Daugiafunkcis sporto centras Birštone: dėmesys sporto turizmui, universalumas ir užmojis pritraukti sporto elitą

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapkričio 30 dieną Birštono savivaldybėje vyko „Daugiafunkcio sporto centro“ projekto pristatymas-diskusija. Susitikimo tikslas buvo pristatyti projektą, jo eigą, aptarti projekto naudą Birštono gyventojams ir svečiams, kartu su sporto profesionalais, federacijų atstovais padiskutuoti apie reikalavimus šiam projektui, išgirsti jų patarimus, projektuojant ir įrengiant centrą.

Susitikimą inicijavo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, Sporto centro direktorius Saulius Smailys. Pristatyme-diskusijoje dalyvavo Kūno kultūros ir sporto departamento prie LR Vyriausybės Investicijų ir turto valdymo skyriaus vedėjas Arūnas Aidukas, Birštono tarybos narys Stanislovas Martinaitis, projektuotojai, rangovai, Lietuvos sportinių šokių federacijos, tinklinio federacijos, skvošo asociacijos, jėgos trikovės federacijos, dziudo, karate federacijos, bokso federacijos vadovai ir atstovai.

Birštono savivaldybės merė N. Dirginčienė sakė, kad „vieni iš svarbiausių Birštono kurorto prioritetų – medicininis ir sporto turizmas. Birštone sukurta visa reikalinga infrastruktūra: apgyvendinimo vietos, baseinai, stadionas, parkai, trūko tik uždarų sporto salių, ypač žiemos laikotarpiu. Naujame sporto centre sportuoti ir aktyviai leisti laisvalaikį galės Birštono gyventojai ir svečiai, bus užtikrintos puikios sąlygos įvairių sporto šakų Lietuvos ir tarptautinėms varžyboms, sportininkų profesionalų ir mėgėjų stovykloms, treniruotėms“.

Projekto vadovas UAB ,,Tiksli forma“ direktorius Kęstutis Mikulskis susirinkusiesiems pristatė projektą. Daugiafunkcis sporto centras bus 2 aukštų, su cokoliniu aukštu (pusrūsiu). Iš viso jame tilps iki 500 žmonių: teleskopinėse modulinėse tribūnose – iki 300 vietų, VIP ložėse – iki 50 vietų, iki 100 sportuojančiųjų ir 30 aptarnaujančio personalo. Tokio centro atsiradimas akivaizdžiai pagerins sportavimo sąlygas Birštono kurorte. Vienu metu čia galės treniruotis apie 300 žmonių. Viso projekto vertė – 5015,99 tūkst. eurų. Planuojama, kad visi sporto centro darbai bus užbaigti 2019 metais. 4213 m2 ploto daugiafunkcis sporto kompleksas iškils strategiškai patogioje vietoje: šalia – Birštono gimnazija, stadionas, Birštono sporto centras, teniso aikštynai. Komplekse numatomas neįgaliųjų poreikių užtikrinimas, projektuojami specialūs įspėjamieji ir nukreipiamieji paviršiai.

Susitikime dalyvavę sporto federacijų atstovai išsakė savo nuomonę dėl centro erdvių, įrangos pritaikymo kiekvienai iš sporto šakų. Jie pasidalino patarimais, kaip įrengti ir pritaikyti patalpas, kad jos atitiktų visus reikalavimus, organizuojant ne tik Lietuvos, bet ir tarptautinio lygio varžybas, sporto renginius, stovyklas.

Vienoms pastaboms buvo pritarta, kiti reikalavimai nenumatyti tenkinti, nes Birštono daugiafunkcis centras nebus pasaulio žaidynių ar varžybų vieta, tad ir reikalavimai yra šiek tiek kitokie.

Remiantis Birštono savivaldybės Strateginiu planu, Birštone statomas daugiafunkcis sporto centras bus ne žiūrovų arena, o universalus kompleksas, skirtas 20-ties sporto šakų sportininkų treniruotėms, varžyboms. Jis bus pritaikytas ir sporto mėgėjams, ir profesionalams: Birštono sportininkams (10 sporto šakų vaikams, jaunimui, suaugusiems, vyresnio amžiaus žmonėms); kurorto lankytojams (paslaugos turistams, SPA centrų-sanatorijų, viešbučių klientams). Taip pat čia galės treniruotis Lietuvos sportininkai: šalies rinktinių, šalies sporto centrų, klubų, savivaldybių komandos ar atstovai, neįgalieji (įrengti 2 specialūs liftai-keltuvai, pritaikytos salės). Jame bus įrengtos mobiliosios teleskopinės tribūnos, kurios neužima vietos.

Centras bus universalus ir puikiai pritaikytas įvairioms sporto šakoms. Cokoliniame aukšte bus įrengtos jėgos sportui skirtos erdvės, čia galės treniruotis sunkiosios atletikos, bendrosios gimnastikos, fitneso, jėgos dvikovės, trikovės, imtynių, dziudo, karatė, taekvando, bokso sporto atstovai. Bus sudarytos sąlygos sportinių šokių, meninės gimnastikos, trumpų nuotolių bėgimų, šuolių, sportinio ėjimo treniruotėms. Centre taip pat bus įrengta lazerinė šaudykla, skirta treniruotis šauliams su šūvio ir garso imitacija, pataikymų ir šovimo kampo stebėjimu kompiuterio ekrane. Pirmasis centro aukštas bus pritaikytas sportiniams žaidimams: salės futbolui, rankiniui, krepšiniui, tinkliniui, tenisui, badmintonui. Čia bus įrengtos ir mobiliosios užuolaidos, medicinos punktas su įranga, mini bealkoholinis baras su atitinkama įranga, inventoriaus sandėlis. Antrame aukšte bus stalo tenisui, skvošui, biliardui, pritaikytos patalpos.

Po susitikimo savivaldybėje federacijų atstovai kartu su Savivaldybės vadovais apžiūrėjo daugiafunkcio sporto centro statybos vietą, lankėsi Birštono sveikatinimo ir kultūros objektuose: Birutės viloje, kurhauze, apžiūrėjo „Eglės“ sanatoriją ir „Vytautas Mineral Spa“.

Parengta pagal Birštono savivaldybės informaciją

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close