Armėnijoje viešėjusi S. Daukšaitė-Petrulėnė: „Lyg būčiau grįžusi 150 metų atgal“
Paskutinį spalio šeštadienį 9.30 val. ryte TV3 laida „Gardu Gardu“ į žiūrovų namus įleis šviežio kulinarinio vėjo gūsį. „Juk ne kiekvieną dieną su tokiu šefu turi galimybę ruošti desertą,“ – sakys kino ir televizijos žvaigždė, aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė.
„Labai mėgstu saldumynus. Tai yra labai blogai, bet kai taip skanu. Ar gali sustoti?“ – dovanodama šypseną Sandra mėgausis kriaušių ir avižinių sausainių desertu, pagamintu kartu su šefu ir laidos vedėju Deividu Praspaliausku.
Sandra pasakos, kad Armėnijoje netoli Kalnų Karabacho sostinės Stepanakerto filmuota juosta, kurioje vaidino, „Paskutinis gelbėtojas“ paliko neišdildomų įspūdžių. Sunkų darbą filmavimo aikštelėje atpirko šiltas filmavimo grupės bendravimas bei vietinių gyventojų išmintis ir svetingumas.
„Toks jausmas, lyg būčiau grįžusi 150 metų atgal“ – kupina nuoširdžios emocijos ir susižavėjimo televizijos ir kino ekranų pažiba pasakos apie ką tik vietinių iškeptos duonos gardumą ir įspūdingus kalnų masyvus.
TV3 laidos „Gardu Gardu“ pusryčiuose su virtuvės šefu D. Praspaliausku Sandra kalbės apie meilę aktorystei ir dalinsis intriguojančiomis smulkmenomis.
Ką gamino S. Daukšaitė-Petrulėnė?
Maskarponės sūrio apkepas
200 g maskarponės sūrio 1 valgomojo šaukšto cukraus 1 kiaušinio 50 g sviesto 90 g greito paruošimo ryžių košės 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Šviežių vyšnių Pasterizuotos vyšnių tyrės
|
Į dubenėlį įdėti maskarponės sūrį, įmušti kiaušinį, supilti ištirpintą sviestą, suberti cukrų, kepimo miltelius bei greito paruošimo ryžių košę. Viską gerai išmaišyti.
Paruoštą masę išdalinti į porcijinius, kepimui skirtus indelius. Kepti 180°C temperatūroje apie 20 min.
Iškeptą apkepą patiekti su šviežiomis vyšniomis ir vyšnių tyre.
|
Kriaušių ir avižinių sausainių desertas
Avižinių sausainių 1 kriaušės 20 g sviesto 60 g pasterizuotos obuolių tyrės 20 g migdolų drožlių 0,5 vnt. vanilės ankšties Konservuotų mini kriaušių Imbiero šaknies Mėtos šakelės
|
Susmulkinti avižinius sausainius. Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti susmulkintas kriaušes ir smulkiai tarkuotą imbierą. Šiek tiek pakaitinti, suberti migdolų drožles ir vanilės sėklytės, supilti obuolių tyrę. Kepti kol suminkštės kriaušės.
Kriaušių įdarą sluoksniuoti su avižinių sausainių trupiniais. Desertą papuošti konservuotomis mini kriaušėmis ir mėtos šakele. |
Egzotiškas glotnutis
50 g pasterizuotos mangų tyrės 50 g pasterizuotos egzotinių vaisių tyrės Pinacolada 2 valgomieji šaukštai greito paruošimo ryžių košės 1 valgomasis šaukštas manų kruopų 250 g vandens Špinatų
|
Prikaistuvyje užvirti pieną ir suberti ryžių bei manų kruopas maišant šluotele. Pavirti dvi minutes ir išjungti. Leisti atvėsti.
Tyres ir atvėsusią košę supilti į plakimo indą, įberti špinatų lapelių. Viską gerai išplakti elektriniu plaktuvu.
Įpilti vandens, jei per tiršta. Išpilstyti į stiklines, papuošti špinatų lapeliais. |
Akimirkos iš filmavimo nuotraukų galerijoje.
„Gardu Gardu“ – šeštadieniais 9.30 val. per TV3!