Romansų vakaras „ Rožė ta…“ Nemajūnuose

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kai ateina tamsiausias metų laikas, kai už lango ūbauja vėjas, gaudomas plikų medžių šakų, širdin pradeda smelktis liūdesys, nostalgija ir meilės bei praėjusių dienų ilgesys. Tai sugrąžinti pabandė Nemajūnų dienos centro ir bendruomenės surengtas romansų vakaras, geriausiai atspindintis šio meto nuotaikas ir jų kaitą.

Kai klausausi lyriškų melodijų, širdy toks ilgesys įsismelkia… Gal praėjusių dienų, gal svajonių, kurioms nelemta išsipildyti, gal… Kas tą žmogų supras, kas žino, ką jis turi savo širdyje paslėpęs…

Pasiklausyti gražios muzikos ir dainų, patys parodyti savo programą, pasėdėti kartu prie degančios žvakės į Nemajūnų dienos centrą susirinko Siponių, Matiešionių, Birštono vienkiemio, Jiezno ir Nemajūnų bendruomenės nariai ir jų muzikiniai kolektyvai.

Pirmieji romantiškomis melodijomis vakarą pradėjo renginio šeimininkai nemajūniečiai. Jų ansambliui vadovauja Romualdas Žukauskas.

Sakoma, kad dainos susideda iš melodijos ir žodžių, o meilė – iš ilgesio ir kančios. Kai už lango gruodis, širdžiai labai reikia artimos širdies meilės, tvirto rankos paspaudimo, švelnaus apkabinimo. Ir vėl skamba dainos, gražios, ilgesingos, pasakojančios apie meilės svaigulį, kančias, svajones.

Nemajūnų dainininkus pakeitė Siponių bendruomenės dainininkai, padainavę puikų „Rudens romansą“, po jų Juozo Palionio eiles skaitė Ona Valerija Grybauskienė.

Birštono vienkiemio bendruomenės mišrus ansamblis, vadovaujamas Lijanos Stakauskaitės, atliko kelias dainas apie ilgesį – ne tik šviesos ir šilumos, bet ir žmoniškosios širdies artumos. „Pasvajokime apie gražius dalykus, nes juk svajonės kartais išsipildo…“, – sakė renginio vedėja Angelė Kederienė.

Matiešionių krašto bendruomenės pirmininkė D. Valatkienė pasveikino visus susirinkusius į romansų vakarą ir perskaitė prieš 90 metų parašytą Vinco Mykolaičio-Putino eilėraštį „Romansas“, po to eilėraštį meilės tema padeklamavo ir Laima Simonaitienė.

Nuotaikingą ir gražią dainų ir skambių melodijų pynę padovanojo svečiai iš Jiezno – grupė „Retro“, vadovaujama Danguolės Smalskienės.

Romansų vakaro dalyvius pasveikino Birštono savivaldybės mero pavaduotojas Vytas Kederys, kuris pasidžiaugė galėdamas čia dalyvauti su savo bendruomene, prisiminti jaunystę, pirmą meilę ir pirmą bučinį.

Jaukaus ir gražaus vakaro dalyvius sveikino ir Birštono savivaldybės tarybos narė Jurgita Šeržentienė, linkėdama ateinančių gražių ir prasmingų švenčių.

Renginio organizatoriai kiekvienos bendruomenės ir kolektyvo vadovui įteikė po rožę ir Nemajūnų dienos centro vaikų pagamintą žvakelę – žvakės liepsnoje tegul sudega visos negandos, o jos šviesa tegul simbolizuoja meilę ir supratimą.

Vakaro pabaigoje visi kartu sudainavo dainą „Rožė ta, kurią man dovanojai…“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close