Ruduo baigės. Mokyklose penktokai išgyvena adaptacijos periodą. Nelengvas laikas, kai tenka pereiti prie dalykinės sistemos, vaikščioti iš kabineto į kabinetą, pratintis prie naujų mokytojų reikalavimų bei vertinimo pažymiais. Žodžiu, rūpestėlių netrūksta. Atrodytų, kad daugiau niekam ir laiko nelieka, tačiau Birštono gimnazijoje penktokai matomi, aktyvūs.

Vaikai noriai įsitraukė į mokinių parlamento veiklą, šaunūs auklėtojų pagalbininkai, drąsūs, žingeidūs, atsakingi. Esu penktokų auklėtoja, todėl norėčiau papasakoti apie 5a klasę. Klasėje mokosi 21 mokinys. Jau pasiimdama šią klasę žinojau, kad vaikai mėgsta vaidinti mokykliniuose spektakliuose, kad juos į šią veiklą įtraukė Birštono gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui A.Ferevičienė ir jų pradinių klasių mokytoja R.Malinauskienė. Dar mokydamiesi ketvirtoje klasėje jie vedė nemažai renginių mokykloje ir mieste, buvo pastatę A.Ferevičienės pjesę vaikams „Kartą klasėje“. Šiais mokslo metais penktokai taip pat aktyviai vaidina gimnazijos ir miesto renginiuose.

Su dideliu nerimu ir jauduliu auklėtiniai laukė šeštadienio, lapkričio 19 d., renginio, skirto Birštono mokyklos 220 metų jubiliejaus paminėjimui Birštono kultūros centre. Pasidžiaugti švente atvyko Birštono gimnazijos bendruomenės nariai, buvę mokiniai ir mokytojai, tėveliai. Visą reginį, vykusį Birštono KC, režisavo ir scenarijų parašė jau minėta pavaduotoja A. Ferevičienė. Mano penktokai intensyviai ruošėsi, atsakingai repetavo, nes dalyvavo net keliose renginio scenose. Jie vaidino pradžios mokyklos įkūrimo, spaudos draudimo, vidurinės mokyklos ir gimnazijos įkūrimo laikotarpius, dainavo. Vaikus dainuoti mokė muzikos mokytojos T.Ragienė ir R.Ruočkienė. Smagu, kad su penktokais vaidino ne tik vyresniųjų klasių moksleiviai, bet ir kūno kultūros mokytojas V.Kapačinskas, tikybos mokytojas R.Vilkauskas, mokyklos darbuotoja V.Turcinavičienė. Žaidžiančius penktokus ir Nemuną filmavo ir fotografavo mokytoja A.Šidiškienė, o filmuotą medžiagą montavo informacinių technologijų mokytoja V.Kaminskienė. Sceną puošė mokytojai V.Berteškienė, A.Guobys. Vaikai matė pedagogus kitoje aplinkoje, bendravo su jais, geriau pažino, netgi tapo kolegomis, bendraminčiais, kurdami vaidmenis.

Džiaugėmės gražiu, prasmingu renginiu, įsimintinu buvusių mokinių L.Budreckytės, G. Griušelionio, P.Budrio, Birštono meno mokyklos dainininkų, Birštono KC tautinių šokių kolektyvo „Aguonėlė“ šokėjų pasirodymu. Mažieji galėjo mokytis iš jų, dalintis mintimis, stebėti jų darbą. Likau patenkinta savo penktokais. Mačiau jų jaudulį ir džiaugiausi, kad vaikai jau nuo mažens pratinami jaustis atsakingais už savo mokyklos įvaizdį, už kuriamą jos charakterį. Svarbu, kad jais pasitikima. Tuo džiaugiasi ir auklėtinių tėveliai.

Nespėjome atsipūsti po jubiliejinio renginio ir jau vykome į Šilavoto pagrindinę mokyklą, paskui – į Prienų „Ąžuolo“ progimnaziją, kur 5a klasės mokiniai vaidino naują A.Ferevičienės pjesę vaikams „Kalėdinė dovana“. Daineles pjesei paruošė muzikos mokytoja T.Ragienė. Dėkojame šeimininkams už svetingą priėmimą, už mums parodytą ypatingą dėmesį. Gruodžio mėnesį penktokai planuoja rodyti savo spektaklį ir Birštono miesto bei gimnazijos bendruomenėms. Be to, dar laukia išvykos į Lazdijų „Vyturėlio“ pradinę ir Alytaus „Dzūkijos“ pagrindinę mokyklas.

Vaidindami penktokai labai daug išmoko, kasdien tobulėja: drąsiai ir sklandžiai kalba, laisvai juda scenoje, lavina savo atmintį. Be to, bendra veikla, išvykos mus suartina, padeda geriau pažinti vieniems kitus, susidraugauti. Taigi, manau, kad mano penktokų gyvenimas labai spalvingas ir intensyvus, įdomus ir prasmingas. Tikiu, kad ir tėveliai palaiko mus, džiaugiasi pasiekimais ne tik scenoje, bet ir pamokose. O aš, kaip klasės auklėtoja, norėčiau palinkėti savo penktokams naujų entuziazmo, atsakomybės ir visada siekti savo svajonių įgyvendinimo.

 

Birštono gimnazijos mokytoja, 5a klasės auklėtoja Daina Vyšniauskienė

 15225313_1380092248675736_458943955_o

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close