Rinkėjai bus pavežami į rinkimų apylinkes (Prienų-Birštono apygardoje pavežimai neorganizuojami)

Seimo rinkimų dieną, spalio 9-ąją, dvidešimt keturiose iš 71 apygardos rinkėjai, kurie gyvena toli nuo rinkimų apylinkės balsavimo patalpų ar dėl kitų priežasčių, galinčių sutrukdyti ten atvykti, bus nemokamai nuvežti balsuoti ir parvežtas atgal. Tiesa, Prienų-Birštono apygardoje pavežimai organizuojami NEBUS.

Kitose apygardose rinkėjai balsuoti taip pat bus pavežami ir pakartotinio balsavimo dieną, rugsėjo 23-ąją.

Tokią nemokamą paslaugą teikti planuojama daugiau kaip 26 tūkstančiams rinkėjų. Sudaryti 1 882 maršrutai, kurių bendras ilgis (vežant į abi puses) apie 109 tūkstančiai kilometrų

Gavusi iš apygardų rinkimų komisijų duomenis apie numatomą pavėžėti rinkėjų ir maršrutų skaičių, jų ilgį, preliminarų lėšų poreikį už transporto priemonėms numatomą sunaudoti kurą, VRK priėmė sprendimą dėl lėšų skyrimo ir pavėžėjimo tvarkos.

Konkretūs maršrutai ir grafikai skelbiami vietovėse, kaimuose ir miesteliuose, iš kurių ir į kuriuos rinkėjai bus vežami balsuoti. Juos taip pat galima rasti ir VRK interneto svetainėje ČIA.

Rinkėjų pavėžėjimo į rinkimų apylinkes balsuoti maršrutai, grafikai ir numatomų naudoti transporto priemonių valstybiniai numeriai perduodami savivaldybės policijos komisariatui.

Kiekviena rinkėjams vežti skirta transporto priemonė turės informacinį lapą, pritvirtintą prie priekinio stiklo. Jame nurodoma, kad vykdomas rinkėjų pavėžėjimas, maršrutas ir jo numeris, važiavimo grafikas, transporto priemonės valstybinis numeris. Informacinis lapas patvirtinamas apygardos rinkimų komisijos antspaudu.

Išlaidos už rinkėjų nuvežimą balsuoti bus apmokėtos iš valstybės biudžeto VRK skirtų lėšų ir savivaldybių biudžetų. VRK padengs kuro išlaidas, kurios, preliminariais duomenimis, gali siekti 10 tūkstančių eurų.

Apygardų ir apylinkių rinkimų komisijos turės kontroliuoti ir užtikrinti, kad rinkėjams vežti skirtose transporto priemonėse nebūtų vykdoma rinkimų agitacija, nebūtų dalijama ar skelbiama agitacinė medžiaga.

Transporto priemonėje gali važiuoti rinkimų stebėtojai, turintys stebėtojo pažymėjimą. Trūkstant vietų rinkėjams, stebėtojų skaičius transporto priemonėje gali būti ribojamas iki dviejų arba vieno stebėtojo.

rinkimai

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close