Per Visuomeninės tarybos posėdį pristatyti Birštono policijos komisariato veiklos organizavimo pokyčiai

Lapkričio 24 dieną Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariate vyko jau ne vienerius metus veikiančios Visuomeninės tarybos prie Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato (toliau – Birštono PK) (toliau – Taryba) eilinis posėdis. Posėdyje, be Tarybos narių, dalyvavo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, Birštono savivaldybės seniūnaitijų seniūnaičiai.

Tarybos tikslas – apsvarstyti svarbiausias Birštono PK ir vietos bendruomenės bendradarbiavimo kryptis ir formas, siekiant kurti saugią aplinką Birštono savivaldybės teritorijoje.

Birštono PK viršininkas Rolandas Stiklius pristatė policijos sistemoje vykstančius pokyčius. Nuo 2016 m. spalio 17 d. Birštono PK pradėjo dirbti pagal naująjį policijos veiklos modelį. Gyventojų saugumu ir interesais Birštono savivaldybės teritorijoje dabar rūpinasi ne apylinkės inspektoriai, kaip būdavo seniau, o veiklos pareigūnai – vyriausiasis tyrėjas Egidijus Treigys (mob. 8 698 46 506) ir tyrėjas Visvaldas Struckas (mob. 8 698 47 178). Jiems talkina reagavimo funkcijas vykdantys pareigūnai – policijos tyrėjai, patruliai, visą parą pasirengę patruliuoti, reaguoti į pranešimus ir įvykius. Birštono PK ir toliau bus užkardomos, atskleidžiamos ir tiriamos nusikalstamo veikos. Policijos bendradarbiavimą su švietimo ir kitomis įstaigomis, organizacijomis, bendruomene, bendro pobūdžio prevencines priemones organizuos ir vykdys bendruomenės pareigūnė – vyresnioji specialistė Milda Vokietaitytė.

Pertvarkos tikslas – užtikrinti operatyvesnę, veiksmingesnę pagalbą gyventojams, greitesnį skundų nagrinėjimą ir greičiau priimamus sprendimus. Siekiama, kad kiekvienas pareigūnas, nuvykęs į įvykį, kuo operatyviau, efektyviau suteiktų pagalbą ir išspręstų problemą. Pagal naują tvarką pareigūnai, lankydami savivaldybės gyventojus ar vykdami į iškvietimą, patruliuodami savivaldybės teritorijoje, tarnybiniame automobilyje turi visą reikalingą kompiuterinę ir kitą įrangą, gali įforminti įvykius, bausti pažeidėjus, užtikrinti viešąją tvarką, registruoti nusikalstamas veikas, apklausti įtariamuosius. Į įvykį nereikia vykti skirtingoms policijos pajėgoms.

 Dar kartą akcentuota, kad ne darbo valandomis, poilsio ir švenčių dienomis, gyventojai, iškilus problemoms, gali skambinti Bendruoju pagalbos telefonu 112 arba visą parą Birštono savivaldybėje patruliavimą vykdančiam policijos ekipažui (mob. 8 698 47 188). Pilietis, atvykęs į Birštono PK, norėdamas sulaukti pagalbos, gali pasinaudoti prie pastato durų įrengtu pagalbos mygtuku. Paspaudus šį mygtuką, interesantas bus tiesiogiai sujungiamas su Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtoju, kuriam nurodęs problemą, sulauks reikiamos informacijos arba bus atsiųstas arčiausiai esantis policijos ekipažas.

Tarybos nariai ir policijos bendruomenė ragina būti pilietiškiems, nesitaikstyti su daromais teisės pažeidimais ir pastebėjus pažeidimus, nedelsiant pranešti policijai.

Alytaus apsk. VPK Birštono PK inf.

dsc_0293

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close