Pereinamąją taurę vėl laimėję sveikuoliai pagerbti Savivaldybėje

Po lapkričio 20 d. Prienų sveikos gyvensenos klubo „Versmenė“ pergalės Lietuvos Respublikos Prezidento taurės „Euro Fit“ finaliniame konkurse, kuriame klubas antrus metus iš eilės laimėjo pereinamąją Lietuvos Respublikos Prezidento taurę, lapkričio 24 d. sveikuoliai buvo pagerbti Prienų rajono savivaldybėje.

 

Komandos narius pasitiko mero patarėja Jūratė Zailskienė, Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Visockas, administracijos direktoriaus pavaduotoja Rima Zablackienė, Kultūros, jaunimo ir sporto skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis, vyr. specialistas Adomas Kubilius. Vicemeras Algis Marcinkevičius, tardamas sveikinimo žodį visų Savivaldybės vadovų vardu, pabrėžė, kad „Versmenės“ klubo nariai rodo visiems pavyzdį ir kelią į sveiką gyvenseną, kuri neatsiejama nuo žmogaus dvasinio augimo, pozityvaus mąstymo, sveikos mitybos bei rūpinimosi fizinio kūno sveikata. Vicemeras linkėjo, kad toks sveikos gyvensenos pavyzdys uždegtų ir kitus žmones pokyčiams, keistų požiūrį į atsakomybę už savo gyvenseną. Mero vardu linkėdamas visiems sveikatos, stiprybės bei toliau dirbti krašto žmonių sveikatinimo labui A. Marcinkevičius įteikė klubui 500 eurų piniginį paskatinimą, kurį linkėjo išleisti prasmingai.

Padėkojusi Savivaldybės vadovams už sveikinimus, Prienų sveikos gyvensenos klubo „Versmenė“ pirmininkė Leonora Kalantienė papasakojo, kodėl sveikos gyvensenos klubas dalyvauja šiame konkurse. Klubo nariams pirmiausia svarbu ne laimėti, o judėti, pažinti gyvenimo džiaugsmą, patikrinti save įvairiose amžiaus grupėse.

Dvidešimt pirmą kartą vykusiame konkurse, kurį įsteigė tuometinis Lietuvos Respublikos Prezidentas Algirdas Brazauskas, dalyvauja sveikos gyvensenos atstovai aštuoniolikoje amžiaus grupių, nuo 12 iki 100 metų. (Jauniausiai Prienų sveikos gyvensenos klubui „Versmenė“ atstovavusiai narei Miglei Grigalavičiūtei – 11 metų, vyriausiai Marijai Urbanavičienei – 90). Kiekvienoje amžiaus grupėje negali būti daugiau kaip trys dalyviai, todėl laimėti taurę gali tik į komandą susijungę žmonės. Prienų sveikos gyvensenos klubas „Versmenė“ konkurse dalyvauja nuo 2007 metų ir devynerius metus iš eilės tapdavo prizininkais, o keturis kartus iškovojo pirmąją vietą.

LR Prezidento taurės konkurse šiais metais „Versmenės“ klubas iškovojo daugybę prizinių vietų įvairiose amžiaus grupėse: 8 pirmąsias, 12 antrųjų. Visi prizininkai buvo apdovanoti diplomais ir puikiais prizais. Už pirmąją vietą įteikiamas pereinamasis prizas, kuris antrus metus sugrįžo į Prienus. Už indėlį į bendrą laimėjimų aruodą pirmininkė padėkojo transportą gausiai komandai skyrusiai Prienų rajono savivaldybei, visiems klubui atstovavusiems dalyviams, o ypatingai klubo lyderei, daugiausia pastangų įdėjusiai Janinai Bredelienei, kuri rodė, kaip teisingai atlikti testus, pasistengė, kad „Versmenės“ komanda, išsiskyrusi iš kitų oranžiniais marškinėliais ir geltonais džemperiais, būtų pati gražiausia.

Po oficialiosios pagerbimo ceremonijos dalies visi buvo pakviesti pasidalinti įspūdžiais prie arbatos, kavos puodelio. Paklausta, ar šiais metais gausiausia konkurse buvusi Prienų sveikuolių komanda buvo ir pati gausiausia kada nors vykusi į LR Prezidento taurės konkursą, viena iš klubo lyderių J. Bredelienė patikino, kad maždaug penkerius metus buvo surinkusi 80 dalyvių.

 dsc_0239

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close