Pasidalijo įspūdžiais iš Pasaulio jaunimo dienų

Praėjus šiek tiek laiko po didžiausio pasaulyje renginio, kuris liepos mėnesį Krokuvoje subūrė per 2 milijonus tikinčio jaunimo iš įvairių žemynų, Prienų parapijos jaunimas sukvietė miesto bendruomenės žmones į parapijos namus, kad pasidalintų savo džiaugsmu ir įspūdžiais, patirtais dviejų savaičių kelionės metu.

 

Ne vieno iš gausiai susirinkusiųjų į parapijos namus sieloje stiprų įspūdį paliko Pasaulio jaunimo dienose (PJD) dalyvavusių Prienų parapijos jaunimo atstovų tikėjimas ir entuziazmas, su kuriuo jie pasakojo apie savo kelionę, patirtis, atradimus, nuotykius. Trumpas filmas, kurį jaunimo atstovai parengė iš PJD, taip ir vadinosi: „Nuotykiai Pasaulio jaunimo dienose“. Savo mintimis, įspūdžiais dalinosi Alvita, Adas, Violeta, Emilis, Laurynas, Agnė, Silvija, Matas, Paulina, Jovita, Pijus ir grupės neetatinis fotografas Lukas. Jie, kaip ir kiti į PJD vykę Prienų parapijos jaunuoliai, abi savaites, praleistas Lenkijoje, Węgorzewo ir Krokuvos miestuose, tikrai nenuobodžiavo.

Pirmąją savaitę jaunuoliai praleido Węgorzewo mieste. Jie buvo apgyvendinti šeimose, kiekvieną dieną kartu su keliais milijonais jaunuolių iš viso pasaulio kartu dalyvaudavo šv. Mišiose, laisvomis valandomis žaisdavo įvairius žaidimus, turėjo galimybę susipažinti su lenkų papročiais ir tradiciniais šokiais, paplaukioti ežere jachtomis, apsilankyti muziejuje, susipažinti su miestu ir pan. Daug gražių atsiliepimų susirinkusieji parapijos namuose išgirdo apie šeimas, kuriose prieniečiai buvo apgyvendinti, jų svetingumą, dosnumą, nuoširdumą ir ypač pasitikėjimą.

Antroji kelionės savaitė prabėgo Krokuvoje, kur suplūdo milijoninė minia jaunimo iš įvairių Žemės kampelių. Nors čia laukė naujos ir nelepinančios gyvenimo sąlygos mokyklose, kur kiekvienam teko tik po dalelę mažos erdvės, tai buvo puikus tarpusavio santykių patikrinimas, grupės kaip komandos išbandymas. Pasak jaunuolių, šie menki, palyginti su išgyventomis per šias dvi savaites emocijomis, nepatogumai ir iššūkiai, kuriems įveikti kartais reikėjo greitų sprendimų ir dvasinės ištvermės, tik sustiprino jų draugystę, leido labiau pažinti save ir vienas kitą, pagilinti savo tikėjimą. Neišdildomų prisiminimų paliko susitikimai su popiežiumi, vyskupais, taip pat atvykusiais į Krokuvą pabūti su jaunimu iš viso pasaulio, pasidalinti savo patirtimi ir išmintimi, su visais tautiečiais, atvykusiais į PJD, taip pat jaunimo festivalis, kuriame jaunimas iš viso pasaulio rodė savo talentus.

Kiekvienas iš Prienų parapijos jaunimo grupelės narių, pasidalinusių savo įspūdžiais ir mintimis iš kelionės, pabrėžė patyrę didelį bendruomeniškumo jausmą, visuotinį džiaugsmą kartu su milijonais Tikėjimo vedamų jaunų žmonių, nepažįstamų, bet vienas kitam besišypsančių, lyg seni draugai, mojuojančių, dainuojančių, švenčiančių gyvenimą.

Dviejų savaičių kelionės kulminacija – šv. Mišios, kurias aukojo popiežius Pranciškus, anot Prienų parapijos jaunimo lyderės Paulinos, buvo „tas momentas, dėl kurio verta keliauti, patirti smagių ir nelabai smagių nuotykių, pavargti, bet būti ten ir švęsti su jaunimu iš viso pasaulio. Jausti tą didžiulę jėgą, kuri yra susirinkusi į vieną vietą tam, kad liudytų Jėzų“.

Šis taurus, meilę Dievui ir žmonėms nešantis jaunimo žiedas – ne tik tikintis, bet ir aktyvus, visuomeniškas, muzikuojantis jaunimas, šviesi ir viltinga Lietuvos ateitis. Susitikimą su parapijos bendruomene jaunuoliai paįvairino dainomis, žaidimais, muzikiniais kūriniais, kuriuos atliko pianinu, akordeonu, smuiku, gitara. Vyriausioji iš visų – Jovita, nuolat besišypsanti ir labai lengvai prie grupės pritapusi Paulinos draugė iš Kauno, padėkojo vyresniems žmonėms, kurių dėka Prienų parapijos jaunimas galėjo išvykti į Krokuvą, taip pat Paulinai – susitikimų organizatorei, idėjų autorei, kurios pastangomis prieniečiai išsiskyrė iš minios, pasipuošdami mėlynomis skarutėmis su žuvytėmis. Jovita ragino visus džiaugtis nuostabiu jaunimu Prienuose ir ateityje jį paremti.

Auka ar kitokia pagalba prisidėjusiems prie jaunimo kelionės į Krokuvą dėkojo PJD dalyvių susitikime su Prienų parapijiečiais dalyvavęs klebonas Jonas Baliūnas, nuoširdžiai pasidžiaugdamas jaunuolių tikėjimu ir entuziazmu juo dalintis.

Parapijiečiams už paramą dėkojo ir Prienų parapijos jaunimą į PJD lydėjęs kunigas vikaras Arnas Budrius. Pasak dvasiniu palydovu ir draugu jaunuoliams tapusio kun. Arno, didelis džiaugsmas ir nuostaba aplanko, kai matai, kad šis jaunimas (nepaisant to, jog jauni žmonės kartais bendraamžių yra stigmatizuojami dėl savo pažiūrų ir veiklos) yra tvirti savo tikėjimu. Toks jaunimas iš viso pasaulio buvo susirinkęs į Krokuvą švęsti Dievo gailestingumo šventę, nešti ir skleisti Gailestingumo šviesą aplinkiniams.

 dsc_1372

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close