Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centras, tęsdamas „Atvirų durų dienų“ tradiciją ir ketvirtus metus iš eilės sukviesdamas įvairių sričių specialistus, dirbančius socialinės politikos, sveikatos ir paslaugų srityse, kartu siunčia gerąją žinią visuomenei – „mes atviri bendravimui ir bendradarbiavimui“.
Socialinio darbo sėkmė ir rezultatas priklauso nuo daugelio veiksnių, vienas iš jų – tvirti ir į tikslą orientuoti socialinės partnerystės ryšiai, arba įvairių sričių specialistų bendravimas ir bendradarbiavimas teikiant profesionalią pagalbą socialiai pažeidžiamų grupių asmenims. Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centras nuo jo įkūrimo 2007 m. iki šiol išplėtojo didelį socialinių partnerių ratą. Kartą per metus vykstančiame Atvirų durų dienos renginyje visi kartu ir netilptų, todėl kasmet jis būna orientuotas į skirtingas institucijas ir organizacijas, teikiančias pagalbą tikslinėms asmenų grupėms.
Kadangi netrukus startuos integraliosios pagalbos projektas, skirtas teikti kompleksinę pagalbą asmenims, turintiems sunkią negalią ir nustatytą nuolatinės globos poreikį, jų namuose bei padėti šeimos nariams, prižiūrintiems savo artimuosius, derinti šeimos ir darbo įsipareigojimus, spalio 19-ąją vykusiame renginyje dalyvavo visi tie, kuriems turėtų rūpėti ir, reikia manyti, nuoširdžiai rūpi senyvo amžiaus ir neįgalių asmenų gerovė – seniūnijų seniūnai ir specialistai, Prienų rajono sveikatos priežiūros įstaigų vadovai, medicinos srities ir socialiniai darbuotojai.
Pristatydama būsimąjį projektą centro direktorė Aurelija Urbonienė akcentavo, kad rugsėjo 19 d. buvo pasirašyta sutartis 33 mėnesiams, bet, atsižvelgiant į pilotinių savivaldybių patirtį, tikimasi, jog jis bus tęstinis. Įgyvendinant projektą pagalba bus teikiama 20 neįgalių ir senyvo amžiaus asmenų, gyvenančių Prienų rajono savivaldybėje, kuriais rūpinsis dvi mobiliosios komandos. Jų sudėtyje – socialinio darbo specialistai (socialiniai darbuotojai ir jų padėjėjai), sveikatos priežiūros specialistai (slaugytojai ir slaugytojų padėjėjai), pagal poreikį – psichologai. Į projektą bus įtraukiama bendruomenė ir savanoriai. Anot direktorės, sėkmingą projekto įgyvendinimą būtų sunku užtikrinti be šeimos gydytojų įsitraukimo, todėl kiekvienos seniūnijos, kurioje, manoma, bus po vieną du klientus, sveikatos priežiūros gydytojai tampa bendradarbiavimo grandimi.
Projekto įgyvendinimo metu dienos socialinė globa ir slauga asmeniui bus teikiama iki 5 dienų per savaitę ir iki 4,5 valandos per dieną. Mokama bus tik už socialines paslaugas, o sveikatos priežiūros paslaugos 100 proc. kompensuojamos projekto lėšomis. Nemokamos sveikatos priežiūros paslaugos – viena iš esminių projekto naudos sudedamųjų dalių. Bet turbūt nepamatuojamas psichologinis šio projekto aspektas – tai, kad senyvas ir negalios paliestas žmogus gali kuo ilgiau gyventi namų aplinkoje, tarp artimųjų, kas jam yra labai svarbu.
Baigdama projekto ir kitų Socialinių paslaugų centro veiklų pristatymą A. Urbonienė pakvietė seniūnijų seniūnus, sveikatos priežiūros specialistus aktyviai bendradarbiauti su Socialinių paslaugų centro specialistais, dalintis informacija, už supratimą, kontrolę ir palaikymą padėkojo Prienų rajono savivaldybės merui Alvydui Vaicekauskui bei visai jo komandai, kurių dėka socialiniai darbuotojai gali vykdyti tokias plačias veiklas ir siekti užsibrėžtų tikslų. „Žinoma, be gero kolektyvo, specialistų nepasieksi rezultatų, neįvykdysi norimų veiklų“, – pabrėžė vadovė, dėkodama savo kolektyvui už pastangas, sutelktumą, atsidavimą darbui.
Įstaigos pasiekimais, stipria projektine veikla, tarpinstituciniu bendradarbiavimu ir pastangomis ieškant vis naujų ryšių pasidžiaugė ir renginyje svečiavęsis Prienų rajono savivaldybės meras, ir seniūnijų, sveikatos įstaigų atstovai – Ašmintos seniūnijos seniūnė Vida Vitkauskienė, Išlaužo seniūnijos seniūnas Tomas Skrupskas, Prienų ligoninės direktorė Jūratė Milaknienė ir pavaduotoja slaugai Loreta Šiugždinienė, Veiverių pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė Lina Kazlauskienė, Nemajūnų dienos centro direktorius Gintas Pačėsas ir pavaduotoja Jūratė Dirginčienė, šeimos klinikos „Vita Simplex“, Prienų PSPC medicinos punktų darbuotojai.
Atvirų durų dienos dalyvius dainomis džiugino centro darbuotojų ir lankytojų saviveikliniai kolektyvai (muzikinę programą paruošė užimtumo specialistė Lijana Sarnickienė), o spalvinga meninių darbų paroda kvietė pasigrožėti centro lankytojų darbais, kuriuos paruošti padėjo užimtumo specialistės Inga Butkutė-Kimbirauskienė ir Emilija Petrauskaitė.

dsc_0004

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close