Tai bent Europos kalbų diena!

Kiekvienais metais rugsėjo 26 dieną mokykloje minime EUROPOS KALBŲ DIENĄ. Šiemet – mokytojai, mokiniai, tėvai, mokyklos ir kaimo bendruomenės atstovai – dalyvavome YPATINGOSE veiklose, kurios mums labai patiko.

Susirinkę į mokyklos aktų salę, pasveikinę su švente vieni kitus, traukėme spalvotus lapelius ir pagal juos jungėmės į kalbų – NORVEGŲ, LENKŲ, PRANCŪZŲ bei GIMTOSIOS – grupes. Kartu su naujaisiais grupelių mokytojais keliavome į darbo kabinetus ir tomis kalbomis mokėmės įvairių dalykų. Po kurio laiko sugrįžę į aktų salę žaismingai pristatėme, ko išmokome patys bei į mokymąsi įtraukėme visus dalyvius. Gausių aplodismentų susilaukė norvegų kalbos grupelė ir jos mokytoja šaunioji aštuntokė PAULINA. Grupelė išsakė žodžius, išmoktus norvegų kalba, bei žaismingai pamokė visus dainelės su judesiais. Šauniai su lenkų kalbos grupele dirbo nuostabusis Išlaužo parapijos klebonas SLAVOMIR. Grupelė prisistatė lenkų kalba bei iš popieriaus išlankstė lenkų tautai charakteringas spalvotas gėles, atspindinčias Lenkijos valstybės vėliavą. Beje, ačiū KLEBONUI UŽ TAI, KAD JIS LABAI SPARČIAI MOKOSI IR KALBA MŪSŲ KALBA. Negana to, prancūzų kalbos grupė kartu su pavaduotoja ūkio reikalams ASTA pasidomėjo įdomiais faktais apie Prancūziją ir mus visus jais sudomino, pažerdami frazių, posakių prancūzų kalba. Labai nuoširdžiai juokėmės, kai gimtosios kalbos grupelė kartu su mokytoja ALDUTE prašneko dzūkiškai, išraiškingai pasakodami juokingą dzūkišką istoriją. Kartu dainavome dainą, šlovinančią Dzūkiją. Renginio pabaigoje buvo pristatytas ERASMUS+ projektas, kuriame 2016-2018 mokslo metais dalyvaus mūsų mokykla.

Refleksijos obuoliukais – mokinių atsiliepimais apie šventę – papuoštas medis mokykloje ošia pačius gražiausius, prasmingiausius žodžius, parašytus apie EUROPOS KALBŲ DIENĄ mūsų mokykloje. Kai užeisite į mokyklą, būtinai paskaitykite.

Išlaužo pagrindinės mokyklos bendruomenė

20160926_130724

erasmus-logo

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close