Mero taurė atiteko „Žiburio“ gimnazijos komandai

Spalio 13 d. Nemune, prie „Žiburio“ kalnelio, vyko tradicinė Prienų „Žiburio“ gimnazijos organizuojama Mokytojo dienos regata Mero taurei laimėti.

Mokytojų regatos iniciatoriai – buvęs Prienų „Žiburio“ gimnazijos direktorius Aidas Aldakauskas ir kūno kultūros mokytoja ekspertė Dalia Šklėriūtė. Tradiciją tęsia gimnazijoje tebedirbanti D. Šklėriūtė su talkininkais bei direktore Irma Kačinauskiene, padedant aktyviam rėmėjui VšĮ „Birštono Nemunas“.

Šiais metais irkluotojai „Vikingų žaltys“ valtimis varžėsi jau devintąjį kartą, o regatos 1,5 km distancijoje dalyvavo ne tik mokyklų, bet ir „Žiburio“ gimnazijos klasių komandos. Į regatą atvyko mokiniai iš Jiezno bei Prienų „Žiburio“ gimnazijų, Išlaužo pagrindinės mokyklos, taip pat dalyvavo „Žiburio“ gimnazijos, Išlaužo pagrindinės mokyklos mokytojų bei Prienų rajono savivaldybės komandos.

Diplomą, prizą ir taurę, kurią įteikė meras Alvydas Vaicekauskas ir „Žiburio“ gimnazijos direktorė Irma Kačinauskienė, iškovojo žiburiečių komanda. Antri liko veiveriškiai, treti – Jiezno gimnazijos atstovai. Draugiškose tarpklasinėse varžybose nugalėjo „Žiburio“ trečiokų komanda, antrąją vietą užėmė pirmokai, trečiąją – ketvirtokai. Mokytojų ir savivaldybės plaukime nugalėjo draugystė. Visos komandos buvo apdovanotos padėkomis ir saldžiaisiais prizais, o regatos metu bei po jos varžybų dalyviai ir žiūrovai buvo vaišinami Seimo nario Andriaus Palionio ir jo padėjėjo Arūno Vaidogo atvežta perlinių kruopų koše, arbata.

Renginį praturtino muzikuojantys bei dainuojantys „Žiburio“ gimnazijos muzikos mokytojos Romos Ruočkienės mokiniai. Įrengtoje palapinėje Prienų visuomenės sveikatos biuro specialistės siūlė pasitikrinti kūno masės ir kūno riebalų procentinį lygį, dalino informacinius lankstinukus apie ligų profilaktiką, kvietė dalyvauti loterijoje.

Mokytojų dienos regatos renginyje mokinių komandos dalyvavo ir žolės slidžių, virvės traukimo bei rąsto stūmimo varžybose, kurios dovanojo žiūrovams daug gerų emocijų ir juoko.

dsc_6294

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close