„Žibančios Kalėdos“ jau Birštone

Nuo pat pirmųjų gruodžio dienų Birštono kurortas pradėjo puoštis ateinančioms šventėms. Tačiau laukimo dvasią ir švenčių alsavimą ypač padėjo pajusti gražiosios Kalėdų eglės įžiebimo ceremonija, šaunus koncertas, puikūs atlikėjai ir, kaip visada, patys nuostabiausi įvairiaspalviai fejerverkai.

Šeštadienį švietė saulė, spaudė nedidelis šaltukas, o svarbiausia – žemę buvo nuklojęs baltas sniegas. Taip gražiai prasidėjo didžiojo stebuklo –Kalėdų laukimas.

Šeštadienio popietę birštoniečiai ir kurorto svečiai buvo pakviesti kartu sukurti Kalėdų dvasią ir paskleisti ją po visą miestą. Birštono kultūros centre vyko šventinis meno mėgėjų kolektyvų koncertas „Mes laukiame Kalėdų“, kurio pasižiūrėti susirinko daug kurorto gyventojų, norinčių pamatyti, kaip dainuoja ar šoka jų artimieji. Netrūko ir svečių, norinčių kartu pajusti bendrumo jausmą ir šventinį jaudulį. Sutemus visi rinkosi į Jono Basanavičiaus aikštę, kur stovėjo gražiai papuošta kalėdinė eglė.

Leidimą įžiebti eglę, kaip ir visada, davė Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė ir Kalėdų Senelis.

Eglės įžiebimo šventėje puikią nuotaiką palaikė orkestras „Aukštyn“, „Viduramžių pasiuntinių“ ugnies šou, tarp susirinkusiųjų vaikštantys dideli žmonės (kojūkininkai), su kuriais dažnas norėjo nusifotografuoti. Smagiai ir linksmai dainavo choras „Božolė“, o visa J. Basanavičiaus aikštė trypė jų melodijų ritmu.

Abipus aikštės vyko šventinė mugė – kas norėjo, galėjo įsigyti saldumynų, vaistažolių, sūrių, medaus bei papuošalų, išgerti karštos arbatos, paaukoti pinigėlių įsigydami dubenėlį sriubos.

 Eglutės įžiebimo šventės kulminacija buvo muzikinių fejerverkų šou, kurio visi laukė su nekantrumu. Ir nenusivylė – reginys buvo puikus ir vertas karališkojo kurorto vardo.

Miestas išpuoštas švieselėmis, girliandomis ir nuostabiomis kompozicijomis. Gražių dalykų buvo galima rasti ir prie pat J. Basanavičiaus aikštės atsidariusioje gėlių parduotuvėje. Jos šeimininkai ne tik vaišino karšta žolelių arbata, bet ir supažindino su šventiniais stebuklais, kurie turėtų papuošti ir mūsų kasdieninį gyvenimą bei švenčių laukimą.

 dscf7361

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close