Jau 20 metų jie renkasi kasmet ir visada turi daug bendrų pokalbių

Su auksiniu rudeniu Bendruomenių metai dairosi jau į kitus. Šie metai gausūs įvairiais renginiais, akcijomis, susitikimais visuose Lietuvos kampeliuose. Anot klebono Kazimiero Skučo šiuos metus reikėtų vadinti bendravimo metais, nes tik veiksmažodis gali apibrėžti bendruomeniškumo esmę, tik veikloje galime apibūdinti bendruomenes. Todėl gausus būrys iš vakarų ir pietų Lietuvos nenusėdėdami namuose rinkosi labai gražų sekmadienį į Pažėrų bažnyčią, kur už bendravimą buvo aukojamos šv. Mišios. Visada gražų bendrystės, kaimyniškumo pagarbos patirčiai pavyzdį mums rodo gerbiami kunigai. Ir tą kartą Šv. Mišiose kartu su Klebonu Kazimieru Skuču dalyvavo Veiverių klebonas Kęstutis Vosylius. Krašto apsaugos savanoriškų pajėgų Kauno vyrų choras „Margiris“, vadovaujamas Romo Kazlausko, puikiomis giesmėmis labai papuošė nuostabios Pažėrų bažnyčios skliautus. Jau į trečią dainingo gyvavimo dešimtmetį įžengęs choras Pažėruose ne atsitiktinai. Jų vadovas Romas Kazlauskas ir klebonas Kazimieras Skučas mokėsi vienoje klasėje. Ši, Veiverių gimnaziją, baigusi klasė yra gyvas bendrystės pavyzdys. Jau 20 metų jie renkasi kasmet ir visada turi daug bendrų pokalbių.

Gražiam pabendravimui Pažėruose susirinko gausus būrys iš Sangrūdos, Veiverių, Juodbūdžio, Skriaudžių, Pažėrų, Balbieriškio, Šilavoto, Alytaus, Kauno. Atvyko Lietuvos Respublikos Seimo narė Vincė Vaidevutė Margevičienė, Kauno rajono tarybos narė Regina Lukoševičienė, Veiverių seniūnas Vaclovas Ramanauskas. Susitikimą savo eilėmis papuošė svečiai iš Alytaus apskrities literatų klubo “Tėkmė” pirmininkė Emilija Krušinienė, poetė Scholastika Kavaliauskienė, Balbieriškio senūnijos kaimų bendruomenės „Vidupis“ pirmininkas Adolfas Vitkauskas.

O dainų skambumas… Pažėrų dainininkams nuoširdžiai pritarė Krašto apsaugos savanoriškų pajėgų Kauno vyrų choras „Margiris“, Sangrūdiškiai, Veiveriškiai. Visos bendruomenės tarsi šnekučiavosi dainomis apie savo kraštą, dalinosi prisiminimais iš ankstesnių susitikimų, pasakojo apie savas patirtis. Vaišinga Pažėrų bendruomenė patiekė kugelio, suvalkietiškų bulvinių bandų. Visi susirinko ne tuščiomis. Sangrūdiškiai nuklojo stalus savom vaišėmis ir vaišino visus skaniausia gira. Nesinorėjo greitai skirstytis susitikus. Klebonas K.Skučas yra tikras, kad tik bendraudami žmonės gali pakelti rūpesčių naštą, padidinti džiaugsmą, todėl dažnai kviečia susirinkti į seklyčią pabendravimui, pabuvimui kartu. Tad ir esame seni pažįstami, artimi draugai kuriuos jungia geras, suprantantis Klebono Kazimiero žodis. Pažėrų ansamblio dainininkai, muzikantai visada turi kur susiburti, padainuoti, pamuzikuoti, todėl dainos čia skamba dažnai. Daugiau nei šimtą metų skaičiuojantis kaimas, besidžiaugiantis net dviem bažnyčiomis ir besididžiuojantis bendruomeniškumu yra nors ir ne labai didelis, bet labai nuoširdus. Pažėrų krašto bendruomenės pirmininkė ir Alšėnų laisvalaikio salės meno vadovė Loreta Vaičienė pažįsta kiekvieną kiemą, žino visų rūpesčius, palaiko visus skausme. Aktyvumu ir nuoširdumu ji jungia tiek jaunus, tiek vyresnius žmones.

Alšėnų laisvalaikio salės darbuotojai palaiko visas gyventojų įdėjas, suburiant tradiciniams ir naujiems renginiams, labai džiaugiasi, kad bendruomenių pirmininkai dažnai yra pagrindiniai patarėjai, palaikytojai. Alšėnų laisvalaikio salėje šį mėnesį organizuoja dar vieną renginį skirtą Bendruomenių metams ir Tarptautinei pagyvenusių žmonių dienai paminėti.

Dainų aidas nuskambės ir iki Veiverių, kur bendruomenė tikisi sulaukti dainingų svečių iš Pažėrų. O besibaigiant Bendruomenių metams esame tikri, kad kitais metais ir vėl su dainomis rinksimės Pažėruose.

Daiva Venslovienė

veive

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close