Spalio 25 dieną Lietuvos teismuose – nemokamos teisinės konsultacijos

Pirmą kartą Lietuvoje spalio 25 dieną – Europos teisės dieną – Lietuvos teismuose bus galima nemokamai konsultuotis: gauti atsakymus į kasdienius teisinius testamentų, žemės dalybų, skyrybų ir kitus klausimus, daugiau sužinoti apie teismų veiklą.

„Žmonės į teismus neretai ateina vedami nežinojimo, kaip elgtis vienu ar kitu atveju, kur kreiptis, norint sudaryti testamentą, parduoti nekilnojamąjį turtą ar panašiais klausimais, – teigia renginio iniciatorė Nacionalinės teismų administracijos (NTA) direktorė Reda Molienė. – Nors teismai nėra teisines konsultacijas teikianti institucija, drauge su Teisingumo ministerija į pagalbą pasikvietę Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos specialistus, Lietuvos advokatūros atstovus, nusprendėme padėti žmonėms gauti atsakymus į jiems rūpimus klausimus.“
NTA direktorė patikina, kad išankstinės registracijos norint gauti konsultaciją neprireiks – konsultacijos bus teikiamos „gyvos eilės“ principu. „Lauksime žmonių teismuose nuo 8 iki 17 val., informaciją, kuriame kabinete ar salėje bus teikiamos konsultacijos, bus galima gauti teismo raštinėje“ – sako R. Molienė.
Numatoma, kad viena teisinė konsultacija truks apie 30 min.
Pirmą kartą organizuojamame renginyje dalyvaujančių teismų sąrašas, kontaktai ir daugiau informacijos netrukus bus skelbiama interneto puslapyje www.teismai.lt.

Nacionalinės teismų administracijos ir Birštono savivaldybės informacija

crop_700x400_teismai_ekranui-01-1

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close