Nepabūgę rudeniškos darganos ankstyvą rytą į metodinę išvyką susiruošė Birštono meno mokyklos mokytojai.

Mokytojai svečiavosi Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokykloje, kurioje susipažino su mokyklos bendruomenės gyvenimo aktualijomis. Mokyklos direktorė Nijolė Pavasarienė dalinosi darbo patirtimi, atskleidė naudojimosi elektroniniu dienynu privalumus bei pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Birštono meno mokyklos direktore Laimute Raugevičiene.

Birštono meno mokyklos mokytojai įsitikino Dzūkijos krašto svetingumu ir vaišingumu, nes po viešnagės Varėnos menų mokykloje buvo maloniai pakviesti į svečius pas puikią šeimininkę Rūtą Sakalienę, kuri savo nuostabioje Marcinkonių kaimo sodyboje sočiai pavaišino pietumis, pagamintais pagal dzūkų kulinarinio paveldo receptus. Ji supažindino su vietiniais amatais ir tradicijomis. Išvykstant mokytojai gavo dovanų gardžios, krosnyje keptos duonos, o saksofono mokytojas Mindaugas Bivainis – rugių pėdą šiaudinėms dūdelėms pasigaminti.

Kita kelionės maršruto stotelė – Šalčininkų rajonas. Į šį Lietuvos kraštą retas teužsuka, todėl buvo labai smalsu pamatyti, kaip gyvena šių vietovių žmonės. Mokytojai lankėsi 2015 metais puikiai restauruotuose Jašiūnų dvaro rūmuose. Rūmų gidas papasakojo apie Vilniaus universiteto profesorius Balinskius ir Sniadeckius, gyvenusius šiuose XIX amžiaus klasicizmo stiliaus rūmuose.

Kelionės finalas – Pavlovo (Paulavo) respublika, XVIII amžiuje klestėjusio dvaro griuvėsiai, kurie priminė keliautojams apie būties laikinumą…

Diena pralėkė labai greitai, tačiau patirti įspūdžiai ir sutikti malonūs žmonės išliks mokytojų atmintyje ilgai.

Birštono meno mokyklos mokytojos Natalija Kesminienė ir Olga Zubavičienė

img_1741

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close