Opozicijos spaudos konferencija: atsigręžti į žmogų

Lapkričio 30-osios vakarą į spaudos konferenciją pakvietė opozicijos koalicijoje dalyvaujančių partijų atstovai: TS-LKD – Darius ir Vytautas Šeškevičiai, „Tvarkos ir teisingumo“ partijai atstovaujantys Jurgita ir Audrius Šeržentai, Liberalų sąjūdžio pirmininkas Remigijus Zolubas. Konferencijoje dalyvavo ir jaunimo atstovas Darius Mankevičius.

Spaudos konferencija prasidėjo nuo praėjusių rinkimų vertinimo. D. Šeškevičius pažymėjo, kad rinkimų rezultatais patenkintas, džiaugiasi, kad ir Seime, ir Savivaldybės lygmenyje gali dirbti kartu su tų pačių partijų atstovais. Juos sieja bendras darbas siekiant socialinės atskirties ir skurdo mažinimo šalyje.

R. Zolubas pabrėžė, kad labai vertina valstiečių ir žaliųjų partijos laimėjimą, nes tai rodo, jog žmonės nori permainų. „Matome daug naujų idėjų ir norime kad jos būtų įgyvendintos. Tai būtų ženklus indėlis į mūsų šalies gyvenimą, tikime, kad pasiseks“, – sakė Liberalų sąjūdžio Birštono skyriaus pirmininkas. R. Zolubas dar pridūrė, kad nors birštoniečiai balsavo už socialdemokratus, bet jų buvo išrinkta ne tiek jau daug. O tai rodo, kad žmonės pradeda mąstyti apie ateities partiją ir laukiančius pokyčius.

Spaudos konferencijoje buvo aptartas ir Birštono savivaldybės tarybos darbas. J. Šeržentienė priminė, kad paskutinio Tarybos posėdžio metu, kai reikėjo rinkti naujus narius į komitetus ir komisijas, valdantieji ignoravo opozicijos pasiūlytą jos kandidatūrą. „Posėdžiui buvau pasiruošusi, konsultavausi, domėjausi, tačiau be jokių paklausimų buvo nubalsuota prieš. Manau, kad tai buvo bausmė už mano aktyvų darbą, tai vertinu kaip nenorą girdėti klausimų ir naujų idėjų. Tai buvo paskutinis argumentas, rodantis, kad pasirinkome teisingą kelią“, – sakė J. Šeržentienė.

Be to, naujoji Tarybos narė pažymėjo, kad Tarybos nariai neaktyvūs, neturi iniciatyvos, pasigendama diskusijų, posėdžių metu svarstoma nemažai ūkinių klausimų. Pasak J. Šeržentienės, kol kas apie Tarybos darbą daugiau pasakyti negalinti, nes dalyvavo tik dviejuose posėdžiuose.

D. Šeškevičius sakė, kad komitetų ir komisijų sudarymas turi būti grindžiamas atsižvelgiant į asmenines nario savybes. O tai, kas vyko posėdžio metu, rodė žemą politinę kultūrą. Todėl svarbu paviešinti savivaldybės valdančiųjų elgesį, nesigviešiant pigių dividentų, bet parodant, kaip yra iš tikrųjų.

Spaudos konferencijoje buvo kalbama ir apie tai, kad opozicinės partijos stengsis daryti viską, ką pažada. Štai netrukus turėsime Birštoniečio kortelę, facebook paskyroje jau yra viešai skelbiamos esamos laisvos darbo vietos.

A. Šeržentas pastebėjo, kad reikia daugiau diskusijų ir pokalbių, kuriuose žmonės galėtų pareikšti savo nuomonę. Viena diskusija vyko dėl Birštono tilto per Nemuną, tačiau to per maža, kad gyventojai pajustų, jog sprendžiamos jų problemos.

A. Šeržento manymu, savivaldybė vilkina ir neįgaliam žmogui reikalingo kopiklio įsigijimą, ieškoma įvairių priežasčių ir situacijų.

Konferencijoje buvo prisiminta ir turgaus aikštė, kuri nėra įrengta ir pritaikyta prekybai. „Siūlėme, kad reikia pastatyti prekystalius su stoginėmis, kad turgavietė būtų nemokama. Be to, turėjo būti ir kažkoks turgavietės atidarymas“, – sakė D. Šeškevičius.

Taip pat buvo prisiminti ir apleisti pastatai, kurie jau stovi daugybę metų, bet padėtis nesikeičia į gera, savivaldybė negali suieškoti savininkų, nes neturi adresų…

V. Šeškevičius pažadėjo, kad Kontrolės komitetas gilinsis į visas negeroves ir jas viešins. „Man nesuprantama, kodėl mūsų (opozicijos) siūlomos idėjos nepriimamos, o po kurio laiko jos tampa geromis? Kaip pavyzdys gali būti slaugos ligoninės (ar palatų) įsteigimas mūsų PSPC. Dabar vėl nepriimama idėja dėl didesnio autobusiuko sporto centrui pirkimo. Valdantieji turėtų išgirsti mūsų pasiūlymus, o dabar atrodo, kad jų požiūris yra visai kitoks“, – sakė V. Šeškevičius.

Iki šio laiko Birštone opozicijoje buvo TS-LKD ir „Tvarkos ir teisingumo“ partijos. Dabar prisijungia ir Liberalų sąjūdis (tik ne savivaldybės taryboje).

R. Zolubo manymu, Birštone vystomas verslas, čia yra galimybių jį plėtoti, tik šias nišas turėtų užimti patys birštoniečiai, o ne pirmenybė teikiama atvykusiems ir čia negyvenantiems. Reikia kažką daryti, nes gyventojų skaičius mažėja, emigracija didėja. Pasak R. Zolubo, birštoniečiai turėtų aktyviau dalyvauti savivaldoje ir žinoti, kas bus daroma. Štai niekas negali pasakyti, koks likimas laukia raudonosios vilos (prieš kurhauzą). Žmonės neprileidžiami prie savivaldos, nesirūpinama žmonių atlyginimais. „Mano manymu, tai nėra demokratiška. Gal būtų laikas negalvoti apie trinkeles, miesto gražinimą, bet atsigręžti ir į čia gyvenantį žmogų, paklausti, kas jam geriau. Reikia, kad gyvenimas realiai pagerėtų – tai vienas opozicijos tikslų. Jau seniai reikėjo atsigręžti į žmones“, – sakė R. Zolubas.

Spaudos konferencijoje taip pat buvo išsakyta nuomonė, kad Birštone reikia specifinių darbo vietų, nes čia gydomasis kurortas. Tačiau tam niekas nesiruošė, darbo vietų yra, o kvalifikuotų žmonių nėra.

Opozicijos spaudos konferencijoje buvo paminėta daug dalykų, į kuriuos valdantieji turėtų atkreipti dėmesį, bet, pasak opozicijos, jie nesileidžia į dialogą.

Baigiantis konferencijai R. Zolubas akcentavo, kad opozicijos „užduotis yra sukurti veiklos planą, nes mes turime ateities viziją“.

Pasak opozicijos, gyvenimas ir politinė situacija kelia savo problemas, kurias teks spręsti bei diskutuoti ir valdantiesiems. Nors opozicijoje mažuma, bet reikia išgirsti ir jos balsą, nes, kaip sakė D. Šeškevičius, ji visada palaiko gerus ir konstruktyvius sprendimus.

 dscf7289

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close