Armėnijoje viešėjusi S. Daukšaitė-Petrulėnė: „Lyg būčiau grįžusi 150 metų atgal“

Paskutinį spalio šeštadienį 9.30 val. ryte TV3 laida „Gardu Gardu“ į žiūrovų namus įleis šviežio kulinarinio vėjo gūsį. „Juk ne kiekvieną dieną su tokiu šefu turi galimybę ruošti desertą,“ – sakys kino ir televizijos žvaigždė, aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė.

 

„Labai mėgstu saldumynus. Tai yra labai blogai, bet kai taip skanu. Ar gali sustoti?“ – dovanodama šypseną Sandra mėgausis kriaušių ir avižinių sausainių desertu, pagamintu kartu su šefu ir laidos vedėju Deividu Praspaliausku.

 

Sandra pasakos, kad Armėnijoje netoli Kalnų Karabacho sostinės Stepanakerto filmuota juosta, kurioje vaidino, „Paskutinis gelbėtojas“ paliko neišdildomų įspūdžių. Sunkų darbą filmavimo aikštelėje atpirko šiltas filmavimo grupės bendravimas bei vietinių gyventojų išmintis ir svetingumas.

 

„Toks jausmas, lyg būčiau grįžusi 150 metų atgal“ – kupina nuoširdžios emocijos ir susižavėjimo televizijos ir kino ekranų pažiba pasakos apie ką tik vietinių iškeptos duonos gardumą ir įspūdingus kalnų masyvus.

 

TV3 laidos „Gardu Gardu“ pusryčiuose su virtuvės šefu D. Praspaliausku Sandra kalbės apie meilę aktorystei ir dalinsis intriguojančiomis smulkmenomis.

 

Ką gamino S. Daukšaitė-Petrulėnė?

 

Maskarponės sūrio apkepas

 

200 g maskarponės sūrio

1 valgomojo šaukšto cukraus

1 kiaušinio

50 g sviesto

90 g greito paruošimo ryžių košės

1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

Šviežių vyšnių

Pasterizuotos vyšnių tyrės

 

Į dubenėlį įdėti maskarponės sūrį, įmušti kiaušinį, supilti ištirpintą sviestą, suberti cukrų, kepimo miltelius bei greito paruošimo ryžių košę. Viską gerai išmaišyti.

 

Paruoštą masę išdalinti į porcijinius, kepimui skirtus indelius. Kepti 180°C temperatūroje apie 20 min.

 

Iškeptą apkepą patiekti su šviežiomis vyšniomis ir vyšnių tyre.

 

Kriaušių ir avižinių sausainių desertas

 

Avižinių sausainių

1 kriaušės

20 g sviesto

60 g pasterizuotos obuolių tyrės

20 g migdolų drožlių

0,5 vnt. vanilės ankšties

Konservuotų mini kriaušių

Imbiero šaknies

Mėtos šakelės

 

 

Susmulkinti avižinius sausainius. Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti susmulkintas kriaušes ir smulkiai tarkuotą imbierą. Šiek tiek pakaitinti, suberti migdolų drožles ir vanilės sėklytės, supilti obuolių tyrę. Kepti kol suminkštės kriaušės.

 

Kriaušių įdarą sluoksniuoti su avižinių sausainių trupiniais.

Desertą papuošti konservuotomis mini kriaušėmis ir mėtos šakele.

Egzotiškas glotnutis

 

50 g pasterizuotos mangų tyrės

50 g pasterizuotos egzotinių vaisių tyrės Pinacolada

2 valgomieji šaukštai greito paruošimo ryžių košės

1 valgomasis šaukštas manų kruopų

250 g vandens

Špinatų

 

Prikaistuvyje užvirti pieną ir suberti ryžių bei manų kruopas maišant šluotele. Pavirti dvi minutes ir išjungti. Leisti atvėsti.

 

Tyres ir atvėsusią košę supilti į plakimo indą, įberti špinatų lapelių. Viską gerai išplakti elektriniu plaktuvu.

 

Įpilti vandens, jei per tiršta. Išpilstyti į stiklines, papuošti špinatų lapeliais.

 

Akimirkos iš filmavimo nuotraukų galerijoje.

 

„Gardu Gardu“ – šeštadieniais 9.30 val. per TV3!

tv3_gardu_gardu_9_laida_sandra_dauksaite_petrulene_deivydas_praspaliauskas

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close