Edukacinės programos Prienų krašto muziejuje

Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos krašto pažinimo būrelis glaudžiai bendradarbiauja su Prienų krašto muziejumi. Šiais mokslo metais mokyklos pradinukai dalyvavo ne vienoje muziejaus organizuotoje edukacinėje programoje.

Jau rugsėjį smagiai nusiteikę mokinukai, kartu su muziejaus vyresniąja fondų saugotoja Ernesta Juodsnukyte vaikštinėdami po Prienus, klausėsi įdomių pasakojimų apie gimtąjį miestą, jo istoriją. Tai buvo pirmoji edukacinė programa – „Senųjų Prienų beieškant“. Vaikai aplankė Prienų parką, „Revuonos“ malūną, Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčią. Vaikščiodami miesto gatvėmis, klausėsi pasakojimų apie miesto praeitį, sužinojo naujų Prienų miesto istorijos faktų.

Mokomosios programos „Auskit, vykit, mano rankos“ metu programos vadovė Marija Šniokienė supažindino vaikus su vienu seniausių lietuvių moterų amatu – audimu. Užsiėmimo metu mažieji susipažino su audimo įrankiais, staklėmis ir audimo būdais, verpimo rateliu mokėsi pritrinti šeivų audimui, audimo „stovuose“ bandė austi. Šioje edukacinėje programoje dalyvavę mokiniai, nors trumpai prisilietę prie audimo staklių, išaustų drobių ir net patys bandę austi, tikrai turės suvokimą apie šį jau retą meną.

Rudenį galime ne tik mėgautis ryškiomis medžių spalvomis, bet ir išbandyti savo fantaziją kuriant grožį. Grožio kūrėjos, muziejininkės E. Juodsnukytė, I. Seselskienė, R. Jotautienė Prienų krašto muziejuje vaikus mokė kurti gėles iš rudeniškai nuspalvintų klevo lapų. Mokinukai pasidarė visą puokštę, kuri džiugins iki pat pavasario.

Spalio mėnesį pradinukai skubėjo į edukacinę programą „Lino kelias iki staklių“. Programos vadovė I. Seselskienė demonstravo senovės lino darbų procesus. Vaikai pamatė lino apdirbimo įrankius, kai kuriuos iš jų galėjo ir patys išmėginti, klausėsi pasakojimo apie lino „kančią“, apžiūrėjo muziejuje saugomus lininius audinius, rankšluosčius ir juostas. O smagiausias akcentas buvo vaišės, kai vaikai galėjo pasivaišinti virtomis bulvėmis su sėmenimis (linų sėklomis) ir atsigerti skanios vaistažolių arbatėlės.

Mokiniai ir būrelio vadovė V. Abramavičienė džiaugiasi draugyste su Prienų krašto muziejumi. Edukacinių programų metu mokiniai daug išmoksta, sužino, praplečia akiratį ir patiria teigiamų emocijų. Kitas užsiėmimas – edukacinė programa „Žvakių liejimas“, kurio mokiniai nekantraudami laukia.

Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja Virginija Abramavičienė

img_4600

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close