Vasario 8 dieną Balbieriškyje buvo iškilmingai atidaryti atnaujinti Parapijos ir bendruomenės namai, kuriuose bus gera ir jauku visiems, norintiems bendrauti, užsiimti mėgstama veikla, rengti susitikimus su įdomiais žmonėmis ar kitaip tobulinti savo dvasią ir kūną.

 

Atidarymo ceremonijoje dalyvavo Balbieriškio seniūnijos bendruomenių nariai, pirmininkai Saulius Narūnas ir Algis Gustainis, parapijos klebonas Remigijus Veprauskas, Prienų savivaldybės meras Vytas Bujanauskas, administracijos direktorius Algis Marcinkevičius, seniūnas Arūnas Tamkevičius, rangovas Algirdas Zdanys, Prienų VVG pirmininkė Virginija Žliobienė bei konsultantai Jūratė Čiužaitė ir Vytautas Mickus.

Simbolinę juostelę buvo patikėta perkirpti klebonui R. Veprauskui, merui V. Bujanauskui ir VVG pirmininkei V. Žliobienei. Prieš apžiūrint naujus bendrus namus, klebonas pašventino patalpas.

Gausiai susirinkę balbieriškiečiai su dideliu džiaugsmu ir dėmesiu klausėsi Prienų VVG pirmininkės V. Žliobienės pasakojimo, kas savivaldybės seniūnijų kaimiškose vietovėse nuveikta iš gautų ES kaimo plėtrai skirtų lėšų. Pagal I kvietimą jau užbaigti du projektai: pateiktas kaimo bendruomenės „Balbieriškis“ vietos projektas „Pastato – ligoninės remontas ir pritaikymas bendruomenės poreikiams“ (bendruomenės pirmininkas S. Narūnas) ir Prienų rajono savivaldybės projektas „Balbieriškio miestelio parko aktyvaus poilsio zonos įrengimas“. Visiems malonu, kad čia įrengti sporto aikštynai, sutvarkytos viešosios erdvės ir parkas. II kvietime bus įgyvendinta Prienų savivaldybės administracijos vietos projektas „Gerulių kaimo vandens bokšto paprastasis remontas“, Prienų rajono savivaldybės administracijos projektas „Krepšinio aikštelės įrengimas Kunigiškių kaime“ ir „Prienų rajono savivaldybės administracijos vietos projektas „Balbieriškio pagrindinės mokyklos daugiafunkcinio sporto aikštyno įrengimas“. Daug gerų ir reikalingų projektų įgyvendinama ne tik Balbieriškyje, bet ir kitose seniūnijose. Visa tai tarnauja kaimo žmonėms, kurie nori gražiau ir kokybiškiau gyventi savo tėviškėje, kurti verslą ir puoselėti kultūrinį paveldą. V. Žliobienė pasidžiaugė, jog visi dirba bendrai, tiek bendruomenės, tiek savivaldybė, ir tik vienybės dėka sėkmingai įsisavinami visi skirti pinigai iš Leader programos, finansuojamos iš ES kaimo plėtros fondo. Tik balbieriškiečiai spėja greičiau apsisukti, laiku pateikti paraiškas, jas įvertinti ir pradėti veiklas.

Pranešėja kalbėjo, kad balbieriškiečiai šiandien gali džiaugtis sutvarkytu  miestelio  parku, skirtu aktyviam poilsiui ir suaugusiesiems, ir vaikams, kultūros ir laisvalaikio centru, kur buvo iš šių lėšų atliktas remontas. Miestelis gražėja, tvarkomas ir darosi patrauklus ne tik saviems gyventojams, dėka žmonių, kurie nori kokybiško gyvenimo sau ir savo vaikams.

– Graži šventė atkeliavo į jūsų namelius. Tai yra ir visos VVG šventė, nes turime puikų rezultatą, matome, kad pinigėliai nenuėjo veltui, kad panaudoti tikslingai, matome, kad čia yra šilta, jauku ir gražu, – taip kalbėjo V. Žliobienė,   džiaugdamasi sėkmingais Balbieriškio seniūnijos bendruomenių projektais ir jų įgyvendinimu.

Konsultantai taip pat gerai įvertino Balbieriškio bendruomenių veiklą, džiaugėsi pasiektais rezultatais, pastebėdami, kad tuo veikla nepasibaigė, kad laukia dar ir daugiau puikių programų ir projektų, susijusių su verslais kaime. V. Mickus sakė, kad kaimas, tai ne tik žemės ūkis, tai visa kaimo teritorija ir visa infrastruktūra. Pasak jo, svarbu remti perspektyvias ir dinamiškas kaimo bendruomenes, kad jos vystytųsi ir plėtotų Leader metodo įgyvendinimą. Leader – tai metodas, reiškiantis iniciatyvą iš apačios į viršų, tuo pačiu ir skatinantis vietos iniciatyvas ir bendradarbiavimą, žmoniškųjų išteklių ugdymą.

Meras V. Bujanauskas džiaugėsi, kad kartu galima daug padaryti. Laimėjo tie, kurie laiku įkūrė bendruomenes ir rašė projektus. Savivaldybės vadovas įteikė padėkas už gražius darbus: parapijos klebonui už laiku ištartą žodį apie galimą seno pastato panaudojimą, o S. Narūnui – už idėjos įgyvendinimą.

Administracijos direktorius A. Marcinkevičius taip pat pažadėjo dėti visas pastangas, kad šie namai būtų kuo efektyviau naudojami, o bendruomenių narius pakvietė visur aktyviai dalyvauti ir prisidėti prie strategijų įgyvendinimo.

Seniūnas A. Tamkevičius dėkojo merui, administracijos direktoriui ir VVG grupei už pagalbą ir parodytą dėmesį, įgyvendinant projektus, o Sauliui Narūnui, Algiui Gustainiui, Birutei ir Antanui Mieliauskams, Vidui Bužinskui ir Juozui Miliauskui už didelį darbą. Juk malonu visiems miestelio gyventojams, kad mažiau  vienu namu vaiduokliu, kad jis tarnaus žmonėms.

– Tai, ką padarėme visi kartu savo jėgomis ir gautomis lėšomis, padedant klebonui ir savivaldybei, yra geriausiai pavykęs projektas, už kurį, atsisukę vienas į kitą galime pasakyti „AČIŪ“, – sakė S. Narūnas.

Už svarų indėlį vykdant Parapijos ir bendruomenės namų  remonto ir rekonstrukcijos darbus buvo įteiktos padėkos rangovui Algirdui Zdaniui, kuris padėjo įrengti nuotekų sistemas, Henrikui Vepštui, Rimantui Švedui, Onai ir Jonui Žvaliauskams, Rimai Kazlauskienei, Daivai Miliauskienei, Gintautui Darkauskui ir Prienų butų ūkio direktoriui Algiui Valatkai.

Vėliau tik ką atidarytiems ir pašventintiems bendruomenės namams įkurtuvių dovanas įteikė A. Zdanys, mokyklos direktorius S. Valančius ir kitų Balbieriškio įstaigų atstovai.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close