų atstovai.

 

Vakaronės pradžioje bendrijos nariai Linutė Danilovienė ir Leonas Barutis adventiniame vainike uždegė dvi žvakes, apie kurių reikšmę papasakojo „Bočių“ bendrijos pirmininkė Julija Barutienė. Vėliau tylos minute buvo pagerbti Anapus iškeliavę bendrijos nariai.

Ataskaitą apie „Bočių“ bendrijos 2014–2016 metų veiklą pateikė pirmininkė J. Barutienė.

Pirmininkė pasakojo apie atliktus darbus, o bendrijos narė Nijolė Jakimonienė juos iliustravo vaizdine medžiaga, nuotraukomis iš kelionių, išvykų, koncertų, susitikimų. Iš tikrųjų „Bočiai“ yra gausiausia ir aktyviausia visuomeninė organizacija, garsinanti Birštono vardą ir už šalies ribų. Jie bendrauja su daugelio regionų bočių organizacijomis, vyksta vieni pas kitus į svečius, organizuoja bendrus renginius, konkursus, temines vakarones. Bočiai vieni pirmųjų skuba į pavasarines talkas, tvarko ne tik kurorto aplinką, bet ir apleistus piliakalnius, pilkapius, Panemunės kapinaites. Be aktyvių ir darbščių šios organizacijos narių nepraeina Birštono kurorto šventė, Užgavėnės, išradingai paminima Kovo 8-oji, Pagyvenusių žmonių diena ir kiti renginiai.

Po pirmininkės pranešimo savo ataskaitą pateikė revizijos komisijos pirmininkas Vytautas Rasimavičius. Pasak komisijos pirmininko, gautos lėšos panaudojamos pagal paskirtį, netikslumų ir nukrypimų nėra.

Lietuvos pensininkų sąjungos pirmininkas P. Ruzgus įteikė „Bočių“ bendrijos pirmininkei J. Barutienei LR socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės pasirašytą padėkos raštą už aktyvią visuomeninę veiklą, už gražius ir prasmingus pasiekimus.

Padėkos raštais buvo apdovanotos ir buvusi „Bočių“ bendrijos pirmininkės pavaduotoja Aldona Milda Valatkienė bei choro vadovė Audronė Pračkauskaitė.

„Bočių“ bendrija pasveikino net 33 savo narius, šventusius jubiliejus, įteikė jiems gėlių ir dovanėles.

Susirinkusiuosius pasveikino Seimo nario Andriaus Palionio padėjėja Valė Petkevičienė ir palinkėjo sveikatos, ramybės ir gražių švenčių.

Merės pavaduotojas Vytas Kederys pasidžiaugė, kad bendrijos nariai yra aktyvūs, garsina kurorto vardą, gražiai atstovauja įvairiuose renginiuose.

Išrinktus balsų skaičiavimo komisiją, pasiūlyti kandidatai į „Bočių“ bendrijos pirmininko postą. Daugelis siūlė Juliją Barutienę, norėjo, kad ji ir toliau vadovautų organizacijai. Tad ji vienbalsiai vėl buvo išrinkta pirmininke trejų metų laikotarpiui.

Į „Bočių“ bendrijos tarybą išrinkti: Antanina Grigaravičienė, Aldona Milda Valatkienė, Angelė Glatkauskienė, Bronė Lukošienė, Monika Babonienė, Linutė Danilovienė, Arnoldas Ribinskas, Bronius Šalčius, Irena Šuliauskienė.

Į revizijos komisiją išrinkti: Magdalena Kulbušauskienė, Veronika Valatkevičienė, Albinas Sidaras, Judita Vyšniauskienė.

J. Barutienė padėkojo visiems dirbusiems valdybos nariams, revizijos komisijos nariams, taip pat šeimininkavusioms Natalijai Černevičienei, Irenai Šuliauskienei, Stefai Klimienei, Astai Murauskienei ir kt.

Vakaronę nuotaikingai užbaigė „Bočių“ bendrijos choras „Sidabrinė gija“, o po to laukė smagus pasisėdėjimas prie vaišių stalo.

 dscf7579

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close