Birštoniečiai teiks projektą susigiminiavusių miestų stendui įrengti

Gidas Chaimas Bargmanas gyvena Kaune, tačiau daug keliauja po Lietuvą, tad nori gerais pavyzdžiais užkrėsti ir Prienų bei Birštono savivaldybes. Jo iniciatyva net keliuose Lietuvos miestuose prie savivaldybių buvo pastatyti stendai su tų miestų partnerių užsienio šalyse herbais.

Kaip sakė mūsų redakcijoje apsilankęs Ch. Bargmanas, tokius informacinius stendus turi jau aštuoni miestai. Informaciniai stendai ne tik puošia pačią savivaldybę, jos lauko erdves, bet ir teikia informaciją gyventojams ir miesto svečiams.

„Manau, kad tokie stendai reikalingi, ypač Birštone, nes čia apsilanko daug svečių iš įvairių pasaulio vietų. Be to, kurortas turi draugų ir partnerių Latvijoje, Estijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje ir kt., todėl atvykusiems iš tų šalių žmonėms labai malonu būtų pamatyti, kad jų šalis ar miestas bendrauja su Birštonu, kad jie čia gali jaustis daug geriau, nes yra laukiami“, – kalbėjo gidas Ch. Bargmanas apsilankymo metu.

Svečias pasakojo, kad mintis pasiūlyti ir kitoms savivaldybėms įsirengti stendus jam kilo tada, kai jis prieš gerą dešimtmetį pirmą kartą pamatė tokius stendus Kėdainiuose, o vėliau – Kelmėje. Čia gražia idėja Ch. Bargmanas nutarė pasidalinti ir su kitomis savivaldybėmis bei miestais. Po jo rekomendacijų stendus su užsienio partnerių herbais pastatė dar penkios savivaldybės: Kauno, Telšių, Jonavos, Kaišiadorių ir Šiaulių.

Dažnai užsienio turistus po Lietuvą lydintis profesionalus gidas įsitikinęs, kad tokios iniciatyvos padeda sužadinti žmonių susidomėjimą, pakelti savivaldybės prestižą svečių akyse ir yra nebrangiai įgyvendinamos. Juk kiekvienam miesto ar savivaldybės gyventojui svarbu žinoti, su kuo draugauja jų miestas. Be to, miesto svečiai būna pamaloninti, pamatę savo šalies miesto herbo simbolį. Ir paskutinis akcentas, kurį įvardijo atkaklusis Chaimas, tokie stendai, jeigu jie padaryti su meile ir skoningai, puošia miestą. Valstybių ir miestų-partnerių stendas Birštone šiuo metu yra savivaldybės mažojoje salėje. Kaip birštoniečiai žiūri į gido pasiūlymą, pasakoja Birštono savivaldybės mero pavaduotojas Vytas Kederys.

„Mes palaikome gido Chaimo idėją dėl stendo su tų šalių ir miestų, su kuriais mūsų savivaldybė draugauja, herbais, bet tam reikia lėšų, kurių šiuo metu neturime. Mes tai aptarėme su Strateginio planavimo ir investicijų skyriumi, kuris ieškos galimybių rasti lėšų rengiant projektus“, – sakė mero pavaduotojas.

V. Kederys patikslino, kad tokiam informatyviam stendui reikia parinkti ir atitinkamą vietą, o patį stendą padaryti ne tik informatyvų, bet ir derantį prie kurorto bendrojo vaizdo.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close