Lietuviai vyrai meile tiki labiau nei moterys

Lietuviai gali būti viena romantiškiausių valstybių pasaulyje. Pažinčių portalo flirtas.lt tyrimas atskleidė, kad meile iš pirmo žvilgsnio tiki du iš trijų šalies gyventojų. Tyrimo metu Lietuvos moterys kur kas rečiau pripažino, kad gali spontaniškai įsimylėti.

 

„Tai yra susiję su skirtingais lyčių vaidmenimis visuomenėje. Moterims reikia patikimo, saugaus partnerio, todėl bet ko neprisileidžia. Jos gerai apgalvoja ir įvertina, ar nori sieti gyvenimą su konkrečiu vyru“, – sako flirtas.lt ekspertas Marius Petrauskas.

 

Jo teigimu, vyrai gali įsimylėti be galo karštai, bet jų meilė tęsiasi daug trumpiau. „Stiprioji lytis yra orientuota į tikslo siekimą. Visą gyvenimą jie siekia tikslų ir sprendžia problemas, todėl jie turi įsimylėti ypatingai stipriai. Kitaip turbūt neatkreiptų dėmesio nei į vieną merginą. Meilė juos išmuša iš vėžių, kad jie šiek tiek apsidairytų aplink“, – aiškina M. Petrauskas.

 

Tyrimo metu septyni iš dešimties vyrų teigė, kad tiki meile iš pirmo žvilgsnio. Dailiosios lyties atstovės pasirodė labiau pragmatiškos. Tik 58 proc. moterų tiki meile iš pirmo žvilgsnio.

 

Apklausoje atsiskleidė ir netikėta tendencija. Meile iš pirmo žvilgsnio vyresni respondentai tiki labiau. Tik 63 proc. 18-24 m. jaunuolių atsakė, kad galėtų įsimylėti pirmą kartą matomą žmogų. Vyresni nei 43 metų amžiaus respondentai net 7 atvejais iš 10 atsakė teigiamai.

 

Apklausą 2016 metų spalio mėnesį atliko pažinčių svetainė flirtas.lt. Tyrime dalyvavo 1013 antrosios pusės ieškančių vyrų ir moterų nuo 18 iki 65 metų mažiaus.2929

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close