Baigėsi prieniečių protų kovų sezonas

Lietuvos gyventojai susirgo nauja liga, tai – „ protmūšiai“. „Protmūšius“ žaidžia televizijoje, bibliotekose, o tie, kurie ten nepatenkaa, buriasi į komandas ir dalyvauja miestų ir miestelių lygose. Tokia lyga yra ir Prienuose.

Norinčiųjų žaisti „Protmūšyje“ kiekvieną sezoną daugėja. Pavasarį prasidėję prieniečių „Protų kovos“ restorane „Beržas“ rudenį persikėlė į Nemuno kilpų regioninio parko lankytojų centrą Prienuose ir vyko kas antrą ketvirtadienį.

Rudens sezone komandoms teko sužaisti šešis žaidimus ir kaupti taškus. Pagal taisykles, laimėtoja tampa daugiausia taškų surinkusi komanda. Sezoną sėkmingai pradėjo aštuonios komandos. Kartais pažaisti ateidavo ir komanda „Intersaulė“, gaila, kad po keleto žaidimų ji pasitraukė. Nuo pirmųjų žaidimų pradėjo ryškėti komandos lyderės, bet kuri laimės sezoną – nebuvo aišku iki paskutinių žaidimo minučių.

Prieš prasidedant finalui pirmose pozicijose po penkių turų buvo komanda „Toli gražu“, vos keliais taškais atsilikusios rikiavosi komandos „Didelės galvos“, „Trapukas“, „United“, „Laimėtojų komanda“ ir kitos. Tad kas laimės sezoną, buvo neaišku iki žaidimo pabaigos.

Komandoms teko kiekvieną žaidimą žaisti po penkis turus, kiekviename atsakant į dešimt klausimų. Klausimai buvo įvairūs: muzikiniai, istoriniai, geografiniai, apie pasaulio šalis, miestus, įdomybes, stebuklus. Visam žaidimui vadovavo keturių entuziastų komanda: Giedrė, Kristina, Vytautas ir Loreta. Ši komanda ne tik vedė žaidimus, bet ir sudarinėdavo kiekvienam žaidimui klausimus, sukviesdavo visus žaisti.

Paskutiniame rudens žaidime irgi buvo penkis turai: „Bendrieji klausimai“, „Išradimai“, „Kinija“, „Muzikinis“ ir „Kalėdinis“. Klausimai tikrai buvo nelengvi ir komandoms teko didelis išbandymas, juk ne kiekvienas žinom, „kur galima pamatyti tokį reiškinį, kai žirgas peršoka žirgą?“, „Kurioje valstybėje yra daugiausia kalbančių žmonių gimtąja kalba?“, „Ar galim išvardinti visus Kalėdų Senelio elnių vardus?“, „Ar galime atspėti dainų pavadinimus ir atlikėjus?“, ir dar daug kitų klausimų.

Intriga išliko iki žaidimo pabaigos, nes kiekvieną turą laimėdavo vis kita komanda, todėl surinkti taškai buvo svarbūs visiems žaidėjams. Šeštąjį žaidimą laimėjo „Laimėtojų komanda“, surinkusi 36 taškus, todėl užgniaužę kvapą visi laukė sezono rezultatų.

Kol buvo skaičiuojami taškai, visi dalyviai buvo apdovanoti Prienų rajono savivaldybės prizais. Tušinukai su užrašu „Prieniečių protų kovos“ buvo lyg kvietimas dalyvauti naujame sezone. Ne mažesnis siurprizas buvo ir Seimo nario Andriaus Palionio tortas, kaip padėka organizatoriams ir dalyviams už entuziazmą ir norą tobulėti, kaupti savo žinias ir jomis dalintis su kitais.

Ir pagaliau – laukti rezultatai. Antrą sezoną prieniečių „Protų kovas“ laimėjo komanda „Toli gražu“, kuri buvo apdovanota laimėtojų marškinėliais, padovanotais nežinomo rėmėjo. Antroji vieta atiteko komandai „Trapukas“, trečioje vietoje liko komanda „Didelės galvos“. Nors kiekvienose varžybose skelbiami nugalėtojai, bet šį kartą laimėjo visi dalyvavusieji žaidime, nes, kaip jie patys sakė, „tai buvo ne tik varžymasis tarpusavyje, bet ir gerai praleistas laikas, o dabar iki naujo sezono bus liūdni ketvirtadienio vakarai“.

Lauksime visų sugrįžtančių naujame sezone.

 

Ramutė Milušauskienė

 toli-grazu

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close