Prienų rajone „nuginkluotas“ dar vienas brakonierius

?

Alytaus apskrities VPK Prienų komisariato pareigūnai 2016 m. spalio 13 dieną į Pakuonio miestelyje esančią M. Š. sodybą kvietėsi aplinkos apsaugos specialistus. Sodybos ūkinio pastato palėpėje aptikti neteisėtai laikomi aštuoni žvejybiniai tinklai. Dar vienas – automobilio bagažinėje. Bendras tinklų ilgis siekia 0,5 km. Be tinklų, ūkio pastate rasti treji spąstai, skirti dideliems gyvūnams gaudyti, ir elektros žūklės aparatas. M. Š. sodyboje gyvenantis E. Š. prisipažino, kad visi rasti įrankiai priklauso jam. Už neteisėtai laikomus žvejybos įrankius, kuriuos laikyti draudžiama, Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Prienų agentūros pareigūnai E. Š. surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą. Neteisėtai laikomi žvejybos įrankiai ir spąstai paimti. Administracinių teisės pažeidimų kodekso 87 straipsnio 2 dalis numato administracinę baudą nuo 144 iki 289 eurų.

Dar didesni nemalonumai E. Š. laukia dėl elektros žūklės aparato laikymo. Už tokią veiką Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 272 straipsnis numato baudą arba laisvės apribojimą ar areštą. Dėl šios nusikalstamos veikos tyrimą vykdo Alytaus apskrities VPK Prienų PK pareigūnai.

Raginame gyventojus nebūti abejingiems ir esant įtarimų, kad pažeidžiami aplinkos apsaugos reikalavimai, informuoti tel. 112.

Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Prienų agentūros informacija

?
?

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close