Gyvos muzikos vakaras ir akcija „Sušildyk Kalėdas“ pranoko lūkesčius

Gruodžio 2 d. Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro (KLC) Skriaudžių laisvalaikio salėje nuskambėjo gyvos muzikos vakaras „Muzika, kuri šildo. Sušildyk Kalėdas“.

 

Į renginį atskubėjo savo gabumais stebinantys atlikėjai iš Kauno, Alytaus, Kazlų Rūdos, Marijampolės bei Prienų krašto.

 

Šis renginys – jau antrasis. Pirmasis gyvo garso vakaras, vykęs praėjusiais metais, suvienijo Prienų bei aplinkinių rajonų jaunimą. Šiemet prie jaunimo prisijungė ir mokytojai.

 

Tiesa, šis vakaras tapo ne tik galimybe atlikėjams pasirodyti, o žiūrovams paklausyti profesionalius muzikos mokslus kremtančių jaunuolių muzikos bei atliekamų dainų, bet ir galimybe suteikti džiaugsmo jauniausiems Veiverių seniūnijos gyventojams, kurių Kalėdų Senelis dažniausiai neaplanko.

 

Veiverių kraštą jau daugiau nei dešimt metų garsinančios asociacijos „Cukraus pudra“ jauniausi, nuolat koncertuose savo dainomis ir muzika publiką džiuginantys nariai įgyvendino seniai puoselėtą mintį – savo gabumais nudžiuginti mažiausius seniūnijos gyventojus. Jaunuoliai pasiūlė koncerto metu organizuoti labdaros akciją, kurios metu surinktos lėšos, žaislai, daiktai dar prieš šventes taptų pačiu šilčiausiu siurprizu ir prisiminimu seniūnijos mažiesiems, kurie apie Kalėdų stebuklus dažniausiai tik girdi iš kitų vaikų.

 

Jų mintį palaikė ir Skriaudžių kaimo bendruomenės pirmininkė, asociacijos „Cukraus pudra“ narė Raminta Grėbliauskienė. Pasak jos, vokalo grupės nariai – tarsi šio krašto stebuklas. Kai daugelis 15–17 metų paauglių svajoja apie pramogas ir laiką leidžia mokydamiesi arba su draugais pramogaudami, „Cukraus pudros“ jaunuoliai sugalvojo paremti tik šiek tiek už juos jaunesnius vaikus, atnešti jiems į namus Kalėdas. Pasak Ramintos, šis jaunimas pranoko daugelį suaugusiųjų, netgi ją pačią.

 

Ramintai mažiausiųjų vaikų noras ir šventinės svajonės puikiai žinomos. Dirbdama ir su mažiausiais Skriaudžių bei aplinkinių kaimų gyventojais ji dažnai girdi atvirus vaikų pokalbius. Skaudžiausia, kad gana dažnai tenka išgirsti ir frazę „pas mane Kalėdų Senelis niekad neateina“.

 

Jaunimo iniciatyvą nuoširdžiai palaikė ne tik Skriaudžių bendruomenės pirmininkė, bet ir gyvo garso vakaro organizatoriai – Veiverių KLC kolektyvas. Žinią apie akciją palaikė ir visos seniūnijos bendruomenės. Nors grupė žmonių bandė sutrukdyti šiai kilniai akcijai ir supriešinti bendruomenes, tačiau R. Grėbliauskienė vakaro metu patvirtino, kad nepaisant trukdžių visos bendruomenės yra už pagalbą skurdžiai gyvenantiems seniūnijos vaikams.

 

Vakaras buvo kupinas šilumos, kurią skleidė ne tik energingai įvairiais muzikos instrumentais grojantys bei dainuojantys jaunuoliai, bet ir pilna salė žiūrovų. Įtaigūs ir linksmi pasirodymai privertė žiūrovus linksmintis, dainuoti ir ploti kartu. Ne vieną kartą žiūrovai prašė ir pakartoti muzikos kūrinius.

 

Žiūrovus džiugino Veiverių KLC Skriaudžių laisvalaikio salės jaunimo grupės „Cukraus pudra“ dainos, Rūtos Ulevičiūtės, Rūtos Naujokaitės, Monikos Grėbliauskaitės ir Dominyko Šimonio bendra daina, prie jaunimo prisijungė ir Virginijos Mitrikevičienės bei R. Grėbliauskienės duetas. Žiūrovai tiesiog šėlo klausydamiesi Kazlų Rūdos Rimvydo Žigaičio meno mokyklos dueto Virginijos Savickės-Makūnienės (smuikas) ir Revalio Pliskaus (fortepijonas) atliekamų gerai žinomų kūrinių: Johano Bramso „Vengrų šokio“, Oginskio polonezo „Atsisveikinimas su Tėvyne“ bei Ričardo Končiantė. „Gražuolės“ iš miuziklo „Paryžiaus katedra“. Žiūrovus bei klausytojus džiugino ir televizijos projektų žvaigždė Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos solistė Paula Urmulevičiūtė su akomponiatoriumi Skirmantu Galiniu (gitara) bei Kazlų Rūdos Rimvydo Žigaičio meno mokyklos duetas Elena Sakavičiūtė-Pečiulaitienė ir Artūras Grinevičius. Žiūrovai pašėlo išgirdę ir Žygimanto Laurecko (saksofonas) bei D. Šimonio (fortepijonas) atliekamą Džordžo Maiklo „Careless Whisper“. Visus nudžiugino jaunosios Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos solistės Gintarė Srogytė ir Karolina Gustaitytė bei Kazlų Rūdos Rimvydo Žigaičio meno mokyklos duetas Lilovatė Jašmontienė ir Artūras Grinevičius. Pavydą dėl neįkainojamo talento kaitino ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijos duetas Emilė Vžesniauskaitė (smuikas) bei D. Šimonis (fortepijonas). Klausytojus pamalonino ir duetas iš Prienų – Gabrielė Černiauskaitė ir Kasparas Gudaitis. Paskutinės visiems gyvo garso dovaną padovanojo keturių merginų grupė „Be rėmų“ iš Alytaus. Su jomis kartu dainavo ir žiūrovai.

 

Vakaras baigėsi padėkomis atlikėjams, žiūrovams ir naujosios Prienų KLC direktorės, asociacijos „Cukraus pudra“ prezidentės Virginijos Naudžiūtės palinkėjimais, kad šis vakaras taptų tradiciniu.

 

Galima pasidžiaugti, kad daugelis žiūrovų džiaugėsi nuostabiu vakaru be įvairių politikų bereikšmių politinių lozungų. Į atlikėjų, nuolat iš respublikinių ir tarptautinių konkursų parsivežančių apdovanojimus, koncertą bei labdaros vakarą mažiausiems Prienų krašto gyventojams neatvyko nei vienas politikas, nei vienas valdžios atstovas. Vaikams aukojo žmonės, turintys mažiausias pajamas.

 

Jaunimas vylėsi, kad renginio metu pavyks surinkti bent 100 eurų. Tačiau žmonių šiluma pranoko lūkesčius, speciali komisija suskaičiavo, kad, be pilnų krepšių paramos žaislais ir daiktais, vakaro metu surinkta 241,51euro. Parama daiktais plūdo ir visą savaitgalį.

 

Pasak R. Grėbliauskienės, parama daiktais ir žaislais bus priimama ir visą savaitę iki gruodžio 9 d. Vėliau gausūs pagalbininkai ją išdalins tiems vaikams, kuriems jos reikia labiausiai. Norintys prisijungti prie šios akcijos paramą gali pristatyti į Veiverių KLC (Jaunimo g. 11, Skriaudžiai), pasitikslinti, kuo galėtų padėti, tel. 8 635 95225.

 copy-of-dsc_1896

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close