Ilgus ir niūrius vakarus sušildo mažas romantiškas šviesos žiburėlis

Nors į Nemuno kilpų krašto sodybas vis labiau leidžiasi rankas kaustanti drėgmė, po laukus sudžiūvusius paskutinius šiaudus vaikosi atšiaurus vėjas, vis dažniau storesnius rūbus persmelkia didėjantis šaltis, tačiau kiekvienoje sodyboje atgimsta šviesa ir šiluma – bendrumas.

 

Bendri vakarai suartina ne tik dvi sielas bet ir ištisas bendruomenes. O niūrius vakarus nuspalvina romantiški šokiai ir dainos.

 

Veiverių krašto gyventojai kiekvieną rudenį irgi renkasi į vakaronę, kur prietemoje dailiai pasipuošusios ponios ir ponai savo balsais sušildo visus susirinkusiuosius.

 

Kasmet į Veiverių krašte vykstantį romantiškų dainų ir šokių vakarą „Mes mylim retro“ susirenka ne tik Veiverių krašto meno kolektyvai, bet ir kolektyvai iš kaimyninių kraštų – Marijampolės, Kazlų Rūdos bei Kauno.

 

Šiemet visus žiūrovus Veiverių šaulių namuose, vienam vakarui tapusiuose geležinkelio stotimi, savo dainomis ir šokiais džiugino gražiai pasipuošęs ansamblis iš Kauno „Kadu buva“ (vad. Laura Lukenskienė), Kazlų Rūdos Trečiojo amžiaus universiteto vokalinis moterų ansamblis „TAU“ (vad. Elena Sakavičiūtė-Pečiulaitienė), Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro vokalinis ansamblis „Radasta“ (vad. Aurelija Bareišienė), Artūro Grinevičiaus ir Lilovatės Jašmontienės duetas, Marijampolės Trečiojo amžiaus universiteto folkloro ansamblis „Senapilė“ (vad. Dalia Venckienė), Veiverių A. Kučingio meno mokyklos tercetas (vad. Elena Sakavičiūtė-Pečiulaitienė), Veiverių KLC vokalo studija „Cukraus pudra“, šokių kolektyvas „Tryptinis“ (vad. Jadvyga Beikauskienė) bei Birutės Pavalkienės ir E. Sakavičiūtės-Pečiulaitienės duetas.

 

Žiūrovai bei dalyviai galėjo pasimėgauti ne tik romantiškomis dainomis, besisukančiomis šokėjų poromis, bet ir romantiška, tačiau galiausiai tragikomedija virtusia kareivio Jeronimo ir dviejų jam neabejingų merginų Marijos ir Sofijos istorija.

dsc_7799

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close