„Varpeliai“ suskambėjo meno mokykloje

Praėjusį antradienį, kai visi birštoniečiai šventė Užgavėnes miesto erdvėse baidydami ir gąsdindami žiemą, meno mokykloje ta proga gražų kultūrinės edukacijos projektą – koncertą Gerard Meunier fortepijoninių pjesių ciklą „Stebuklingi gyvūnai“ padovanojo Kauno chorinio dainavimo mokyklos „Varpelis“ mokiniai.

 

Pirmiausia čigonėlė su vaikučiais susirinkusiuosius į renginį pavaišino saldumynais, o vėliau ramiai susėdo klausyti svečių koncerto.

Skaitovas Klaudijus Zajančkauskas sakė: „Svajojau ir mąsčiau apie savo draugus gyvūnus. Kai kurie jų turi tiek bėdų! Šimtakojui skaudėjo kojytę, krokodilui sopėjo dantį, dramblys jautėsi per daug storas, pingvinai buvo užsimaukšlinę ant galvos kepuraites. Aš pabandysiu jums papasakoti visa tai muzikos kalba. Tikiuosi, jums patiks šios istorijos. Ir jas išgirdę dar labiau pamėgsite mano draugus gyvūnus“.

Taigi pirmiausia nuskambėjo Domininko Ramašausko atliekama muzika apie vėžlį, vaikštantį ant nugaros, Augustas Kvedaravičius smagiai grojo pingvinų maršą, o kūrinėlį apie po medžius skraidantį voveriuką Taraną atliko Kristijonas Niaura.

Vaikai linksmai šypsodamiesi klausėsi šimtakojo aimanų, kai jam skaudėjo kojas (o jų net šimtas, tai įsivaizduokit, koks skausmas), melodijos, atliekamos Domo Gineičio ir Žygimanto Gobio improvizuojamos „Katino lopšinės“.

Koncerto metu džiugiai skambėjo Eugenijaus Bachovo istorija „Beždžionėlė su geltonu skėčiu“ apie išdykėlį žvėrelį, nugvelbusį iš mažos mergaitės skėtį. Taip pat buvo atliekami kūrinėliai ir apie „Meškiną, vaikštantį ant priekinių kojų“, „Sentimentalų banginį“, „Žirafą su peteliške“, „Gyvatės kerus“ ir „Elnią – girių karalių“.

Po koncerto Birštono meno mokyklos direktorė Laimutė Raugevičienė padėkojo šios mokyklos jauniesiems atlikėjams ir jų mokytojams ne tik už puikų koncertą, bet ir už padovanotas projekto natas.

Šis gražus ir įdomus koncertas apie „Stebuklingus gyvūnus“ buvo surengtas Užgavėnių proga. Mūsų mokyklos vaikams buvo puiki proga susipažinti, ką veikia jų bendraamžiai, besimokantys muzikos, ką galima sukurti ir padaryti. Taip pat numatome ir ateityje palaikyti ryšius ir bendradarbiauti, sakė L. Raugevičienė.

Po renginuko visi išėjo į mokyklos kiemą, kur stovėjo Užgavėnių simbolis Morė, laukdama nuosprendžio. Kaip ir reikėjo tikėtis, ji buvo sudeginta, kartu sudeginant ir išvejant žiemą.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close