Savo kaimynų saugumu rūpinsis ir Paprienės gyventojai

Gruodžio 2 dieną prie pat įvažiavimo į Paprienės kvartalą išdygo informacinis stendas, kuriuo informuojama, jog šio kvartalo gyventojai- rūpinasi ne tik savo, bet ir kaimynų turto bei jų pačių saugumu.

 

Paprienės gyventojų bendruomenė įkūrė dar vieną saugios kaimynystės teritoriją. Tai jau 32-oji saugi kaimynystė Prienų rajone ir 2-oji saugi kaimynystė Prienų mieste.

 

Saugią kaimynystę įtvirtinę gyventojai budriai stebi gyvenamąją aplinką, pastebėję ką nors įtartina įspėja vieni kitus, prižiūri kaimynų namus šiems išvykus, nesitaiksto su Kelių eismo taisyklių pažeidėjais, triukšmadariais, bet kokiu su teisės aktais prasilenkiančiu elgesiu, o apie jiems žinomas nusikalstamas veikas ar teisės pažeidimus informuoja policiją.

 

Jei pastebėjote ką įtartina, negalvokite, kad kas nors kitas jau paskambino policijai. Tai yra Jūsų kaimynystė ir Jūs privalote nedelsdamas veikti. Geriausia ir pigiausia apsauga – kaimynų bendravimas. Atminkite, kad vieningi ir budrūs kaimynai gyvena saugiai. Saugi kaimynystė – tai Jūsų ir kaimynų bendradarbiavimas, padedant policijai ir kitoms institucijoms.

 

Teisėsaugininkai ragina nebūti abejingiems savo bei kaimynų saugumui ir kviečia burtis į saugios kaimynystės grupes. Norintys burtis į saugios kaimynystės grupes turėtų kreiptis į seniūniją prižiūrintį apylinkės inspektorių arba bendruomenės pareigūną.

dsc_1522

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close