Pristatytas filmas apie Birštono kurortą

Antradienį, Birštono kultūros centro salėje, visiems birštoniečiams ir miesto svečiams oficialiai pristatytas filmas (video) apie Birštono kurortą. 9 min. trukmės Birštoną pristatantis filmas (video) buvo kuriamas metus laiko. Filmą kūrė „Wide wings“ komanda.

 

Birštono kurorto unikalumą atskleidžiančiame filme siekiama atsakyti į klausimus: „Kodėl verta rinktis Birštoną ir kuo jis patrauklus lietuviui ar užsieniečiui?“; „Kodėl reikėtų rinktis ne kitus miestus-kurortus, o būtent Birštoną?“; „Kokios Birštono gydymo tradicijos, gražiausios vietos ir patraukliausios pramogos?“.

 

„Pastebėjome, kad kurortui plečiantis ir tobulėjant, tampa vis sunkiau jį pristatyti per įvairius susitikimus. Pasitaiko, kad konferencijų metu per kelias minutes tenka išsamiai papasakoti, koks yra Birštono kurortas. Tai padaryti yra labai sudėtinga, kadangi kurortas turi begalę lankytinų vietų, puikių poilsio centrų, unikalią gamtą ir savo aurą. Taigi, nutarėme, kad atėjo laikas sukurti filmą, kuris per kelias minutes atsakys į klausimą – kodėl savo poilsiui ir nuostabiam laikui verta rinktis šį kurortą,“ – filmo atsiradimo priežastis vardija Birštono turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė.

 

Birštono turizmo centro užsakymu filmą kūrė „Wide wings“ komanda, kuri šiuo metu yra itin populiari. Kūrybinei grupei buvo iškelti tikslai, kad filmas sudomintų įvairaus amžiaus atstovus, kad būtų pademonstruotas kurorto visapusiškumas ir jo nauda.

 

Birštonas – unikalus Nemuno kilpose įsikūręs Lietuvos kurortas. 82 % Birštono savivaldybės teritorijos yra Nemuno kilpų regioninio parko teritorijoje. Bendras savivaldybės teritorijos plotas – 124 km2. Birštono miesto plotas – 13 km2. Savivaldybę sudaro Birštono miestas ir Birštono seniūnija. Birštono savivaldybėje gyvena beveik 4900 gyventojų. Didesnė jų dalis, t. y. 2900, gyvena mieste, o likusieji – 46 Birštono seniūnijos kaimuose.

Unikalūs gamtiniai ištekliai ir išskirtinis vietovės kraštovaizdis nuo seno vilioja poilsiautojus apsilankyti Birštone ir jo apylinkėse. Nemuno vingiuose žaliuojantys miškai mena karališkąsias medžiokles, kuomet Žvėrinčiaus miške aidėjęs Vytauto Didžiojo medžioklės ragas pramogauti kvietė to meto Europos karališkųjų šeimų narius.

 

Nemuno vingiais keliavo ir jų grožį aprašė rašytojas V. Sirokomlė, apdainavo poetas J. Marcinkevičius, drobėse įamžino dailininkas N. Silvanavičius.

 

Daugiau informacijos – http://www.birstonas.lt/ , http://www.visitbirstonas.lt

kvk_1423

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close