Įkurtas Demokratijos forumas „Ateities Birštonas“

Lapkričio 16 dieną „Royal SPA Residence“ viešbutyje visuomenei buvo pristatytas naujas visuomeninis judėjimas Birštone – Demokratijos forumas „Ateities Birštonas“, kurio tikslas bus organizuoti viešas diskusijas, kultūrines akcijas ir pilietines iniciatyvas. Naujojo forumo vadovu išrinktas neseniai Birštone gyvenantis docentas Remigijus Zolubas, pavaduotojais – Jurgita Šeržentienė ir Darius Šeškevičius.

 

„Birštone iki šiol trūksta jausmo, kad esame viena bendruomenė, kad turime bendrus tikslus ir jų kartu siekiame. Daugiau diskusijų ir bendros veiklos turėtų padėti stiprinti dialogą tarp verslo, valdžios ir paprastų žmonių, – sakė R. Zolubas, pristatydamas naujojo forumo tikslus, ateities darbus ir iniciatyvas. – Norisi paskatinti vietinius žmones viešai kelti egzistuojančias problemas, susiburti diskusijoms ar tiesiog gražioms akcijoms, kuomet galime padėti vieni kitiems.“

R. Zolubo pavaduotojais išrinkti žinomi birštoniečiai Jurgita Šeržentienė ir Darius Šeškevičius, tačiau prisijungti kviečiami visi aktyvūs miesto gyventojai ir svečiai.

„Mūsų forumas bus ne politinis judėjimas, todėl visus neabejingus miesto gyventojus, kurie domisi viešu gyvenimu, kviečiu prisijungti, ir visai nesvarbu, kokios jų pažiūros. Jau greitu metu tikimės pakviesti bendruomenę į pirmus Demokratijos forumo „Ateities Birštonas“ renginius“, – kalbėjo R. Zolubas.

Pasak naujojo demokratinio judėjimo iniciatorių, norima pritraukti daugiau žmonių, kurie yra lyg pašaliniai stebėtojai. Kaip pastebėjo Juozas Aleksandravičius, Birštone daugelis vyresnio amžiaus žmonių priklauso vienai ar kitai aktyviai veikiančiai organizacijai, dalyvauja jų veikloje, tačiau jaunos šeimos, vidutinio amžiaus žmonės aktyvioje veikloje nedalyvauja. Pasak jo, visuomeninės organizacijos sėkmė priklauso nuo lyderio.

Darius Mankevičius sakė, jog norėtų, kad šis demokratinis forumas taptų jaukia vieta, kur būtų galima ateiti ir kalbėtis, atsinešti savo idėjas ir padiskutuoti, pasvarstyti.

Kai kurie renginio dalyviai pastebėjo, kad nelengva rasti kontaktus ir prisijungti prie Birštono bendruomenės. Žinoma, tai lengviau padaryti vyresnio amžiaus žmonėms, kuriuos draugai ar pažįstamų atveda į vieną ar kitą organizaciją.

Renginio dalyviai pastebėjo, kad į Birštono savivaldybės gyventojai gali atvykti į Tarybos posėdį ir savo pasiūlymus bei pastabas išsakyti „Birštoniečio tribūnoje“, tačiau žmonės ne visada išdrįsta ateiti į posėdžius, jaučiasi nejaukiai. Laikas pasisakyti būna labai trumpas, pasisakymo tema turi būti artima svarstomiems posėdyje klausimams. Be to, išdrįsę ateiti žmonės būna nelabai draugiškai sutinkami…

Taigi, padėtis iš esmės turėtų pasitaisyti įkūrus naują demokratinį judėjimą. Kaip teigė J. Šeržentienė, šis judėjimas nėra politizuotas, tačiau norima pritraukti daugiau aktyvių žmonių ir kažką gražaus nuveikti Birštono labui. Artimiausiu metu bus pradėti organizuoti renginiai, o sausio mėnesį J. Šeržentienė jau pažadėjo surengti mugę, organizuoti bendrus pasivaikščiojimus parke ir t. t.

Gal pamatysime, kad mūsų kurorte gyvena ir daug jaunų, aktyvių bei kūrybingų žmonių, nes dabar daugiausiai kurortui atstovauja „Bočiai“, neįgaliųjų draugija, Lietuvai pagražinti draugija, onkologinių ligonių klubas „Viltis gyventi“.

Renginio metu nuskambėjo ir pamąstymas, kad reikėtų pakeisti ir savo santykius bei požiūrį į žmogų. Bet visa tai laukia ateityje, kai sugebėsime įsijungti į kuriamą naują Birštono kurorto įvaizdį.

Renginyje buvo paminėta, kad vienas žymiausių pilietinių forumų Lietuvoje yra „Santara-Šviesa“, įkurtas 1957 m. Jį globoja kadenciją baigęs Lietuvos Prezidentas Valdas Adamkus.

Visą informaciją galite rasti prisijungdami facebook paskyroje – Demokratijos forumas „Ateities Birštonas“, sekdami naujienas žiniasklaidoje arba tiesiogiai rašydami remigijus.zolubas@gmail.com ar skambindami tel. +37068662620.

Kartu mes galime daug daugiau nei po vieną.

 dscf7071

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close