Balbieriškyje smuiko stygos skambėjo bažnyčiai (GALERIJA)

Spalio 23 d. Balbieriškyje vėl susirinko balbieriškiečiai bei miestelio svečiai, neabejingi Balbieriškio bažnyčiai. Tiksliau, jos kylančioms sienoms.

Prieš porą metų liepsnos prarijo ilgą ir turtingą istorinę praeitį turinčią medinę Balbieriškio Švč. Mergelės Marijos Rožančiaus bažnyčią. Per šiuos dvejus metus šventorius buvo išvalytas nuo bažnyčios liekanų, patvirtintas naujos bažnyčios projektas ir padėti naujos bažnyčios pamatai. Ant pašventintų pamatų jau išdygo ir pirmosios naujosios bažnyčios sienos. Nors parapijiečiai ir Balbieriškio bažnyčios atstatymui neabejingi žmonės paaukojo jau nemažai lėšų, tačiau iki reikalingos sumos – dar trūksta. Šiais laikais, norint išvengti tokių nelaimių, projektuojami saugūs ir tvirti pastatai, kuriems pastatyti reikia tikrai nemažų išlaidų. Siekiant kuo greičiau atstatyti Balbieriškio bažnyčią, pasirinktas šiek tiek mažesnis bažnyčios pastatas. Naujoji bažnyčia išoriškai neprimins senosios, tačiau į ją bus įdėta visa vietos gyventojų bei svečių širdis. Joje alsuos ta pati Balbieriškio dvasia, o pro bažnyčios duris, aidint iškilmingai muzikai, vėl žengs jaunavedžių – naujosios Balbieriškio miestelio kartos ir ateities – poros. Atstatytoje bažnyčioje vėl krykštaus krikštijami mažieji parapijiečiai.

Norėdami, kad jaunimas bei pamaldūs senjorai kuo greičiau galėtų grįžti į jiems patinkančią sakralią aplinką, Balbieriškiui prijaučiančios įžymybės, meno žmonės, patys balbieriškiečiai vis organizuoja paramos vakarus-koncertus,kuriuose geradariams, prisidėjusiems prie bažnyčios atkūrimo-statybos, neatlygintinai skamba muzika ir nuoširdžiausios padėkos.

Besibaigiant spalio mėnesiui savo koncertą visiems prisidėjusiems ir vis dar prisidedantiems padovanojo Martyna Marčiukaitytė. Kartu su visa grupe jaunųjų draugų bei savo mokytoja Elvyra Krikščiūniene bei akomponiatore Ieva Žemaityte parapijiečiams bei svečiams Martyna dovanojo Antonijaus Vivaldžio, Johano Kristiano Bacho, Fritzo Seitzo, Karlo Böhmo muziką.

Norintys prisidėti prie bažnyčios atstatymo vis dar gali tai padaryti pervesdami lėšas į sudegusios Balbieriškio Švč. Mergelės Marijos Rožančiaus bažnyčios paramos sąskaitą LT464010041100476000.

dsc_6954

dsc_7023

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close