Prasmingas Birštono neįgaliųjų draugijos 25-metis

Praėjusį penktadienį gražų jubiliejų šventė Birštono neįgaliųjų draugija – šiemet sukako 25 metai, kai aktyviai veikia ši gausi visuomeninė organizacija. Nuo pat įkūrimo dienos draugijai vadovauja jos pirmininkė Julija Senavaitienė.

 

Pasveikinti sukaktuvininkų, pasidžiaugti jų laimėjimais ir gražiais darbais atvyko LR Seimo narys Andrius Palionis, LR ministro pirmininko padėjėja Genovaitė Paliušienė, Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, pavaduotojas Vytas Kederys, administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas, Socialinės paramos skyriaus vedėjas Antanas Grušelionis, Lietuvos neįgaliųjų draugijos atstovės Saulė Vėjelienė ir Kristina Vainienė, „Bičiulystės“ laikraščio žurnalistė Aurelija Babenskienė ir Birštono visuomeninių organizacijų atstovai, svečiai iš kitų rajonų, neįgaliųjų draugijos iš Jiezno, Alytaus, Kauno ir Kėdainių.

Neįgaliųjų draugijos pirmininkė J. Senavaitienė priminė, kad draugijos steigiamasis susirinkimas įvyko 1992 metų spalio 4 d. Tame susirinkime dalyvavo tik 34 nariai, o dabar draugija turi per 300 narių. Iš tų pirmųjų, kaip sakė pirmininkė, liko tik trys: Julija Senavaitienė, Marytė Čiužienė ir Anelė Andriuškevičienė.

„Iš pradžių reikėjo susipažinti su neįgaliaisiais, jų gyvenimo ir buities sąlygomis ir tuoj pat galvoti, kaip jiems padėti. Tai buvo pirmi ir sunkūs žingsniai. Šiek tiek vėliau, 1997 metais pradėjo kurtis ir mūsų vokalinis ansamblis „Sugrįžki, jaunyste“, vadovaujamas Audronės Pračkauskaitės. Gera prisiminti gerus darbus, bendravimą, išvykas pas draugus ir bičiulius, poilsines keliones“, – dalijosi gražiais prisiminimais draugijos pirmininkė.

Birštono neįgaliųjų draugijos nariai dalyvauja įvairiose sportinėse varžybose, ansamblių konkursuose ir visada grįžta su apdovanojimais.

Draugija turi savo patalpas, kur gali rinktis ir bendrauti, organizuoti įvairius užsiėmimus, sportuoti, teikti paslaugas. Moterys džiaugiasi, kad meno mokyklos dizaino studijos vadovė Vilma Krasauskienė moko floristikos darbelių, taip pat daryti gražius dalykus iš stiklo, odos, vilnos.

J. Senavaitienė vardijo savo pagalbininkes ir darbuotojas, kurios mielai padeda neįgaliesiems atlikti įvairius buities darbus, dėkojo toms moterims, kurios eina į namus ir apkerpa neįgaliuosius, atlieka masažus ir kt. Kęstutis Rutkauskas daugelį neįgaliųjų išmokė kompiuterinio raštingumo. Kas gali pasakyti, kad neįgalūs žmonės gyvena atskirtyje? Tikriausiai tik tie, kurie nenori bendrauti, nenori gyventi įdomiai ir prasmingai.

Neįgaliųjų draugija yra sudariusi sutartį su Birštono savivaldybe ir 4 žmonės lanko 24 sunkiai sergančius ligonius, kuriems reikia pagalbos.

Neįgaliųjų draugijos pirmininkė J. Senavaitienė pasidžiaugė, kad draugijos nariai keliauja ne tik po Lietuvą, bet lankėsi ir Čekijoje, Lenkijoje (Krokuvoje), plaukė keltu į Stokholmą, o šiemet viešėjo Italijoje. Birštoniečiai palaiko glaudžius ryšius su kolegomis Vokietijoje bei Lenkijoje, lankosi vieni pas kitus.

Savivaldybės merė taip pat pasidžiaugė, kad Birštono neįgaliųjų draugija yra aktyvi, matoma daugelyje renginių savivaldybėje, garsina Birštono vardą ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.

Merė padėkos raštą įteikė Neįgaliųjų draugijos pirmininkei J. Senavaitienei, taip pat apdovanojo ir jos narius Alvydą Padriezą ir Kęstutį Rutkauską už aktyvią ilgametę veiklą.

Seimo narys A. Palionis įteikė J. Senavaitienei padėkos raštą už prasmingą ir aktyvią veiklą, o visai draugijai – didelį šventinį tortą.

Nuoširdžiai birštoniečių veikla džiaugėsi ir LR ministro pirmininko padėjėja G. Paliušienė. Ji įteikė ministro pirmininko padėkos raštą J. Senavaitienei ir jos pagalbininkei Marijai Jakinevičienei.

Lietuvos neįgaliųjų draugijos atstovės J. Senavaitienės darbą taip pat įvertino padėkos raštu, pasidžiaugė prasmingais darbais, vykdomais projektais.

Su solidžiu jubiliejumi Birštono neįgaliųjų draugiją sveikino savivaldybės visuomeninių organizacijų atstovai, įstaigų vadovai ir bičiuliai iš Kėdainių, Alytaus, Kauno ir Jiezno.

Po oficialiosios dalies laukė malonus siurprizas – Livetos ir Petro Kazlauskų koncertas, o vėliau – graži vakaronė draugų būryje.

dscf6338

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close