Ūkio ministerija apdovanojo geriausius verslininkus

Spalio 5 d., Ūkio ministerija jau dvyliktą kartą įteikė apdovanojimus verslo atstovams už jų sėkmingus projektus investuojant, eksportuojant, diegiant inovacijas ir plečiant verslą. „Verslo dienos“ renginio metu apdovanojimus „Už nuopelnus verslui“ verslininkams įteikė Lietuvoje žinomi visuomenės veikėjai, daug savo veiklos srityse pasiekę lyderiai.

 

Atidarydamas tradiciniu tapusį apdovanojimų renginį ūkio ministras Evaldas Gustas pažymėjo, kad Ūkio ministerijos konkursas kasmet sulaukia vis daugiau paraiškų. Į apdovanojimus pretenduoja tiek didelės kompanijos, tiek smulkusis sėkmingas verslas. Verslininkų noras dalintis savo sėkmės istorijomis ir pasiekimais pagal skirtingas apdovanojimų kategorijas įrodo, kad esame inovatyvūs, įžvalgūs ir drąsūs, o Lietuvoje sąlygos verslui kurtis ir augti gerėja.

 

„Džiugu matyti, kad šie apdovanojimai kiekvienais metais suburia vis daugiau įvairiausių verslo atstovų – nuo verslo gigantų iki pradedančių verslininkų. Sėkmingų įmonių turime labai daug, o jų aktyvumas šiuose apdovanojimuose tik įrodo, kad Lietuvos verslininkai nori būti pastebėti ir įvertinti. Ir ne veltui, nes jie pasiekė puikių rezultatų, dideliais žingsniais žengia į tarptautines rinkas, yra konkurencingi, išmanūs ir itin atviri naujovėms“, – sako ūkio ministras.

 

Šiais metais verslo atstovai ir įmonės buvo įvertintos pagal šešias nominacijas. Iš gautų paraiškų Ūkio ministerijos sudaryta komisija pagal kiekvieną konkurso nominaciją atrinko geriausiai kriterijus atitikusius laimėtojus, kuriems buvo įteikti apdovanojimai „Už nuopelnus verslui“.

 

Nominacijos „Drąsios investicijos“ nugalėtoja šiais metais tapo UAB „Lidl Lietuva“, kurios investicijos į darbuotojų atlyginimus, jų kvalifikacijos kėlimą, ilgalaikius mokymus užsienyje per pastaruosius trejus metus sudarė 18 mln. Eur, į pastatus, žemės sklypus, pastato įrenginius, automobilius bei IT įrangą – 120,6 mln. Eur. Kauno r. šių metų balandį oficialiai atidarytas „Lidl Lietuva“ logistikos centras, o birželį duris atvėrė pirmosios 15-a parduotuvių.

 

Į apdovanojimą „Tvirtas žingsnis į eksporto rinkas“ pretendavo įmonės, kurios rado naujų rinkų bei verslo partnerių ir tai padėjo padidinti įmonės eksporto mastą. Ūkio ministerijos apdovanojimas įteiktas lietuviškai telekomunikacijų įmonei „Ruptela“, kuriančiai transporto valdymo sprendimus. Įmonės produktai skirti realiu laiku stebėti transporto priemones ir optimizuoti jų veiklą. 2007 m. veiklą pradėjusi įmonė šiandien turi padalinius 5 šalyse ir partnerių bei klientų tinklą 116 pasaulio valstybių.

 

„Inovatyvių sprendimų lyderiu“ pripažinta UAB „Deeper“, kurianti išmanius elektronikos prietaisus ir besididžiuojanti ant savo produktų pakuočių galėdama rašyti „Pagaminta Lietuvoje“. Pirmasis įmonės išradimas – belaidis žvejybinis sonaras „Deeper“ – skenuoja vandens telkinio dugną ir siunčia faktinę informaciją į žvejo mobilųjį telefoną ar planšetę.

 

„Socialinio verslo lyderio“ apdovanojimas įteiktas VšĮ „GMM projektai“, kurie nuo 2008 m. įgyvendina įvairias socialines iniciatyvas siekdama skatinti socialiai pažeidžiamas visuomenės grupes būti aktyvias – pačioms keisti savo aplinką, požiūrį, tobulėti ir ieškoti išeičių.

 

„Verslios moters“ titulas ir apdovanojimas šiais metais teko UAB „Aconitum“ direktorei Rima Balanaškienei. Šios moters vadovaujama įmonė yra viena iš vaistų ir maisto papildų lyderių Lietuvoje, sėkmingai plėtojanti veiklą nuo 1999 metų. Įmonėje įdiegtos net 3 tarptautinės kokybės užtikrinimo sistemos, maisto papildų ir vaistų sudėtys kuriamos kartu su Lietuvos ir užsienio mokslininkais.

 

 „Jauno ir verslaus“ vardą pelnė UAB „Atsikeli ir varai“ savininkė ir direktorė Aušra Šeduikytė. „Atsikeli ir varai“ prekės ženklas tai – unikalaus dizaino vyriški ir moteriški drabužiai, avalynė ir aksesuarai, kuriami išskirtinai Lietuvoje. Šį rudenį įmonė švęs ketverių metų veiklos sukaktį.

 

Per Verslo dienos renginį taip pat buvo įteikti apdovanojimai Ūkio ministerijos studentų magistro darbų konkurso nugalėtojams ir jų vadovams. Šiuo kasmet organizuojamu konkursu Ūkio ministerija siekia paskatinti studentus pasidalyti savo atliktais tyrimais, įžvalgomis ir gautais rezultatais ekonomikos augimo srityje.

 

Magistro darbų konkurso pirmos vietos laimėtoju tapo Vilniaus universiteto studentas Linas Jonušauskas ir jo darbo vadovas dr. Mangirdas Malinauskas už magistro darbą tema „Plazmoninėmis nanodalelėmis legiruoto hibridinio polimero 3D mikrostruktūrinimas femtosekundiniais lazeriniais impulsais“.

 

Antra vieta skirta Kauno technologijos universiteto studentei Virginijai Januškaitei ir jos darbo vadovei doc. dr. Linai Užienei už magistro darbą „Nacionalinio intelektinio kapitalo identifikavimas sumanios specializacijos kontekste: lazerių sektoriaus atvejis“.

 

Trečią vietą laimėjo Kauno technologijos universiteto studentė Akvilė Feiferytė ir jos darbo vadovas prof. Valentinas Navickas už magistro drabą „Žiedinės ekonomikos poveikio atliekų verslui vertinimas“.

visi-nugaletojai

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close